+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Hétvégén beindul az élet Zalakaroson
2020. május 28. csütörtök 15:45
Hétvégén beindul az élet Zalakaroson
Akadnak olyan szállásadók is, amelyek kétségek között vannak a járvány következtében kialakult helyzet miatt.
Zalakaros

Bíznak még a jó szezonban a szálláshelyek. Akadnak olyan szállásadók is, amelyek kétségek között vannak a járvány következtében kialakult helyzet miatt. Egyelőre ugyanis az országon belüli kirándulások és nyaralások szervezhetők. Az eddig többségben külföldi vendégeket fogadó szállásokon aggódnak leginkább. Van olyan hely, ahol még egyáltalán nem érkezett foglalás az első hónapra. A koronavírus ellenére jó szezonra számítanak a zalakarosi Forrás Hotelben. Az már szinte biztos, hogy a kezdetekben kizárólag magyar vendégek érkeznek a szállodába, hiszen külföldről még nem jöhetnek át a határon a nyaralni vágyók.  

–Jó szezonra számítunk. Maga a kereslet eleinte inkább még érdeklődéssel számolhatunk, de egyre inkább érkeznek a foglalások és remélhetőleg egy hasonló vagy egy jobb nyarat szeretnénk magunkénak tudni az idei évben is. A külföldi vendégek esetében a határnyitást követően is véleményem szerint még nem egy azonnali impulzus szerű utazási kedvet tapasztalhatunk csak a későbbiekben fog ez fokozatosan szintén felépülni- nyilatkozta Volák Benjámin, a Hotel Forrás igazgatója.

29-én, pénteken nyit ki Zalakaroson a Termál Kemping is, de eddig még nem érkeztek foglalások a parcellákra. A kemping üzemeltetője szerint ők nagyon szeretnék, ha minél több magyar vendég érkezne, de a hazai kemping kultúra azért egészen más, mint külföldön. -Mi elég speciális helyzetben vagyunk sajnos. A vendégeink körülbelül 90-95%-a külföldi. Ez a helyzet ránk most különösen rossz hatással van. Nagyon régóta itt vagyok –44 éve az idegenforgalomban, itt ezen a helyen–, de ilyennel még nem találkoztunk ezzel a helyzettel, és ez tényleg egy vis maior helyzet és nagyon félünk a szezontól- fűzte hozzá Györe Lászlóné, a Termál Kemping üzemeltetője.

Az apartmanok most előnyt is kovácsolhatnak abból, hogy kisebb a befogadóképességük más szállásokkal szemben. Így a javasolt távolságtartás miatt előfordulhat, hogy az idei nyaraláson többen választják ezeket a nagyobbak helyett. –A mostani pünkösdi hétvége miatt, hogy a strand is kinyit mi is teljes gőzerővel várjuk a vendégeket. És jönni is fognak, mert erre a pünkösdi hétvégére is már egy közel telt házzal vannak foglalásaink és június 15-től, ahogy amúgy korábban is az iskola szezon elindult, azt figyeltük meg, hogy töretlenül foglalnak. Annyi a különbség, hogy most szinte 99%-ban magyarok- tette hozzá Flórek Zsolt, a Zala Aranya Panzió tulajdonosa.

A szabályokra természetesen mindenki igyekszik fokozottan figyelni a szállásokon. Az alkalmazottak maszkot és kesztyűt viselnek. A legtöbb helyen már ki vannak helyezve az útmutató táblák és fel vannak szerelkezve egy-egy érintésmentes kézfertőtlenítővel is.

 

Galéria
további friss hírek
10
júl.
18:20
1
Nagykanizsa
Végre épülhet a palini zajvédő fal?
10
júl.
18:14
1
Nagykanizsa
Vezetéstechnikai tréninget tartottak Nagykanizsán
10
júl.
16:33
4
Nagykanizsa
A vírus miatt módosították a „Környezettudatosság a zalai dombok-völgyek között” címmel meghirdetett irodalmi pályázat leadási határidejét.
10
júl.
16:27
4
Nagykanizsa
Az elmúlt napokban Nagykanizsán 30 fok feletti hőség volt, így nem árt odafigyelni a meleg okozta veszélyekre.
Az elmúlt napokban Nagykanizsán 30 fok feletti hőség volt, így nem árt odafigyelni a meleg okozta veszélyekre. A szakemberek rendszeresen figyelmeztetnek a folyamatos folyadék és sópótlásra. Ma délután a Huszti téren 38..tovább olvasom
10
júl.
16:25
4
Nagykanizsa
Bár Magyarországon kedvezőek a járványügyi mutatók, a környező országokban a koronavírusos megbetegedések számának növekedése tapasztalható.
10
júl.
15:28
4
Nagykanizsa
A focirajongók a Hevesi Sándor Művelődési Központban július végétől tárlattal emlékeznek a Nagykanizsai Olajbányász S.E. alapításának 75. évfordulójára.
10
júl.
15:22
4
Nagykanizsa
A kanizsai ultramaratonista 11 óra 13 perc 43 másodperc alatt teljesítette a 126 kilométeres távot, ezzel a hölgyek között a leggyorsabb lett, míg a teljes mezőnyben a harmadik helyen zárt.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
13:20
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Önkormányzati ülés közvetítés felvételről
22:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
22:35
Lapozó
híradó 2020.07.10

KÁNIKULA – Napok óta 30 fok fölött van napközben a hőmérséklet  

KORONAVÍRUS – Akár ismét bevezthetik a korlátozások egy részét

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu