Nem szokványos végjátékot követően...

facebook megosztás

Az első félidőben pörgős, összességében változatos, egyben izgalmas mérkőzésen nyert a ZTE FC II együttese az FC Nagykanizsa otthonában a labdarúgó NB III Nyugati csoportjának zalai rangadóján.

FC Nagykanizsa (11.) - ZTE FC II (7.) 2-3 (1-2)

NB III Nyugati csoport labdarúgó-mérkőzés, 2. forduló. Nagykanizsa, 400 néző. Vezette: Dombi O. (Holpár, Turi M.). G.: Lőrincz (18.), Kondor (90+2.), illetve Klausz (4.), Boros Zs. (45 +1.), Kryvotcsuk (90+3.)

FCN: Borsi - Szabó P., Kovalovszki, Kószás, Kovács Z. (Varga D.) - Józsa (Szilágyi A.), Kondor, Bence - János (Béli M.), Kovács Gy. (Szökrönyös D.), Lőrincz (Pleszkán). Vezetőedző: Gombos Zsolt.

ZTE FC: Németh E. - Jóna, Dóczi (Bedővári), Csóka D. (Bolla B.), Papp Cs. (Fábián K.) - Vert - Bedő R. (Péterfy), Györe, Boros Zs., Kámi (Kryvotcsuk) - Klausz. Vezetőedző: Koller Zoltán.


A képen pontosan együtt a két kanizsai gólszerző, egyben egyenlítő játékos: előbb Lőrincz Bence (balról), majd Kondor Kristóf is szép találatot jegyzett, sajnos pontokat ezek sem hoztak

Fotó: Polgár László

Jobban nem is kezdődhetett volna a labdarúgó harmadik vonalbeli csúcs a vendégek számára, mely gárda hamar vezetéshez jutott. Szép góllal egyenlített aztán a házigazda, majd a második félidőben a cseréinek köszönhetően még inkább próbált dominálni a Kanizsa. Akkor ugyan már valamelyest esett a színvonal, de többször is közel jártak az egyenlítéshez a vendéglátók, mely legvégül sikerült is nekik. Hogy az egy pont sem maradt náluk, arról az utolsó pillanatok egerszegi megvillanása határozott, így téve igazán fordulatossá a 90. perc után történteket...

- Nem csak ez első tizenöt perc, de végül az egész meccs elment, egyszerűen nem értem, miért voltak ilyen motiválatlanok, fáradt futballt produkálóak játékosaink – fogalmazta meg a mérkőzést követően érzéseit Gombos Zsolt, az FCN szakvezetője. - Meg kell felelni a fiatal-szabálynak is, ezért kellett átalakítanom a csapatot, a játékosok pedig talán nem érezték át, milyen fontosságú egy ilyen kaliberű találkozó. A szurkolókat megértem és a magam, valamint csapatom nevében is elnézést kérek tőlük. Labda-biztosabb, gyorsabb lett a legénység a cserek után, de nem voltak élesek a találkozón a labdarúgóim, s ezt már érezni lehetett mérkőzés előtti edzésen is. Még többet és még minőségibbet kell ezek szerint edzenünk, a végjáték pedig már egy külön történet, mentünk előre a győzelemért, erre még mi kaptunk gólt...

- Hihetetlenül büszke vagyok a csapatomra, mert roppant fiatalokkal értük el ezt a sikert – értékelt a mérkőzést követően a vendégek vezetőedzője, Koller Zoltán. - Közülük csak Dóczi Krisztián és Csóka Dániel jelentette a rutint, a többiek lényegében valamennyien húszon aluliak. A Kanizsa egy nagyon jó együttes, tudtuk például, hogy remek szögletvariációik vannak, ugyanakkor a gyengéiket is ismertük. A második félidőben már a küzdelem dominált részünkről is és azt sem mondom, hogy nem volt szerencsénk, mely szükséges azért mindenhez. Ebbe értem azt is, hogy a góljaink is jókor jöttek, de még egyszer gratulálok a hazaiaknak is, egyben ismétlem, mindezek mellett a labdarúgóimra külön büszke vagyok. A sulykolt  fegyelmezettség és kellő önbizalom volt a fő szempont a részünkről.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.