Megérintették a dobogó második fokát is

facebook megosztás

Szezonbeli utolsó hazai bajnokiját vívta a Nagykanizsai Futsal Club NB II-es együttese, s a felsőházi rájátszás számukra utolsó előtti felvonásában az Újpesti TE csapatát fogadták.

Nagykanizsai Futsal Club (2.) – Újpesti TE (3.) 6-4 (3-1)

NB II Nyugati csoport futsal-mérkőzés, felsőházi rájátszás, 8. forduló. Nagykanizsa, 500 néző. Vezette: Héra (Papp Á., Horváth P.). G.: Kollár (11.), Bogyó (14.), Kovács Gy. (18.), Béli M. (28. - büntetőből), Schuller (34.), Bagó Be. (40.), illetve Kasza (16., 28.), Csernay (21., 40.)

NFC: Szabó Á. - Kollár, Schuller, Bagó Be., Kovács Gy. Csere: Szőke R. (kapus), Dömötörfy, Bolla, Béli M., Gyurcsányi, Bogyó, Németh M., Horváth G. Játékos-edző: Gyurcsányi Zsolt.

Egyrészt a jelenlegi idénynek a záró kanizsai bajnokija, másrészt a már biztosan megszerzett dobogós helyezés – no meg némi okos marketing-húzás – eredményeképpen is újra tekintélyesebb létszámú nézősereg foglalt helyet a Kanizsa Aréna lelátóján. Azt érdemes rögzíteni, hogy a Nagykanizsai FC egy bajnokival többet játszott már le a felsőházban a liláknál, ettől függetlenül mindenképp remek fegyverténynek könyvelhették volna el, ha sikerükkel az UTE-t megelőzve a Nyugati csoport második helyére is felléphettek volna Béli Milánék. A hazai érzelmű érdeklődőknek nem is kellett csalatkozniuk, a kezdeti taktikai tapogatózás közepette is akadt már lehetőségük a dél-zalaiaknak gólok szerzésére, majd idővel ez sikerrel is járt begyötört, valamint váratlan találatok formájában. Amire figyelni kellett, hogy mindig jött újpesti válasz vagy relatíve gyorsan, vagy mondjuk a második félidő elején rögtön – tehát a vendéglátók egy pillanatig sem érezhették biztonságban magukat. 5-3 után aztán sikerült elérni, hogy az ellenfél nem tudta rárúgni viszonylag gyorsan a negyedik találatát, s ugyan úgy érezhették többen is, hogy néha mintha megállt volna az idő, de a 40. percben megrúgott hatodik kanizsai gól eldöntötte a bajnoki mérkőzés sorsát: a Nagykanizsai Futsal Club pedig a tabellán a második helyre lépett előre. A kanizsai legénység a szezont pénteken a listavezető TFSE otthonában zárhatja.

P.L.

(Fotó: Polgár László)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.