Az Arénában bizonyíthatnak a kanizsai ökölvívók

facebook megosztás

Nemzetközi bokszgálát tartanak március 25-én az Arénában. Az első Sipos István Emlékverseny fő szervezője Salamon Tamás, aki 2020 februárjában édesapja születésnapján rendezett már egy telt házas ökölvívó programot Nagykanizsán. A mostani megmérettetésre a legjobb magyar amatőr bokszolók érkeznek, de lesznek profi ütközetek is a programon.

A kanizsai sportolók is szorítóba lépnek a gálán, így Kovács Petrára és Horváth Mirabellára is komoly meccs vár. A KBK neveltjeit az is motiválhatja, hogy várhatóan több száz fős publikum előtt bizonyíthatnak. 

– A legtehetségesebbeket indítjuk el a versenyen. A serdülő korosztályban Szentes Jácint fog bokszolni, a junioroknál Kecskés Ákos, az ifiknél pedig többen: Horváth Mirabella, Kovács Petra, Szira Zsófia és Kovács Bence is –  mondta el stábunknak Tóth László, a Kanizsa Boksz Klub vezetőedzője.

Az esemény sajtótájékoztatóján Draskovics Szilárd, a Kanizsa Boksz Klub elnöke elmondta: szeretné, ha minden év márciusában meg tudnák tartani a gálát, hiszen ezzel méltóképpen emlékezhetnének Sipos Istvánra, aki elindította Nagykanizsán az ökölvívást.

– Ez az első, ez nemzetközi mérkőzéseket is hoz. Amatőr és profi résztvevőkkel, nagyon színes programmal, ismert résztvevőkkel. Remélem mindenkinek tetszeni fog, a kiegészítő programokkal együtt. Úgy gondolom, az Aréna méltó helyszín erre –  emelte ki Draskovics Szilárd, a Kanizsa Boksz Klub elnöke.

A fő mérkőzést két veterán harcos, Kokó bátyja, Kovács „Pikkpakk” Gyula és a filmes, valamint színházi szerepeket is vállaló, Bánóczi Zoltán vívja. Az ő ütközetük kapcsán Budapesten már tartottak egy tájékoztatót.

– Érkeznek olyan nevek, akik az aktuális magyar bajnokok, nekik a kihívóik is érkeznek, többségében külföldi színekben, de hazai részéről is. A profik között egy magyar bajnoki övért is ki van tűzve egy mérkőzés. Valószínűleg hölgyeket is fogunk látni a programban. A fő mérkőzés szerintem egy óriási tett, hogy ezt meg tudtuk szervezni. Budapestről jön két ismert és elismert sportember. Szóval március 25-én abszolút nagy pofonokra számíthatunk – árulta el Salamon Tamás, a verseny fő szervezője.

Salamon Tamás azt is elmondta, a gála szervezésénél nagyban motiválta, hogy az édesapja születésnapján tartott esemény bebizonyította: Kanizsán még mindig sokan szeretik az ökölvívást.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.