+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Június 20-án megszűnhet a veszélyhelyzet Magyarországon
2020. május 26. kedd 15:57
Június 20-án megszűnhet a veszélyhelyzet Magyarországon
Varga Judit igazságügyi miniszter bejegyzésében arra is kitért, hogy a veszélyhelyzet megszüntetése után a védekezés második szakaszába lépünk.
Nagykanizsa

Június 20-án megszűnhet a veszélyhelyzet Magyarországon – erről Varga Judit számolt be ma közösségi oldalán. Az igazságügyi miniszter bejegyzésében arra is kitért, hogy a veszélyhelyzet megszüntetése után a védekezés második szakaszába lépünk. Az Operatív Törzs mai tájékoztatóján pedig kiderült, hogy immár több napja a gyógyultak száma jóval magasabb, mint az aktív fertőzöttekké. 

 Az Operatív Törzs keddi tájékoztatóján elsőként Schanda Tamás az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára szólt az aktuális bértámogatási programokról, a munkahelyteremtő-bértámogatásokról kiemelve, hogy továbbra is a munka a gazdaság alapja. Schanda Tamás mindemellett hangsúlyozta: a munkahelyek védelme mellett a magyar tulajdonú cégeket is meg kell védeni, ezért kormányrendelet szabályozza azt, hogy 2020 végéig csak miniszteri engedéllyel szerezhet tulajdonrészt külföldi szereplő magyar stratégiai vállalatban.

- Egyes ágazatokban, bizonyos típusú és mértékű ügyleteket be kell jelenteni a belgazdaságért is felelős Innovációs és Technológiai Miniszternek. Neki 45 napja van, hogy döntsön, tudomásul veszi-e az ügyletet vagy megtiltja azt. Természetesen indokolni is kell és jogorvoslati lehetőség is van, amennyiben a bejelentő kifogásolja a döntést - mondta el Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára.

A tájékoztatón Müller Cecília ismertette az aktuális járványügyi mutatókat. Jelenleg 1436 az aktív fertőzöttek száma, újabb 8 halálos áldozattal pedig már 499 fő halt meg a vírus okozta szövődmények miatt. Az elmúlt 24 órában 15 új beteget regisztráltak, köztük kettőt Zala megyében, ezzel 247-re emelkedett a megyében az igazolt fertőzöttek száma. Az országos tisztifőorvos kiemelte: sokadik napja a gyógyultak száma jóval magasabb, mint az aktív fertőzöttekké.

- Az országban 38 pozitív személy esik 100 ezer főre, Budapesten az arány 102 fő, a második helyen van Zala megye változatlanul 92 fő, Fejér megye 88 fő - tette hozzá Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Jelenleg 33 intézményben van jelen a vírus, további cél, hogy a zárt közösségekből eltűnjön a megbetegedés – tette hozzá Müller Cecília. A kormány ma délután nyújtotta be a különleges jogrend visszavonásáról szóló törvényjavaslatot. Kiss Róbert alezredes hangsúlyozta: a különleges jogrend jelentősen hozzájárult a járvány elleni sikeres védekezéshez

Galéria
további friss hírek
10
júl.
18:20
1
Nagykanizsa
Végre épülhet a palini zajvédő fal?
10
júl.
18:14
1
Nagykanizsa
Vezetéstechnikai tréninget tartottak Nagykanizsán
10
júl.
16:33
4
Nagykanizsa
A vírus miatt módosították a „Környezettudatosság a zalai dombok-völgyek között” címmel meghirdetett irodalmi pályázat leadási határidejét.
10
júl.
16:27
4
Nagykanizsa
Az elmúlt napokban Nagykanizsán 30 fok feletti hőség volt, így nem árt odafigyelni a meleg okozta veszélyekre.
Az elmúlt napokban Nagykanizsán 30 fok feletti hőség volt, így nem árt odafigyelni a meleg okozta veszélyekre. A szakemberek rendszeresen figyelmeztetnek a folyamatos folyadék és sópótlásra. Ma délután a Huszti téren 38..tovább olvasom
10
júl.
16:25
4
Nagykanizsa
Bár Magyarországon kedvezőek a járványügyi mutatók, a környező országokban a koronavírusos megbetegedések számának növekedése tapasztalható.
10
júl.
15:28
4
Nagykanizsa
A focirajongók a Hevesi Sándor Művelődési Központban július végétől tárlattal emlékeznek a Nagykanizsai Olajbányász S.E. alapításának 75. évfordulójára.
10
júl.
15:22
4
Nagykanizsa
A kanizsai ultramaratonista 11 óra 13 perc 43 másodperc alatt teljesítette a 126 kilométeres távot, ezzel a hölgyek között a leggyorsabb lett, míg a teljes mezőnyben a harmadik helyen zárt.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Önkormányzati ülés közvetítés felvételről
22:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
22:35
Lapozó
híradó 2020.07.10

KÁNIKULA – Napok óta 30 fok fölött van napközben a hőmérséklet  

KORONAVÍRUS – Akár ismét bevezthetik a korlátozások egy részét

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu