+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Újra napirenden volt a HaCSuNK a közgyűlésen
2020. június 30. kedd 15:50
Újra napirenden volt a HaCSuNK a közgyűlésen
Verbális csörte alakult ki a városatyák között.
Nagykanizsa

Újra napirenden volt a HaCSuNK a közgyűlésen. A városfejlesztő közszolgáltatási szerződésének teljesítéséről szóló előterjesztésnél két, a civil akciócsoporthoz köthető projekt kapcsán, illetve a cég előző vezetése alatt megkötött szerződések körül alakult ki verbális csörte a városatyák között. 

A közgyűlésen Bizzer András elmondta, hogy a „Kerékpársporttal az egészségért”, valamint a „Kulturális infrastruktúra fejlesztése Nagykanizsán” elnevezésű projektek nem a városfejlesztőn keresztül valósulnak meg, mert – számukra ismeretlen okokból – a cég visszalépett a munkától. Valamint arra is utalt az alpolgármester, hogy az ÉVE-frakció a múlt heti közgyűlésen ismét bizonyította, hogy nem fontos nekik az ifjúsági centrum megvalósulása és politikai okokból inkább lemondanak az uniós támogatásról.

– Én úgy tudom, hogy a városfejlesztési kft. azt várja, hogy a jövő héten már meg fog érkezni a támogatási szerződés ebben az ügyben, hogy nyertünk volna 132 millió forintot egy fontos cél megvalósítására. Ezt a támogatási szerződést a polgármester úr az önök döntésének köszönhetően nem írhatja alá, hanem gyakorlatilag össze kell tépni ezt a szerződést – mondta el Bizzer András alpolgármester.

Horváth Jácint hangsúlyozta: az Éljen VárosuNk! Egyesület jó döntést hozott azzal, hogy a jelenlegi feltételekkel nem vesz részt a Piért raktár ifjúsági centrummá történő átalakításának támogatásában. A frakcióvezető-helyettes viszontválaszában felsorolta azon megbízási szerződéseket is, melyeknek jelentős része ugyanahhoz a csömöri alapítványhoz köthető.

– Számolják össze, hogy hány millió forintot költöttünk el. 60-70 millió forintot csak tanácsadási szolgáltatásokra, aminek nagy része egy gazdasági kör felé, egy cégcsoport felé ment –  hangsúlyozta Horváth Jácint, az Éljen VárosNk! Egyesület frakcióvezető-helyettese.

Czirákiné Pakulár Judit, a városfejlesztő ügyvezetője rávilágított, hogy azért adták vissza az említett projekteket, mert nem a városhoz tartoznak, hanem két civil szervezethez.  

– Ennyi erővel bármelyik civil szervezetnek a projektjeit bonyolíthatnánk, de mi nem erre szerződtünk, mi Nagykanizsa projektjeit készítenénk elő és ezeket szeretnénk a legmagasabb fokon lebonyolítani. Ehhez hozzátenném, hogy véleményem szerint ez nem elveszett pénz lesz Nagykanizsa és a lakosai számára, hiszen ezek a projektek megvalósulhatnak, mégpedig direkt módon – fejtette ki Czirákiné Pakulár Judit, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője.

A 2019. évi közszolgáltatási szerződés teljesítéséről szóló előterjesztést 12 igennel, 0 nemmel és 2 tartózkodással fogadták el a képviselők.

Galéria
további friss hírek
15
júl.
18:00
1
Nagykanizsa
A közgyűlés margójára
15
júl.
17:05
4
Nagykanizsa
Információink szerint új vezérigazgatót és felügyelőbizottságot választottak a küldöttek.
Teljes vezetőváltást hajtottak végre a Dél-Zalai Vízmű élén a délelőtti közgyűlésen. Információink szerint új vezérigazgatót és felügyelőbizottságot választottak a..tovább olvasom
15
júl.
16:06
4
Nagykanizsa
A héten még jól látható az az égi vándor, amelyet áprilisban fedezett fel egy műhold.
A héten még jól látható az az égi vándor, amelyet áprilisban fedezett fel egy műhold. Az égi kométa, magyarul üstökös fényessége olyan erejű, amely lehetővé teszi, hogy szabad szemmel is megfigyelhető..tovább olvasom
15
júl.
16:02
4
Nagykanizsa
Ezek a hetek nem csupán a vadászok, vadásztársaságok számára fontosak – fokozott figyelmet kíván a közlekedőktől is.
15
júl.
15:57
4
Nagykanizsa
A kanizsai irodalmi élet szereplői ismét a Halis István Városi Könyvtárban találkoztak.
Tisztújító közgyűlést tartottak, majd a jövő terveiről tanácskoztak tegnap a Takács László Irodalmi Kör tagjai. A kanizsai irodalmi élet szereplői ismét a Halis István Városi Könyvtárban..tovább olvasom
15
júl.
15:52
3
Nagykanizsa
Az ”ANOSZTRU” Országos Egyesület első rendezvényükön a roma kismesterségekből és a kortárs amatőr festőművészetből adtak ízelítőt az érdeklődőknek.
15
júl.
15:42
4
Nagykanizsa
A szakemberek fokozott figyelmet, valamint nagyobb türelmet kérnek a forgalomban résztvevőktől.
Megkezdődtek a nyári betakarítási munkálatok, így egyre több mezőgazdasági vontatóval és lassú járművel találkozhatnak a közlekedők az utakon. A szakemberek fokozott figyelmet, valamint nagyobb türelmet kérnek a..tovább olvasom
15
júl.
15:34
4
Szepetnek
Sokak életét keserítik meg a kertekben tömegesen megjelenő meztelencsigák, amelyektől szinte lehetetlen megszabadulni.
Sokak életét keserítik meg a kertekben tömegesen megjelenő meztelencsigák, amelyektől szinte lehetetlen megszabadulni. A legeredményesebb biológiai védekezés, az indiai futókacsa bevetése lehet. Egy kacsapár körülbelül..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
18:35
Székely konyha
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
19:35
20:05
Zarándoklat Zala és Somogy megye határán
20:35
Híradó
20:50
Sztárportré: Szalai Kriszta
21:20
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
22:25
Lapozó
híradó 2020.07.15

VÍZMŰ KÖZGYŰLÉS – Új vezérigazgatót és felügyelő bizottságot választottak 

VESZÉLYEK AZ UTAKON – Vadak és mezőgazdasági gépek is lassítják a közlekedést 

ÜSTÖKÖS – A héten még látható az égi jelenség

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
Halis
Halis
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu