+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / A tanév végéig marad a digitális munkarend
2020. május 21. csütörtök 16:08
A tanév végéig marad a digitális munkarend
A napközis táborok mellett az ottalvós táborokra is lesz lehetőség. Tegnap este megjelent a közlönyben a szabályozás, az érintettek pedig gőzerővel elkezdték a nyári időszak szervezését Kanizsán is.
Nagykanizsa

A tanév végéig marad a digitális munkarend az oktatási intézményekben, az óvodák és bölcsődék azonban hétfőtől ismét kinyitnak. A napközis táborok mellett az ottalvós táborokra is lesz lehetőség. Tegnap este megjelent a közlönyben a szabályozás, az érintettek pedig gőzerővel elkezdték a nyári időszak szervezését Kanizsán is. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár szerda esti bejelentése sok kérdésre választ adott, amely már jó ideje foglalkoztatta a szülőket. Eszerint a főváros kivételével hétfőtől ismét a veszélyhelyzet előtti munkarendben működnek a bölcsődék és óvodák. A Nagykanizsa Központi Óvoda tagintézményeibe járó gyermekek szüleinek pénteken 9 óráig kell jelezni az intézmény felé, hogy jövő héttől igénybe veszik-e az óvodai ellátást. Az iskolák esetében kicsit más a helyzet, ugyanis a tanév végéig, vagy június 15-ig megmarad a digitális oktatás, de az intézmények bizonyos feltételekkel kinyithatnak. 

- Június 2-től engedélyezzük ugyanakkor az iskolákban a pedagógusok és a tanulók oktatási célú találkozását, kiscsoportos konzultációk, illetve egyéni felkészítés tartását, amennyiben annak célja az elmúlt hónapokban tanultak rendszerezése, megerősítése, az esetlegesen lemaradó tanulók felzárkóztatása - mondta el Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár.

Folytatódhat a pedagógiai szakszolgálati feladatok ellátása, valamint júniusban minden intézményben meg kell szervezni az ügyeletet – mondta az államtitkár. Ennek megfelelően a Nagykanizsai Tankerületi Központ intézményeiben június 26-ig biztosítják a tanulók kiscsoportos felügyeletét, ellátását, illetve foglalkoztatását. A szerdai kormányrendelet szerint a tanév végétől napközis és ottalvós táborok is tarthatók. A tervek szerint a Csónakázó tónál lévő Zöldtábor június 29-től várja majd a diákokat. Az előző évekhez hasonlóan azonban már több táborszervező is hirdeti lehetőségeit. A Zalaerdő Zrt. ezúttal is több lehetőséget kínál a gyermekeknek.

- A kormány döntése értelmében pár napja látott napvilágot a hír, hogy a napközis táborokat meg lehet szervezni, úgyhogy gőzerővel nekiálltunk szervezni azokat. A tegnapi hír kapcsán a kolléganőim a közjóléti osztályon már szervezik az ottalvós táborokat is, hiszen nagyon nagy igény van rá, hogy a gyermekeket tudják elhelyezni a szülők, emellett pedig sok visszajáró gyermekünk van, hiszen sok érdekes programmal várjuk őket - fejtette ki Steyer Edina, a Zalaerdő Zrt. PR-előadója.

A Swans Tánciskola táboroztatása 20 éves múltra tekint vissza. Idén nyáron is lehetőséget adnak a közös élmények szerzésére, amelyre rendkívül nagy az érdeklődés.

- Hosszú volt ez a két hónap, amikor bezárva voltak a családok az otthonaikban. Kikívánkozik a felnőtt és a gyermek is, a szülők próbálják ezt a lehetőséget megadni, a gyermekeknek pedig kellenek a társak. Hogy miben lesz más ez a tábor? Igyekszünk még inkább arra odafigyelni, hogy minél több időt legyünk a szabadban - hangsúlyozta Pulai Lászlóné , a SWANS Tánciskola vezetője.

A szakemberek a táborok kapcsán továbbra is a zsúfoltság elkerülésére, a higiéniai szabályok fokozott figyelmére és betartására kérték a szervezőket.

Galéria
további friss hírek
25
máj.
15:42
4
Nagykanizsa
A csoport tagjai minden vasárnap Nagykanizsa más-más helyszínein gyakorolják az új koreográfiákat. A nyilvános edzésekhez bárki csatlakozhat.
25
máj.
15:36
4
Nagykanizsa
Az eszközöket több mint két hete használhatják újra a legkisebbek. A Híradó által megkérdezett szülők örültek az enyhítő intézkedéseknek.
25
máj.
15:32
4
Nagykanizsa
A Csónakázó-tó mellett található fogadó kertjében 15 helyi és környékbeli termelő várja a vásárlókat.
Új termelői piac nyílt Nagykanizsán. A Csónakázó-tó mellett található fogadó kertjében 15 helyi és környékbeli termelő várja a vásárlókat. A nagy érdeklődésre való..tovább olvasom
25
máj.
15:21
4
Nagykanizsa
Balogh László polgármester közösségi oldalán a kanizsai adatokról is írt. Járványügyi megfigyelés alá eddig 253 embert helyeztek a városban, melyből már 218 feloldott, így jelenleg 35-en vannak még aktív megfigyelés alatt.
25
máj.
15:12
4
Nagykanizsa
Witold Pilecki lovassági kapitányt, az auschwitzi hőst 1948. május 25-én végezték ki, az Európai Parlament pedig tavaly szeptemberben nyilvánította e dátumot a totalitarizmus elleni harc hőseinek nemzetközi emléknapjává.
25
máj.
15:08
4
Szepetnek
Az alkotást és a hozzá tartozó keresztet a szepetneki hegybirtokosok összefogásával állították.
Felavatták Szent Orbán pápa szobrát Vöröshegyen. Az alkotást és a hozzá tartozó keresztet a szepetneki hegybirtokosok összefogásával állították. A helyi gazdák a jövőben több..tovább olvasom
22
máj.
18:02
4
Nagykanizsa
A személyes ügyintézés során a vírushelyzet miatt bizonyos szabályokat be kell tartani.
Újra van lehetőség személyes ügyintézésre a Tripammer utcai köztemető gondnokságán. A Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. a napokban tette közzé közösségi oldalán, hogy – a megfelelő..tovább olvasom
22
máj.
17:57
4
Nagykanizsa
Az enyhítések miatt ismét együtt készülhetnek a kanizsai bunyósok, de a kesztyűzés továbbra sem engedélyezett.
Az enyhítések miatt ismét együtt készülhetnek a kanizsai bunyósok, a megszokott felkészülési forma azonban még nem állt vissza, hiszen a vírus elleni védekezés jelenlegi szabályai miatt a küzdelem..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Balasport
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet, Egészségügyi percek
19:35
Kukkantó
20:05
Egis Körmend – Atomerőmű SE NB I A-csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés
21:30
Múlt-kor
22:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet, Egészségügyi percek
22:35
Lapozó
híradó 2020.05.22

KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY – Zalában egy, az országban 37 fővel emelkedett az igazolt fertőzöttek száma 

KUTATÓMUNKA NAGYKANIZSÁN – A Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a MOL együttműködésével kilenc városból származó szennyvízmintákat vizsgálnak a szakemberek

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu