+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Konganak az ürességtől a művelődési házak
2020. május 26. kedd 16:13
Konganak az ürességtől a művelődési házak
A kulturális intézményeknek is komoly bevételkiesést okoz a veszélyhelyzet, a művelődési házakban működő csoportok tagjait pedig mentálisan viseli meg a programok hiánya.
Nagykanizsa

A kulturális intézményeknek is komoly bevételkiesést okoz a veszélyhelyzet, a művelődési házakban működő csoportok tagjait pedig mentálisan viseli meg a programok hiánya. A megkérdezett vezetők abban bíznak, hogy hamarosan véget érhet a már több mint 2 hónapja tartó kényszerszünet.   

Halmos Ildikó szerint hirtelen szellemkastéllyá változott a Honvéd Kaszinó épülete. Az intézmény igazgatója stábunknak elmondta, hogy takarítással, szortírozással, pakolással telnek a napok, illetve a Honvéd Egyesület felajánlásának köszönhetően az egyik klubszobát sikerült kifesteni, felújítani a kényszerpihenő alatt.

– Nagyon gyorsan találtunk sok fontos és nélkülözhetetlen tennivalót, amire máskor nem jut időnk, hiszen olyan pici apparátussal dolgozunk, hogy vagy a programokat szervezzük és a vendégeket látjuk el szolgáltatással vagy a háznak a szépítésével és rendben tartásával foglalkozunk. Amit csak tudtunk ezalatt az idő alatt igyekeztünk megszépíteni, kitakarítani. A virágokat is volt végre egyszer idő átültetni – árulta el Halmos Ildikó, a nagykanizsai Honvéd Kaszinó igazgatója.

A nagyterem üres, a székek összerakva – a bezárt épületet mutatta meg ma stábunknak Köteles Józsefné, a Miklósfai Közművelődési és Városszépítő Egyesület elnöke. Ebben az időszakban folyamatosak lettek volna a különböző rendezvények a Mindenki Házában. Ezek megtartására még nincs lehetőség és az intézményben székelő csoportok tagjai sem találkozhatnak.

- Ez inkább mentálisan viseli meg az embereket. Hogy nem jöhetünk össze, nem tarthatunk rendezvényeket, közösségi programokat. Főleg, akik egyedül élnek, nekik ez egy kapaszkodó volt az életükben, hogy ide eljöhettek, itt jól éreztük magunkat, és ez már több, mint két hónapja nem valósulhat meg – mondta el Köteles Józsefné, a Miklósfai Közművelődési és Városszépítő Egyesület elnöke.

A letenyei Fáklya Művelődési Ház épülete és könyvtára is kénytelen nélkülözni a látogatóit. Dömők József igazgató a márciusi kiállításon vezette körbe Híradónkat, hiszen még nem cseréltek le az akkori plakátokat a faliújságon. A vezető szerint megfelelően alkalmazkodtak a kialakult helyzethez.

– Ezt az időt próbáltuk a lehető leghasznosabban kihasználni, hiszen integrált intézményként sok olyan tevékenység van, ami mindig is aktuális. A könyvtárunkban az állomány-ellenőrzés, a raktári rend fenntartása, kialakítása. A nagytakarítás itt a kastély épületében. Leltározások, most kerülhetett sor például a fél évszázados műszaki dolgok leselejtezésére – fejtette ki Dömők József, a letenyei Fáklya Művelődési Ház És Könyvtár igazgatója.

A közművelődési intézmények vezetői bíznak benne, hogy hamarosan rendeződnek a körülmények és lehetőséget kapnak a tervezett nyári rendezvényeik megtartására.  

Galéria
további friss hírek
10
júl.
18:20
1
Nagykanizsa
Végre épülhet a palini zajvédő fal?
10
júl.
18:14
1
Nagykanizsa
Vezetéstechnikai tréninget tartottak Nagykanizsán
10
júl.
16:33
4
Nagykanizsa
A vírus miatt módosították a „Környezettudatosság a zalai dombok-völgyek között” címmel meghirdetett irodalmi pályázat leadási határidejét.
10
júl.
16:27
4
Nagykanizsa
Az elmúlt napokban Nagykanizsán 30 fok feletti hőség volt, így nem árt odafigyelni a meleg okozta veszélyekre.
Az elmúlt napokban Nagykanizsán 30 fok feletti hőség volt, így nem árt odafigyelni a meleg okozta veszélyekre. A szakemberek rendszeresen figyelmeztetnek a folyamatos folyadék és sópótlásra. Ma délután a Huszti téren 38..tovább olvasom
10
júl.
16:25
4
Nagykanizsa
Bár Magyarországon kedvezőek a járványügyi mutatók, a környező országokban a koronavírusos megbetegedések számának növekedése tapasztalható.
10
júl.
15:28
4
Nagykanizsa
A focirajongók a Hevesi Sándor Művelődési Központban július végétől tárlattal emlékeznek a Nagykanizsai Olajbányász S.E. alapításának 75. évfordulójára.
10
júl.
15:22
4
Nagykanizsa
A kanizsai ultramaratonista 11 óra 13 perc 43 másodperc alatt teljesítette a 126 kilométeres távot, ezzel a hölgyek között a leggyorsabb lett, míg a teljes mezőnyben a harmadik helyen zárt.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
13:20
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Önkormányzati ülés közvetítés felvételről
22:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
22:35
Lapozó
híradó 2020.07.10

KÁNIKULA – Napok óta 30 fok fölött van napközben a hőmérséklet  

KORONAVÍRUS – Akár ismét bevezthetik a korlátozások egy részét

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu