+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Multikulti tábor
2018. augusztus 23. csütörtök 16:38
Multikulti tábor
A tábor jutalomként járt a jól tanuló hátrányos helyzetű gyerekeknek
Nagykanizsa

A programok között könyvtár- és városismereti, valamint játékos foglalkozások szerepelnek. A héten a Kanizsa TV stúdióját is meglátogatták a Multikulti Tábor résztvevői. A programot több mint tíz éve rendezi meg a Halis István Városi Könyvtár hátrányos helyzetű gyerekek számára. - Még annyi a sajátossága a tábornak, hogy Nagykanizsa mellett a Zalakomári Általános Iskolából és Csapiból vannak itt olyan gyermekek, akik rászorulnak. És nem ez az egyetlen kritérium, hanem az a kritérium még, hogy ez egy olyan tábor, ami jutalomtábor a legjobb tanulóknak. Tehát Zalakomárból vagy a tanodákból, ahonnan érkeznek a gyerekek, azokon a helyeken év elején mindig elmondom, hogy ide be lehet jutni, ha ő is szeretné, és ha jól tanul – mondta el Kardos Ferenc a Halis István Városi Könyvtár igazgatóhelyettese.

A könyvtár olvasótáboraihoz hasonlóan a fiatalok kulturális, könyvtár- és városismereti, valamint játékos foglalkozásokon vesznek részt. A Multikulti Táborban a roma hagyományokra és kultúrára is figyelmet fordítanak. -  Melyik programot várod a legjobban?– Az már megvolt. A gitározás, azt szeretem. Meg tudok is gitározni. Igazából ennyi –  fogalmazott Bogdán György.

Ma délelőtt a Thúry György Múzeum munkatársai várták a táborozókat. A program segítségével a gyerekek bepillantást nyertek a múzeum életébe. A raktárban pedig szebbnél-szebb tárgyakkal is megismerkedhettek. - Én egyet ismertem fel, azt a kötényt. Egyébként nagyon fura eszközök vannak, például nem is tudtam, hogy régen volt olyan, hogy borotvatartó – mondta Varga Péter. Idén két látássérült fiú is csatlakozott a táborozókhoz. Az érzékenyítés célja, hogy a gyerekek megismerkedjenek mindennapjaikkal, és megtanulják, hogyan nyújtsanak nekik segítséget a hétköznapokban.

Galéria
további friss hírek
23
aug.
20:00
1
Nagykanizsa
Már lehet szavazni a legszebb kanizsai kertekre
23
aug.
20:00
1
Nagykanizsa
Ziccer NLSE - Mol Fehérvár FC 0-13
23
aug.
16:42
4
Nagykanizsa
Felavatták a nagykanizsai Két Salamon Bt. nettó 284 millió forint értékű fejlesztéseit.
Felavatták a nagykanizsai Két Salamon Bt. nettó 284 millió forint értékű fejlesztéseit. A projekt részeként létrejött egy modern, 1100 négyzetméteres üzemcsarnok szociális helyiségekkel, fűtött..tovább olvasom
23
aug.
16:30
4
Nagykanizsa
A Viridis Pannonia Kft. a társasházi hulladék gyűjtésére használatos 770, illetve 1100 literes konténereket tisztítja augusztus 26-án és 27-én, azaz hétfőn és kedden.
23
aug.
16:18
1
Nagykanizsa
Focit, tekét és kosárlabdát is láthatnak a sportbarátok a hétvégén.
Focit, tekét és kosárlabdát is láthatnak a sportbarátok a hétvégén. Holnap ér véget a 27. Zalakaros Kupa, melyen huszonhárom leány utánpótláscsapat méri össze tudását a..tovább olvasom
23
aug.
16:12
4
Zalaszabar
21 kárpátaljai gyerek nyara vált felejthetetlenné a Holnapocska Táborban.
Határon túlról, szívektől innen – 21 kárpátaljai gyerek nyara vált felejthetetlenné a Holnapocska Táborban. A kilencnapos tábort ötödik alkalommal rendezték meg a Zala Megyei Közgyűlés..tovább olvasom
23
aug.
16:07
4
Nagykanizsa
Huszonkét kiemelten tehetséges zongoristanövendék érkezett Nagykanizsára a napokban, hogy egy intenzív, komplex készségfejlesztésen vegyen részt.
23
aug.
16:05
4
Nagykanizsa
A fáradság és az alváshiány okozta hallucinációval, egy hat órán át tomboló viharral és pályafutása egyben megtett legnagyobb távjával is megküzdött Lubics Szilvia.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2019.08.23

FEJLESZTÉS – felvatták a nagykanizsai Két Salamon Bt új üzemcsarnokát, a beruházás nettó 284 millió forintba került 

MESTERKURZUS – kiemelten tehetséges zongoristanövendékek vesznek részt a zeneiskola készségfejlesztő programján 

HALLUCINÁLT IS – élete legnehezebb versenyének nevezte az amerikai Bigfoot 200-at Lubics Szilvia

partnereink
NaGESZ
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu