Záróvizsgáztak az informatikusok a PEN-en

facebook megosztás

Tizenhat hallgató tesz záróvizsgát ezekben a napokban a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban. Ma délelőtt az informatikusok adtak számot tudásukról.

A júniusi záróvizsga-időszak mellett a kanizsai kampuszon a hallgatóknak az év első hónapjában van lehetőségük lezárni a tanulmányaikat. A tizenhat végzős közül tizenegyen valamelyik informatikai képzés elvégzését tűzték ki célul a mai napra. Jaskó Szilárd tanszékvezető kiemelte, ilyenkor fontos számukra az elméleti tudás ellenőrzése, de évről évre egyre nagyobb súlyt kap ennek a megszerzett ismeretanyagnak a gyakorlatban való bemutatása. Úgy látja, aki ide eljutott, az kellő munkát fektetett az elmúlt félévek során a tanulmányaiba.

- Alapvetően pozitívan állok mindig a vizsgaszituációhoz és az eddigi tapasztalat is azt mutatja, hogy nagyon felkészültek a hallgatók. Azt gondolom, hogy ez egy oktatási szakasznak az ünnepe, hiszen ünnepelni jönnek ide a hallgatók is, illetve mi oktatók is. Ha mindenki elvégezte a munkáját, akkor ez tényleg egy örömünnepé tud válni a végére - nyilatkozta Jaskó Szilárd, a PEN Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ tanszékvezetője. 

A különböző képzéseken eltérő követelményrendszert állított a vizsgabizottság. A mérnök-informatikus alapszakon végző hallgatókra hagyományos államvizsga várt, amely során két tételt húztak a vizsgafeleleten, majd a délutáni órákban a szakdolgozatuk védése következett.

- Szerintem jól sikerült, alapból sokat készültem rá. Nekem egy adatbázisos, illetve egy hálózatos feladatom volt. Az adatbázisos feladatban egy ábrát és egy modellt kellett készítenem, a hálózatos feladatban pedig el kellett magyaráznom, a különböző elméleti részeit a tananyagnak – fogalmazott Kondor Martin, a a PEN Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ hallgatója. 

A mai feleletekkel véget ért a záróvizsgák időszaka a PEN-en.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.