+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Lesz megemlékezés a nemzeti összetartozás napján az Eötvös téren
2020. május 22. péntek 17:41
Lesz megemlékezés a nemzeti összetartozás napján az Eötvös téren
A megújuló területen zajló munkák jelenlegi állapotáról ma reggel tájékoztatta a kivitelező Balogh László polgármestert és Cseresnyés Péter államtitkárt, országgyűlési képviselőt.
Nagykanizsa

A Zöld Város – Zöld Nagykanizsa projekt részeként megújuló területen zajló felújítási munkák jelenlegi állapotáról ma reggel tájékoztatta a kivitelező Balogh László polgármestert és Cseresnyés Péter államtitkárt, országgyűlési képviselőt.

A belváros tereinek és utcáinak több milliárd forintos megújítása egy olyan egybefüggő teret alakít ki, amely Magyarországon unikális – fogalmazott a mai sajtótájékoztatón Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő. Balogh László polgármester azt mondta: a pandémia utáni időszakra készül a város vezetése, a közelgő fontos rendezvények viszont még nem a megszokott rendben zajlanak majd. – Ezen események nem tömegrendezvények lesznek, mert nem lehetnek, és ne is legyenek. Viszont az odafigyelés, az egyéni megjelenés, és akár majd az egyéni megemlékezés a Nagy-Magyarország-emlékműnél megtörténhet. És van rá esély, hogy az Eötvös téri játszótér egy nagy részét a gyerekek számára akár át is lehet adni, betartva a fegyelmező, vigyázó elképzeléseket – mondta Balogh László polgármester.

Az Eötvös téren zajló munkákat három részre bontották a szakemberek: a Nagy-Magyarország-emlékmű előtti területre, a tér másik oldalán lévő játszótérre, valamint a mindezt körülölelő felületekre. A 10 és fél méter magas kőalkotás melletti rész rekonstrukciójával június 4-ig elkészülnek a szakemberek. – A következő jelentős dátum az emlékezés napja lesz. A Nagy-Magyarország-emlékmű körüli területet át fogjuk adni, hogy egy kis létszámú megemlékezés le tudjon zajlani. A május végi gyereknap részeként át fogjuk adni a játszóteret, úgy, hogy biztonságosan megközelíthető legyen, hiszen itt azért szeptember végéig munka fog zajlani. De az említett részt le tudjuk határolni annyira, hogy használható legyen – fogalmazott Kovács Tamás, a Szabadics Zrt. elnöke.

A megújult tér átadása – a jelenlegi tervek szerint – szeptember végén lesz. A projekt összköltsége egyébként mintegy 800 millió forint.

Galéria
további friss hírek
25
máj.
15:42
4
Nagykanizsa
A csoport tagjai minden vasárnap Nagykanizsa más-más helyszínein gyakorolják az új koreográfiákat. A nyilvános edzésekhez bárki csatlakozhat.
25
máj.
15:36
4
Nagykanizsa
Az eszközöket több mint két hete használhatják újra a legkisebbek. A Híradó által megkérdezett szülők örültek az enyhítő intézkedéseknek.
25
máj.
15:32
4
Nagykanizsa
A Csónakázó-tó mellett található fogadó kertjében 15 helyi és környékbeli termelő várja a vásárlókat.
Új termelői piac nyílt Nagykanizsán. A Csónakázó-tó mellett található fogadó kertjében 15 helyi és környékbeli termelő várja a vásárlókat. A nagy érdeklődésre való..tovább olvasom
25
máj.
15:21
4
Nagykanizsa
Balogh László polgármester közösségi oldalán a kanizsai adatokról is írt. Járványügyi megfigyelés alá eddig 253 embert helyeztek a városban, melyből már 218 feloldott, így jelenleg 35-en vannak még aktív megfigyelés alatt.
25
máj.
15:12
4
Nagykanizsa
Witold Pilecki lovassági kapitányt, az auschwitzi hőst 1948. május 25-én végezték ki, az Európai Parlament pedig tavaly szeptemberben nyilvánította e dátumot a totalitarizmus elleni harc hőseinek nemzetközi emléknapjává.
25
máj.
15:08
4
Szepetnek
Az alkotást és a hozzá tartozó keresztet a szepetneki hegybirtokosok összefogásával állították.
Felavatták Szent Orbán pápa szobrát Vöröshegyen. Az alkotást és a hozzá tartozó keresztet a szepetneki hegybirtokosok összefogásával állították. A helyi gazdák a jövőben több..tovább olvasom
22
máj.
18:02
4
Nagykanizsa
A személyes ügyintézés során a vírushelyzet miatt bizonyos szabályokat be kell tartani.
Újra van lehetőség személyes ügyintézésre a Tripammer utcai köztemető gondnokságán. A Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. a napokban tette közzé közösségi oldalán, hogy – a megfelelő..tovább olvasom
22
máj.
17:57
4
Nagykanizsa
Az enyhítések miatt ismét együtt készülhetnek a kanizsai bunyósok, de a kesztyűzés továbbra sem engedélyezett.
Az enyhítések miatt ismét együtt készülhetnek a kanizsai bunyósok, a megszokott felkészülési forma azonban még nem állt vissza, hiszen a vírus elleni védekezés jelenlegi szabályai miatt a küzdelem..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Balasport
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet, Egészségügyi percek
19:35
Kukkantó
20:05
Egis Körmend – Atomerőmű SE NB I A-csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés
21:30
Múlt-kor
22:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet, Egészségügyi percek
22:35
Lapozó
híradó 2020.05.25

KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY – A bölcsődék és óvodák újranyitásáról és a kedvező járványügyi adatokról is szóltak az Operatív Törzs tájékoztatóin a napokban 

A JÓ TERMÉSÉRT – Felavatták Szent Orbán pápa szobrát Vöröshegyen

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu