+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Bizonyítványosztás
2020. június 15. hétfő 14:50
Bizonyítványosztás
A napokban több kanizsai intézményben is a bizonyítványosztás nyújtott lehetőséget a személyes elköszönésre.
Nagykanizsa

Nem a megszokott módon, de elbúcsúzhattak iskolájuktól, tanáraiktól és társaiktól a végzős diákok.  A koronavírus-járvány miatt országszerte online tartották meg a középiskolás ballagásokat. A napokban azonban több kanizsai intézményben is a bizonyítványosztás nyújtott lehetőséget a személyes elköszönésre.

Szombaton búcsúztak iskolájuktól az egészségügyi és bányász ágazaton végzett osztály tanulói a Zsigmondyban. A 2019-2020-as tanév minden diák és tanár számára szokatlan volt, ezért az intézmény vezetői különösen fontosnak tartották, hogy a megszokott ballagási élmény ne maradjon ki teljesen a fiatalok életéből.

– Az idei tanév nagyon furcsán ért véget. Nem volt ballagás, nem tudtunk elköszönni a diákoktól, nem voltak meg az utolsó osztályfőnöki órák, az a meghitt elköszönés és bizony az érettségik lebonyolítása is egészen másképp zajlott. Most, amikor az érettségi bizonyítványokat adjuk át, úgy gondoltuk, ha már nem volt ballagás, pótoljuk kicsit azt az érzést, amit az évzárón a gyerekeknek át tudtunk volna adni. Itt adjuk át a jutalmakat, azokat a könyveket, elismeréseket, amelyeket a négy év során érdemeltek ki a mi tanulóink és köszönünk el tőlük a 11. osztályosok ballagási tarisznyájával – fejtette ki Laukó Emőke, a Nagykanizsai SZC Zsigmondy Szakképző Iskolájának igazgatója.

A rendkívüli helyzet ellenére sikerült meghitten elköszönniük a diákoknak társaiktól és tanáraiktól.

– Nagyon nehéz volt a gyerekeknek felkészülni az érettségire. Sok kérdésük volt. Rengeteg telefonhívást kaptam, hogy lesz-e egyáltalán érettségi, a diákok folyamatos bizonytalanságban voltak. Ez volt a legrosszabb nekik, és nagyon sok mindenből kimaradtak, de sikeresen teljesítették az érettségi követelményeit úgy gondolom a helyzethez viszonyítva – mondta el Zakó Szilvia, a Nagykanizsai SZC Zsigmondy Szakképző Iskolájának pedagógusa.

A diákok szerint ez a tanév főleg azon tanulóknak volt nehezebb, akik az elektronikai eszközök hiánya miatt nem tudtak megfelelően felkészülni az írásbeli érettségire.

– Őszintén mondva nagyon nehéz volt így a felkészülés az érettségire, hogy nem volt se közvetlen tanári közeg se az osztálytársak nem álltak rendelkezésre. Igaz minden nap tartottuk a kapcsolatot, de ez mégsem olyan volt, mint amikor itt egymástól segítséget kértünk. Az érettségi sikerülhetett volna jobban is, jobbat vártam, de én megelégszek ezzel is – tudtuk meg Molnár Lucától.

A Batthyány-gimnázium 12.E osztályának tanulói ma vehették át érettségi bizonyítványukat.  

– Eléggé rosszul érintett minket, hogy nem lesz ballagás, mivel a négy évnek ez a legméltóbb lezárása. Tanáraink is úgy érezték, hogy nem lenne korrekt, ha nem lenne. Felmerült az is az iskolavezetéstől, hogy augusztusban, ha lesz rá lehetőség tartanának nekünk egy búcsúzást, s ott összegyűlhetne a négy végzős osztály – árulta el Nemes Benjámin.

A hivatalos ballagási ceremónia idén elmaradt, de a legtöbb végzős osztály esetében a bankettet még a napokban megtartják a diákok.

Galéria
további friss hírek
09
júl.
14:38
4
Nagykanizsa
A nagykanizsai vásárcsarnokban most már csupán egy-két árust lehet látni, ugyanakkor az erdőket, mezőket jól ismerők még mindig kint vannak a terepen.
09
júl.
14:35
4
Nagykanizsa
Az ötnapos programot 17 éve indította el az Élettér- Állat és Természetvédő Egyesület.
A menhelyi kutyák legnagyobb örömére idén sem maradt el az ifjú állatvédők napközis tábora. Az ötnapos programot 17 éve indította el az Élettér- Állat és Természetvédő Egyesület. A..tovább olvasom
09
júl.
14:27
4
Nagykanizsa
Kézműves foglalkozást tartottak a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai az Eötvös téri játszótéren.
08
júl.
18:20
1
Zalakaros
Zenélő Magyarország
08
júl.
18:19
4
Nagykanizsa
A városrész lakói már hosszú évek óta várják, hogy megszabaduljanak az M7-es autópálya zsivajától.
A városrész lakói már hosszú évek óta várják, hogy megszabaduljanak az M7-es autópálya zsivajától. Többször próbálkoztak már célt érni, csak ígéretet kaptak, falat nem...tovább olvasom
08
júl.
18:12
4
Nagykanizsa
A vendéglátás rejtelmeivel ismerkedhettek meg a gyerekek a szerdai napon a Kisinas táborban.
A vendéglátás rejtelmeivel ismerkedhettek meg a gyerekek a mai napon a Kisinas táborban. A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében ezen a héten a második turnussal folytatódik a szakmák bemutatása. Elsősorban az..tovább olvasom
08
júl.
18:08
4
Nagykanizsa
Levendulazsákot készíthettek azok a gyerekek, akik délelőtt elmentek a szünidő már harmadik kézműves játszóházába a HSMK-ba.
08
júl.
18:03
4
Nagykanizsa
A 2012 június 30-án átadott kút medencéje az idei nyári időszakban üresen áll.
A 2012 június 30-án átadott kút medencéje az idei nyári időszakban üresen áll. Próbáltuk, de nem sikerült megtudni, hogy miért nem működik.  A helyi lakosok szerint már a víznek a látványa is..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
18:35
Székely konyha
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
19:35
20:05
Mézes pajtás
20:35
Híradó
20:50
Verset mondók
21:20
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
22:25
Lapozó
híradó 2020.07.08

Száraz a szökőkút az Erzsébet téren – Próbáltuk, de nem tudtuk meg az okokat

Csalók jártak Zalamerenyén – értéktelen holmit adtak el csillagászati áron

Micimackó végleg bezár – 140 év után megszűnik a Micimackó óvoda

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu