+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Kutyatámadás történt a napokban Palinban
2020. május 29. péntek 16:06
Kutyatámadás történt a napokban Palinban
Ezúttal egy idős asszony házi kedvencének rontott neki két elszabadult kutya.
Nagykanizsa

A környéken lakók szerint többször előfordult már, hogy szabadon engedve csavarognak nagytestű, sok esetben agresszív ebek a városrészben. Ezúttal egy idős asszony házi kedvencének rontott neki két elszabadult kutya.  A 90 éves néni kutyáját a hajnali órákban támadták meg. A hangos ugatásra a szomszéd lett figyelmes. Ő rohant ki, hogy segítsen a bajba jutott állaton. Sziklai Gábor szerint sok palini lakos attól fél, hogy a gyerekeik nincsenek biztonságban a felelőtlenül tartott ebek miatt. 

-Az én kutyámat békén hagyták, mert ő azért nagyobb testű, meg tudom, hogy nem lépett fel agresszívan velük szemeben. De hogy egy emberrel mit művelnének vagy egy gyerekkel... S mi lett volna, ha Mariska néni kilépett volna az ajtón, majd őneki éjjel nekirontanak, ezt nem tudjuk, de inkább ne is képzeljük el, mert az csúnya lehet- mondta el Sziklai Gábor.

A nagykanizsai menhely vezetője szerint alapvető elvárás egy felelős kutyatartótól, hogy az állatai ne szökjenek el, valamint csak az arra kijelölt területen engedje őket szabadon. A kanizsai tapasztalatok azonban egyre rosszabbak, hiszen gyakran hallani hasonló esetekről.

–Elsősorban a tulajdonos felelőssége ez az egész mind jogi értelemben, mint erkölcsi értelemben. Erkölcsi téren értem azt, hogy felkeresheti a sérült kutyájának a gazdáját, esetleg kártérítést ajánl neki bocsánatkérés mellett. A sérült kutyának a tulajdonosának pedig olyan lehetőségei vannak, hogy esetleg feljelentést tesz akár a rendőrségen, akár pedig a jegyzőt megkeresve, hogyha ismert a támadó kutyák tulajdonosa- fűzte hozzá Skanecz Tamás, az "Élettér" Állat- és Természetvédő Egyesület telepvezetője.

A több helyen megharapott kutya kétórás műtéten esett át, úgy tűnik túléli a támadást, de lesznek maradandó sérülései.

 

Galéria
további friss hírek
10
júl.
18:20
1
Nagykanizsa
Végre épülhet a palini zajvédő fal?
10
júl.
18:14
1
Nagykanizsa
Vezetéstechnikai tréninget tartottak Nagykanizsán
10
júl.
16:33
4
Nagykanizsa
A vírus miatt módosították a „Környezettudatosság a zalai dombok-völgyek között” címmel meghirdetett irodalmi pályázat leadási határidejét.
10
júl.
16:27
4
Nagykanizsa
Az elmúlt napokban Nagykanizsán 30 fok feletti hőség volt, így nem árt odafigyelni a meleg okozta veszélyekre.
Az elmúlt napokban Nagykanizsán 30 fok feletti hőség volt, így nem árt odafigyelni a meleg okozta veszélyekre. A szakemberek rendszeresen figyelmeztetnek a folyamatos folyadék és sópótlásra. Ma délután a Huszti téren 38..tovább olvasom
10
júl.
16:25
4
Nagykanizsa
Bár Magyarországon kedvezőek a járványügyi mutatók, a környező országokban a koronavírusos megbetegedések számának növekedése tapasztalható.
10
júl.
15:28
4
Nagykanizsa
A focirajongók a Hevesi Sándor Művelődési Központban július végétől tárlattal emlékeznek a Nagykanizsai Olajbányász S.E. alapításának 75. évfordulójára.
10
júl.
15:22
4
Nagykanizsa
A kanizsai ultramaratonista 11 óra 13 perc 43 másodperc alatt teljesítette a 126 kilométeres távot, ezzel a hölgyek között a leggyorsabb lett, míg a teljes mezőnyben a harmadik helyen zárt.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
13:20
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Önkormányzati ülés közvetítés felvételről
22:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
22:35
Lapozó
híradó 2020.07.10

KÁNIKULA – Napok óta 30 fok fölött van napközben a hőmérséklet  

KORONAVÍRUS – Akár ismét bevezthetik a korlátozások egy részét

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu