+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Mézes volt a szombat a Medgyaszay Házban
2018. október 1. hétfő 16:39
Mézes volt a szombat a Medgyaszay Házban
Az idei év sem volt kedvező a zalai méhészek számára. Egyebek mellett erről is szó volt a már 4. alkalommal megrendezett Kanizsai Mézes Napon.
Nagykanizsa

A Nagykanizsa és Környéke Méhészegyesület rendezvényén nemcsak konferenciát tartott a szakma, hanem mézet és mézből készült finomságokat is lehetett kóstolni. A program célja a méz népszerűsítése és a méhészek informálása. – A helyzetünk nem lett jobb, szinte még rosszabb lett. Különböző problémák kerültek idén is előtérbe. Ugyanúgy jellemző volt a nozéma és az atka kártétele, ez több nagy méhészetben is elhatalmasodott, holott mindent megpróbáltak a méhészeink, hogy mindezt kivédjék. A rendezvény célja az is, hogy segítsük őket, hogy a probléma megoldására találjunk valamit – mondta Somogyi Gyula, Nagykanizsa és Környéke Méhészegyesület elnöke.

Idén az ország egyes területein tömegesen pusztultak a méhcsaládok a napraforgó ültetvények környezetében. Erről is szó volt az előadásokban. – Az országban több olyan vidék, megye is volt, ahol lényegesen nagyobb volt az idei méhpusztulás. Nálunk, Jász-Nagykun-Szolnok megyében kicsit árnyaltabb a kép. Ott is voltak jelentős pusztulások, de voltak olyan területek is, ahol nem okozott problémát ez a feltételezetten vegyszerekre visszavezethető gond – fogalmazott Bezzeg László, Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnökségi tagja. A laboratóriumi vizsgálatok jelenleg is tartanak, csak az eredmények megléte után lesz biztos, hogy mi okozta az idei tömeges méhpusztulást.

Galéria
további friss hírek
23
aug.
20:00
1
Nagykanizsa
Már lehet szavazni a legszebb kanizsai kertekre
23
aug.
20:00
1
Nagykanizsa
Ziccer NLSE - Mol Fehérvár FC 0-13
23
aug.
16:42
4
Nagykanizsa
Felavatták a nagykanizsai Két Salamon Bt. nettó 284 millió forint értékű fejlesztéseit.
Felavatták a nagykanizsai Két Salamon Bt. nettó 284 millió forint értékű fejlesztéseit. A projekt részeként létrejött egy modern, 1100 négyzetméteres üzemcsarnok szociális helyiségekkel, fűtött..tovább olvasom
23
aug.
16:30
4
Nagykanizsa
A Viridis Pannonia Kft. a társasházi hulladék gyűjtésére használatos 770, illetve 1100 literes konténereket tisztítja augusztus 26-án és 27-én, azaz hétfőn és kedden.
23
aug.
16:18
1
Nagykanizsa
Focit, tekét és kosárlabdát is láthatnak a sportbarátok a hétvégén.
Focit, tekét és kosárlabdát is láthatnak a sportbarátok a hétvégén. Holnap ér véget a 27. Zalakaros Kupa, melyen huszonhárom leány utánpótláscsapat méri össze tudását a..tovább olvasom
23
aug.
16:12
4
Zalaszabar
21 kárpátaljai gyerek nyara vált felejthetetlenné a Holnapocska Táborban.
Határon túlról, szívektől innen – 21 kárpátaljai gyerek nyara vált felejthetetlenné a Holnapocska Táborban. A kilencnapos tábort ötödik alkalommal rendezték meg a Zala Megyei Közgyűlés..tovább olvasom
23
aug.
16:07
4
Nagykanizsa
Huszonkét kiemelten tehetséges zongoristanövendék érkezett Nagykanizsára a napokban, hogy egy intenzív, komplex készségfejlesztésen vegyen részt.
23
aug.
16:05
4
Nagykanizsa
A fáradság és az alváshiány okozta hallucinációval, egy hat órán át tomboló viharral és pályafutása egyben megtett legnagyobb távjával is megküzdött Lubics Szilvia.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2019.08.23

FEJLESZTÉS – felvatták a nagykanizsai Két Salamon Bt új üzemcsarnokát, a beruházás nettó 284 millió forintba került 

MESTERKURZUS – kiemelten tehetséges zongoristanövendékek vesznek részt a zeneiskola készségfejlesztő programján 

HALLUCINÁLT IS – élete legnehezebb versenyének nevezte az amerikai Bigfoot 200-at Lubics Szilvia

partnereink
NaGESZ
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu