+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Újra várják a fürdőzőket a kanizsai és környékbeli strandokon
2020. május 27. szerda 16:02
Újra várják a fürdőzőket a kanizsai és környékbeli strandokon
Zalakaroson pénteken, Nagykanizsán pedig szombaton csobbanhatnak ismét a fürdőzni vágyók.
Nagykanizsa

Zalakaroson pénteken, Nagykanizsán pedig szombaton csobbanhatnak ismét a fürdőzni vágyók. A járványhelyzetre való tekintettel azonban a medencékben is tartani kell a másfél méteres távolságot, valamint a gyakori kézfertőtlenítésre is felhívják a figyelmet.

A szombati nyitásra készülnek a nagykanizsai strandon. A kormány enyhítő intézkedéseinek köszönhetően ugyanis ismét látogathatóak a strandok és a szabadtéri fürdők. Az üzemeltetőknek a járványhelyzet miatt azonban szigorú higiéniás előírásoknak kell megfelelniük. – Elvégeztük az összes olyan felkészülési munkálatot – tisztító, fertőtlenítő, festést, nagytakarítást – a leállás során, az elmúlt 75 napban, ami szükséges volt. Ezen kívül a járvány miatti óvintézkedéseket is megtettük. Kézfertőtlenítőket helyeztünk ki a vendégeinknek és dolgozóinknak, valamint átírtuk azokat az utasításokat, amelyeket a dolgozóinknak be kell tartani a szigorúbb megelőzés érdekében- nyilatkozta Karácsony Károly, a Kanizsa Uszoda Kft. ügyvezetője.

A kanizsai strandon egyelőre csak a kültéri medencék használhatók és a fürdőzők létszámát is korlátozzák. A vendégektől azt kérik, hogy a medencében tartsák a másfél méteres távolságot, valamint a strand egész területén viseljenek papucsot. Egyelőre még folyamatosan dolgoznak a strandon és tisztítják a medencéket, de május 29-én 9 órakor újra megnyitja kapuit a Zalakarosi Fürdő. Remélik, hogy az időjárás is jó lesz, hogy az első strandolós nappal kellemesen induljon a szezon. –Tréfásan mondva remélhetőleg jó időre, bár kicsit pesszimista vagyok ezügyben, hiszen azért a strand működése alapvetően a jó időtől függ. De abban bízom, hogy sokan eljönnek majd és a különleges helyzetből fakadóan többen szeretnének pihenni. Azért egy különleges időszak lesz a pünkösd, amikor azért többet lehet pihenni és eggyel több szabadnap is van. Nyilván a fürdőnek és strandnak fel kellett készülni erre a fogadásra. Mindent megtettek a kollégák, hogy felkészülten várják a vendégeket- fűzte hozzá Novák Ferenc Zalakaros polgármestere.

A Zalakarosi Fürdőben is csak bizonyos medencék lesznek megnyitva, de amint enyhítenek a korlátozásokon folyamatosan nyitják a többit, és az élményelemeket is lehet majd használni. Az idei évben újdonságok is lesznek a strand területén, amiket a pénteki megnyitót követően élvezhetnek majd a látogatók. –A jogszabályi előírásoknak megfelelően bizonyos medencéket tudunk csak sajnos megnyitni. Ez például a sportmedencénk, a termál vizes medencénk, a hullám medencénk, illetve a kültéri élménymedencénk. Figyelembe véve a jelenlegi helyzetet sajnos az élményelemeket egyelőre nem nyithatjuk meg. Az idei évben készültünk újdonsággal is. Megnyitjuk az első kávézónkat, amit a fürdő fog üzemeltetni- mondta Szekeres Éva, a Zalakarosi Fürdő marketing vezetője.

A fogadó épületben ifjúsági szállót is kialakítottak. A fürdő nyitásával egyidőben több szolgáltatás is indul Zalakaroson.  A sokak által kedvelt városnéző kisvonatok is megkezdik idei útjukat.

–Mi készen állunk, két új Dottó városnéző kisvonattal és Európában egyedülálló városnéző kisbusszal az indulásra. Többen hívnak telefonon és e-mailben is érdeklődnek, hogy mikor indulnak, mert nagyon szeretnék kipróbálni. Sok a visszatérő vendégünk. Úgy tervezzük, hogy pünkösdkor, most szombaton indulnánk, hogyha az időjárás nem szól közbe és nem fog esni az eső. Nagyon nagy szertettel és a régi vendégszeretetünkkel várjuk a Zalakarosra visszatérő és az újonnan érkező vendégeket- árulta el Mátés Árpád, a zalakarosi Dottó kisvonatok tulajdonosa.

Az idei szezon kis késéssel, de elindul a pünkösdi hétvégén és várhatóan a júliustól   lassan visszatér a megszokott élet a városba. Az előrejelzések szerint az idei nyáron, a járvány miatt jóval kevesebb külföldi vendéggel számolnak a szolgáltatók.    

 

Galéria
további friss hírek
09
júl.
14:27
4
Nagykanizsa
Kézműves foglalkozást tartottak a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai az Eötvös téri játszótéren.
08
júl.
18:20
1
Zalakaros
Zenélő Magyarország
08
júl.
18:19
4
Nagykanizsa
A városrész lakói már hosszú évek óta várják, hogy megszabaduljanak az M7-es autópálya zsivajától.
A városrész lakói már hosszú évek óta várják, hogy megszabaduljanak az M7-es autópálya zsivajától. Többször próbálkoztak már célt érni, csak ígéretet kaptak, falat nem...tovább olvasom
08
júl.
18:12
4
Nagykanizsa
A vendéglátás rejtelmeivel ismerkedhettek meg a gyerekek a szerdai napon a Kisinas táborban.
A vendéglátás rejtelmeivel ismerkedhettek meg a gyerekek a mai napon a Kisinas táborban. A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében ezen a héten a második turnussal folytatódik a szakmák bemutatása. Elsősorban az..tovább olvasom
08
júl.
18:08
4
Nagykanizsa
Levendulazsákot készíthettek azok a gyerekek, akik délelőtt elmentek a szünidő már harmadik kézműves játszóházába a HSMK-ba.
08
júl.
18:03
4
Nagykanizsa
A 2012 június 30-án átadott kút medencéje az idei nyári időszakban üresen áll.
A 2012 június 30-án átadott kút medencéje az idei nyári időszakban üresen áll. Próbáltuk, de nem sikerült megtudni, hogy miért nem működik.  A helyi lakosok szerint már a víznek a látványa is..tovább olvasom
08
júl.
17:59
4
Nagykanizsa
A beiratkozó diákok alacsony száma, az óvodapedagógus hiány, valamint a tankötelezettség teljesítésének változtatása miatt döntöttek az ovi megszűnése mellett.
08
júl.
17:53
4
Zalamerenye
Két idő asszonyt is megtaláltak a csalók, akik közül egyikük szinte kényszeresen vásárolta meg a kínált portékát.
Két idő asszonyt is megtaláltak a csalók, akik közül egyikük szinte kényszeresen vásárolta meg a kínált portékát. A nyélbe ütött vásárlást követően azonnal távoztak is a..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
18:35
Székely konyha
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
19:35
20:05
Mézes pajtás
20:35
Híradó
20:50
Verset mondók
21:20
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
22:25
Lapozó
híradó 2020.07.08

Száraz a szökőkút az Erzsébet téren – Próbáltuk, de nem tudtuk meg az okokat

Csalók jártak Zalamerenyén – értéktelen holmit adtak el csillagászati áron

Micimackó végleg bezár – 140 év után megszűnik a Micimackó óvoda

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu