Sikeresen szerepeltek a bokszolók az év legfontosabb versenyén

facebook megosztás

Jól szerepeltek az U12-es és serdülő országos bajnokságon a Kanizsa Boksz Klub sportolói. Tóth László tanítványai az egri megmérettetésen egy ezüst– és két bronzérmet szereztek.

A korosztályos ob-n 66 egyesület 244 versenyzője vett részt, a kanizsai fiatalok közül is többeknek ez volt az év legfontosabb versenye. Kiss Benedek az ifjabb korosztály 65 kilós küzdelemsorozatában zárt harmadikként, míg Varga Barnabás élete első tornáját zárta a dobogó legalsó fokán a serdülők 60 kilós mezőnyében. A dél-zalaiak közül Szentes Jácint bokszolhatott döntőt, ahol nagy csatában maradt alul. A helyi tehetség súlyos sérülése miatt több hónapon keresztül nem léphetett ringbe, Tóth László szerint sportolója teljesítményére rányomta a bélyegét a hosszú kihagyás, de így is kezdi visszanyerni a formáját.

- Mivel ők még fiatalok, így nagyon sokat számít a rutin. Rengeteget számít, hogy hány mérkőzése volt, és addig ugye össze tudott volna gyűjteni még vagy tízet abban az időszakban, megjárt volna egy Európa-bajnokságot, ami megint csak dobott volna a teljesítményén. Pont az a kicsi hiányzott, hogy ő győztesen hagyja el a szorítót - mondta Tóth László, a Kanizsa Boksz Klub vezetőedzője. 

Jácint idén megnyerte a magyar kupát, sérülése közvetlenül a korosztályos Eb előtt jött. Alig másfél hónappal a bajnokság előtt tudott visszatérni, a kihagyást ugyan érezte, ám úgy látja, taktikusan tudott küzdeni a fináléban is a válogatott kerettag ellenfelével szemben. A fiatal bokszolónak komoly tervei vannak a 2024-es esztendő kapcsán.

boksz

- Egy picit még talán tovább is fogok menni, junior korosztályba fogok fellépni. Mindenféleképpen a válogatottság először a cél, utána az Európa-bajnokság és majd a világbajnokságra is ki szeretnék jutni, nyilvánvalóan válogatott kerettagként és ott szeretnék szerepelni. Plusz a magyar bajnokságot és az országos bajnokságot is meg szeretném nyerni - fogalmazott Szentes Jácint, a Kanizsa Boksz Klub ökölvívója. 

A fiatal kanizsai ökölvívók idén még több edzőmérkőzést vívnak. A szakvezetés célja, hogy a következő időszakban is jó pár versenyen vehessenek részt a tapasztalatszerzés miatt.

 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.