+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / 14 kutya került a nagykanizsai állatmenhelyre Letenyéről
2020. május 21. csütörtök 15:24
14 kutya került a nagykanizsai állatmenhelyre Letenyéről
Az ebek egy romániai hölgy tulajdonában voltak, a kutyák gazdája a segítségkérés után önként mondott le állatairól, az ügy kapcsán rendőrségi feljelentés nem történt.
Nagykanizsa

14 kutya került a nagykanizsai állatmenhelyre Letenyéről. Az ebek egy romániai hölgy tulajdonában voltak, családi házban éltek. A kutyák gazdája a segítségkérés után önként mondott le állatairól, az ügy kapcsán rendőrségi feljelentés nem történt. Szerkesztőségünket a telep vezetője kereste meg – elmondása szerint tudnak hasonló esetekről, de az állatvédő szervezetek segítségét elenyésző esetben kérik. 

- Pár héttel ezelőtt keresett meg minket először a kutyák gazdája, az anyagi helyzete és körülményei úgy alakultak, hogy nem képes ellátni a kutyáit. Szó szerint élelemre nincs pénze, orvosi ellátásra nincs pénze. Felvettük a kapcsolatot a letenyei önkormányzattal és a jegyzővel, akik maximálisan partnerek voltak ebben, hogy segítsünk, illetve a hölgy is lemondott a kutyáiról – mondta el Skanecz Tamás, az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület telepvezetője.

A letenyei önkormányzat előtt ismert volt az eset. Korábban már lakossági bejelentések is érkeztek a hivatalhoz. A település vezetője úgy fogalmazott: mihamarabb megoldást szerettek volna találni.

- Szerződésünk van a nagykanizsai állatmenhellyel, hiszen ők tudják a szakmaiságot és az elszállítással kapcsolatos teendőket elvégezni. Nyilván ez további költségeket generál az önkormányzat esetében, irtt is az önkormányzat téríti meg a díjakat – fogalmazott Farkas Szilárd, Letenye polgármestere.

A menhelyre került kutyák gazdájáról elmondták az állatvédők: alapvetően jószándékú, állatbarát illetőről van szó. A befogadott és úgymond „felszaporult” ebei számára már nem tudta biztosítani a létet. Kérdésünkre a Rendőrkapitányság vizsgálati alosztályának vezetője elmondta: Ebben az ügyben rendőrségi feljelentés nem történt. Egyébként csak olyan esetben járhat el a hatóság, amely bűncselekményre utal.

- A hatályos büntetőjog alapján állatkínzást az követ el, aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, illetve olyan bánásmódot alkalmaz vele, amely alkalmas arra, hogy az állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza. Illetve állatkínzást követ el az is, aki gerinces, vagy veszélyes állatát elűzi, elhagyja, illetve kiteszi –tudtuk meg Trencsényi Gyulától, az NKRK vizsgálati alosztályvezető alezredesétől.

Az eljárások során a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az ügyeket. Az alezredes azt is elmondta: éves szinten nagyjából 20 esetben kell eljárniuk – elsősorban nem bántalmazás, hanem a nem megfelelő tartási körülmények miatt. A nagykanizsai menhelyre került ebek alultápláltak, bolhásak, az állatorvosi kivizsgálás és kezelés után a remények szerint örökbefogadhatóak lesznek.

Galéria
további friss hírek
25
máj.
15:42
4
Nagykanizsa
A csoport tagjai minden vasárnap Nagykanizsa más-más helyszínein gyakorolják az új koreográfiákat. A nyilvános edzésekhez bárki csatlakozhat.
25
máj.
15:36
4
Nagykanizsa
Az eszközöket több mint két hete használhatják újra a legkisebbek. A Híradó által megkérdezett szülők örültek az enyhítő intézkedéseknek.
25
máj.
15:32
4
Nagykanizsa
A Csónakázó-tó mellett található fogadó kertjében 15 helyi és környékbeli termelő várja a vásárlókat.
Új termelői piac nyílt Nagykanizsán. A Csónakázó-tó mellett található fogadó kertjében 15 helyi és környékbeli termelő várja a vásárlókat. A nagy érdeklődésre való..tovább olvasom
25
máj.
15:21
4
Nagykanizsa
Balogh László polgármester közösségi oldalán a kanizsai adatokról is írt. Járványügyi megfigyelés alá eddig 253 embert helyeztek a városban, melyből már 218 feloldott, így jelenleg 35-en vannak még aktív megfigyelés alatt.
25
máj.
15:12
4
Nagykanizsa
Witold Pilecki lovassági kapitányt, az auschwitzi hőst 1948. május 25-én végezték ki, az Európai Parlament pedig tavaly szeptemberben nyilvánította e dátumot a totalitarizmus elleni harc hőseinek nemzetközi emléknapjává.
25
máj.
15:08
4
Szepetnek
Az alkotást és a hozzá tartozó keresztet a szepetneki hegybirtokosok összefogásával állították.
Felavatták Szent Orbán pápa szobrát Vöröshegyen. Az alkotást és a hozzá tartozó keresztet a szepetneki hegybirtokosok összefogásával állították. A helyi gazdák a jövőben több..tovább olvasom
22
máj.
18:02
4
Nagykanizsa
A személyes ügyintézés során a vírushelyzet miatt bizonyos szabályokat be kell tartani.
Újra van lehetőség személyes ügyintézésre a Tripammer utcai köztemető gondnokságán. A Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. a napokban tette közzé közösségi oldalán, hogy – a megfelelő..tovább olvasom
22
máj.
17:57
4
Nagykanizsa
Az enyhítések miatt ismét együtt készülhetnek a kanizsai bunyósok, de a kesztyűzés továbbra sem engedélyezett.
Az enyhítések miatt ismét együtt készülhetnek a kanizsai bunyósok, a megszokott felkészülési forma azonban még nem állt vissza, hiszen a vírus elleni védekezés jelenlegi szabályai miatt a küzdelem..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Balasport
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet, Egészségügyi percek
19:35
Kukkantó
20:05
Egis Körmend – Atomerőmű SE NB I A-csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés
21:30
Múlt-kor
22:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet, Egészségügyi percek
22:35
Lapozó
híradó 2020.05.25

KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY – A bölcsődék és óvodák újranyitásáról és a kedvező járványügyi adatokról is szóltak az Operatív Törzs tájékoztatóin a napokban 

A JÓ TERMÉSÉRT – Felavatták Szent Orbán pápa szobrát Vöröshegyen

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu