+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / magazinjaink / Gézengúzok / 2019. május 15.
2019. május 15. szerda

Az iskolának alkalmazkodnia kell a megváltozott kor változó gyermekeihez – hangzott el azon a neveléstudományi konferencián, amelyet nemrég tartott a Nagykanizsai Tankerületi Központ. A Változnak az idők – új utak a pedagógiában című programon előadásokkal és gyakorlati műhelymunkával segítették a tanítók, tanárok munkáját.

A természet kincseinek csodájára és védelmére már a gyermekek figyelmét is fel kell hívni, hogy a természetvédelem beépüljön mindennapi életükbe. A családok mellett a környezet megóvására nagy hangsúlyt fektetnek az óvodákban is.

Dallamkalandra hívtak általános iskolásokat a minap a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házba. A diákoknak Tarány Tamás énekelt.

Szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás. A gyermekek 13-16 hónapos korban kapják meg a védőoltást, a teljes védettséghez azonban két oltás kell. Az intézkedésre azért volt szükség, mert a bárányhimlő a bejelentett fertőző megbetegedések felét adja, amely egyes esetekben maradványtünetekkel gyógyulhat.

Egy hónap múlva elérkezik az iskolások által várt nyári szünet, a pihenés, kikapcsolódás időszaka. A legtöbb kisiskolás a két és fél hónapos nyári vakáció alatt több táborban is megfordul, új élményeket szerezve. Nagykanizsán is számos tábor várja a fiatalokat, a tematikus táborok, színes, szórakoztató programokat kínálnak. A szülők a napközis és ott alvós táborok közül választhatják ki a gyermeknek leginkább megfelelő időtöltéseket. Érdemes időben körülnézni és lefoglalni a táborokat.

A világ számos országában van egy nap, amikor a gyermekeket ünneplik. A gyermeknapot Magyarországon 1931 óta tartják meg, a hajdani egy hetes ünnep azonban 1950-től egy napos ünneppé vált. Azóta május utolsó vasárnapján kicsiknek és nagyobbaknak szerveznek különböző programokat kis és nagytelepüléseken egyaránt. Nagykanizsán és környékén is várják a családokat. Így többek között a Tele-Ka-Land meseparkban Nagyrécsén és Magyarszerdahelyen, Csömödéren Gyermeknapi expresszen utazhatnak az érdeklődők, Nagykanizsán pedig a Városi gyermek és Kéklámpás napon szórakoztatják majd a fiatalokat.

Műsorunk végén pedig két előadásra hívom fel a szülők, pedagógusok figyelmét. A Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ szervezésében május 17-én pénteken Dr. Zacher Gábor toxikológus, egyetemi docens tart előadást a Hevesi Sándor Művelődési Központban.

Május 20-án pedig a Medgyaszay Házban a hiperaktivitásos figyelemzavar, vagyis az ADHD kerül a középpontba. A Szivárvány EGYMI által szervezett programon a Vadaskert Alapítvány, a Bethesda Kórház és a Budai Gyermekkórház szakemberei beszélnek a tünetegyüttesről.

 

További adásaink
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
06:30
Szentmise a kiskanizsai Sarlós Boldogasszony templomban
07:30
Safari a nagyvárosban
08:50
09:40
Sztárportré
10:10
Lapozó
12:00
Safari a nagyvárosban
13:20
Sztárportré
13:50
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet, Egészségügyi percek
19:35
Kvantum
20:05
Kalando-zoo
20:35
Híradó
20:50
Látogató
21:20
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet, Egészségügyi percek
22:25
Lapozó
híradó 2019.07.19

KÉZFERTŐTLENÍTÉS – a betegek és a látogatók is használhatják a kórházban felszerelt készülékeket, így megelőzhető a kórokozók terjedése

VAN EGY ÓRÁD A NYÁRON? – augusztus végéig tart a Vöröskereszt és a vérellátó szolgálat nyári kampánya

MÁR VAN TÉRKÉP – megkapta az Ultra Gobi 400 pontos útvonalát Lubics Szilvia, idén 402 kilométer lesz a táv

partnereink
NaGESZ
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu