+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Holnaptól már szabadtéri rendezvényeket is lehet tartani
2020. május 28. csütörtök 16:12
Holnaptól már szabadtéri rendezvényeket is lehet tartani
A tegnap megjelent kormányrendelet értelmében a stadionok is újranyitnak, így péntektől a sporteseményekre már a nézőket is várják.
Nagykanizsa

Nyithatnak a szabadtéri színpadok, szabadtéri mozik, az uszodák, de a cirkuszsátorban is tartható előadás. A tegnap megjelent kormányrendelet értelmében a stadionok is újranyitnak, így péntektől a sporteseményekre már a nézőket is várják. Az elmúlt 24 órában újabb 23 fertőzöttet regisztráltak, 4 ember meghalt, Zala megyében pedig 251 az igazolt koronavírusos betegek száma.

A veszélyhelyzet megszüntetése és a járványügyi készültség bevezetése jelen járványhelyzetben indokolt, hiszen azt látjuk, hogy sikerült a vírus terjedését kontroll alatt tartani – mondta Gulyás Gergely a mai Kormányinfón. A kórházak irányítási rendszere változatlan marad, a kormány, illetve az országos tisztifőorvos a járványügyben elengedhetetlen jogosítványokat kap, így például a vásárlási idősávok fenntartásáról, rendezvénytilalomról is dönthet a járványügyi készültségben. A gyülekezési jog korlátozása június 20-ig fennmarad, ez alól engedményt kapnak a Trianoni megemlékezések, amelyeket június 3-7. között lehetővé tesz a kormány – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A jövő év a gazdaságvédelem költségvetése lesz, az önkormányzatokat partnernek tekintik ezért 858 milliárd forintos támogatás szerepel számukra a költségvetésben. Gulyás Gergely azt is elmondta, hogy a korábbi időpont helyett 2021. július 1-től van lehetőség az egyszer használatos műanyagok betiltására hazánkban. A kormány a tegnapi ülésén iskolaőrség létrehozásáról is döntött. Az iskolaőrnél fegyver nem, de más kényszerítő eszközök lehetnek és intézkedési jogosultsága is lesz– jelentette be a miniszter.

-Jelenlegi döntésünk szerint ez 500 iskolát érint, ebből mintegy 150 szakiskola. Az iskolaőrség nagyrészt korábbi rendőrökből verbuválódott 500 fős testület lesz, az iskolaőr része lesz a tantestületnek, állandó jelleggel jelen lesz az iskolákban, ahol a legsúlyosabb fegyelmi problémák vannak. Az államnak az is feladata, hogy az iskolákban rendet biztosítsa és a pedagógusokat megvédje- fogalmazott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Galéria
további friss hírek
10
júl.
18:20
1
Nagykanizsa
Végre épülhet a palini zajvédő fal?
10
júl.
18:14
1
Nagykanizsa
Vezetéstechnikai tréninget tartottak Nagykanizsán
10
júl.
16:33
4
Nagykanizsa
A vírus miatt módosították a „Környezettudatosság a zalai dombok-völgyek között” címmel meghirdetett irodalmi pályázat leadási határidejét.
10
júl.
16:27
4
Nagykanizsa
Az elmúlt napokban Nagykanizsán 30 fok feletti hőség volt, így nem árt odafigyelni a meleg okozta veszélyekre.
Az elmúlt napokban Nagykanizsán 30 fok feletti hőség volt, így nem árt odafigyelni a meleg okozta veszélyekre. A szakemberek rendszeresen figyelmeztetnek a folyamatos folyadék és sópótlásra. Ma délután a Huszti téren 38..tovább olvasom
10
júl.
16:25
4
Nagykanizsa
Bár Magyarországon kedvezőek a járványügyi mutatók, a környező országokban a koronavírusos megbetegedések számának növekedése tapasztalható.
10
júl.
15:28
4
Nagykanizsa
A focirajongók a Hevesi Sándor Művelődési Központban július végétől tárlattal emlékeznek a Nagykanizsai Olajbányász S.E. alapításának 75. évfordulójára.
10
júl.
15:22
4
Nagykanizsa
A kanizsai ultramaratonista 11 óra 13 perc 43 másodperc alatt teljesítette a 126 kilométeres távot, ezzel a hölgyek között a leggyorsabb lett, míg a teljes mezőnyben a harmadik helyen zárt.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Önkormányzati ülés közvetítés felvételről
22:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
22:35
Lapozó
híradó 2020.07.10

KÁNIKULA – Napok óta 30 fok fölött van napközben a hőmérséklet  

KORONAVÍRUS – Akár ismét bevezthetik a korlátozások egy részét

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu