+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Ezek a legnépszerűbb szakok a kanizsai fiatalok körében
2020. május 26. kedd 16:34
Ezek a legnépszerűbb szakok a kanizsai fiatalok körében
A gazdaságinformatikus, a villamosmérnöki és az egészségtudományi szakok a legnépszerűbbek a frissen érettségizett kanizsai fiatalok körében.
Nagykanizsa

A gazdaságinformatikus, a villamosmérnöki és az egészségtudományi szakok a legnépszerűbbek a frissen érettségizett kanizsai fiatalok körében. A Kanizsa Újság e heti, pénteken megjelenő számában a Batthyány Lajos Gimnázium tanulóinak véleményéről olvashatnak, Híradónk stábja pedig a mezős fiatalokat kérdezte a továbbtanulási terveikről.  

A koronavírus-járvány miatt a 2019/2020-as tanév különösen nagy kihívás volt minden érettségiző diák számára. A Mező-gimnázium végzőseinek 99 százaléka azonban így is egyetemen, főiskolán szeretné folytatni a tanulmányait.  

- Nagyon sok diákunk tanul tovább. Szinte alig 1 százalék az, aki OKJ-s képzésekre jelentkezett. A fontosabb és általános irányok továbbra is megmaradtak, az orvosi- fogorvos, gyógyszerész, tanító, tanárképző, gyógypedagógus képzés és a hagyományos jogászi képzés. A Budapesti Gazdasági Egyetemre rengetegen jelentkeznek különböző szakirányokra, illetve a mérnökképzés különböző válfajai jelennek meg idén is - Májer Anita, a Dr. Mező Ferenc Gimnázium igazgatója.

A fiatalok között volt, aki már 9. osztálytól tudta, hogy mérnöki pályán szeretné folytatni, hisz mindig is a reál tantárgyak érdekelték.

- A műszaki irányt választottam, pesti egyetemeket jelöltem meg. Első helyen a Budapesti Műszaki Egyetem villamosmérnöki karát választottam. Úgy gondolom, hogy ez a műszaki képzések körében elég népszerű, és talán az egyik legszínvonalasabb is - árulta el Takács Balázs.

A Budapesti Műszaki Egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem, az ELTE és a Corvinus által nyújtott képzések a legmeghatározóbbak a kanizsai diákok körében.

- Én a Budapesti Gazdasági Egyetem gazdaságinformatikai szakára jelentkeztem. Nekem azért tetszett meg ez az egyetem mivel gyakorlatorientált és már első évtől kezdve heti egy napot kint leszünk cégeknél - nyilatkozta Tóth Mátyás.

A helyi diákok többsége a budapesti egyetemeket részesíti előnyben, a vidéki városok közül a Pécsen, Kaposváron és Győrben zajló képzések voltak a legfelkapottabbak.

Galéria
további friss hírek
08
júl.
18:20
1
Zalakaros
Zenélő Magyarország
08
júl.
18:19
4
Nagykanizsa
A városrész lakói már hosszú évek óta várják, hogy megszabaduljanak az M7-es autópálya zsivajától.
A városrész lakói már hosszú évek óta várják, hogy megszabaduljanak az M7-es autópálya zsivajától. Többször próbálkoztak már célt érni, csak ígéretet kaptak, falat nem...tovább olvasom
08
júl.
18:12
4
Nagykanizsa
A vendéglátás rejtelmeivel ismerkedhettek meg a gyerekek a szerdai napon a Kisinas táborban.
A vendéglátás rejtelmeivel ismerkedhettek meg a gyerekek a mai napon a Kisinas táborban. A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében ezen a héten a második turnussal folytatódik a szakmák bemutatása. Elsősorban az..tovább olvasom
08
júl.
18:08
4
Nagykanizsa
Levendulazsákot készíthettek azok a gyerekek, akik délelőtt elmentek a szünidő már harmadik kézműves játszóházába a HSMK-ba.
08
júl.
18:03
4
Nagykanizsa
A 2012 június 30-án átadott kút medencéje az idei nyári időszakban üresen áll.
A 2012 június 30-án átadott kút medencéje az idei nyári időszakban üresen áll. Próbáltuk, de nem sikerült megtudni, hogy miért nem működik.  A helyi lakosok szerint már a víznek a látványa is..tovább olvasom
08
júl.
17:59
4
Nagykanizsa
A beiratkozó diákok alacsony száma, az óvodapedagógus hiány, valamint a tankötelezettség teljesítésének változtatása miatt döntöttek az ovi megszűnése mellett.
08
júl.
17:53
4
Zalamerenye
Két idő asszonyt is megtaláltak a csalók, akik közül egyikük szinte kényszeresen vásárolta meg a kínált portékát.
Két idő asszonyt is megtaláltak a csalók, akik közül egyikük szinte kényszeresen vásárolta meg a kínált portékát. A nyélbe ütött vásárlást követően azonnal távoztak is a..tovább olvasom
07
júl.
18:27
1
Nagykanizsa
Szelektív hulladékgyűjtés fontossága
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
12:30
13:00
Kalando-zoo
13:30
Épí-tech
14:00
14:30
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
18:35
Székely konyha
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
19:35
20:05
Mézes pajtás
20:35
Híradó
20:50
Verset mondók
21:20
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
22:25
Lapozó
híradó 2020.07.08

Száraz a szökőkút az Erzsébet téren – Próbáltuk, de nem tudtuk meg az okokat

Csalók jártak Zalamerenyén – értéktelen holmit adtak el csillagászati áron

Micimackó végleg bezár – 140 év után megszűnik a Micimackó óvoda

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu