+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Ünnepi koszorúzást tartott a Nagykanizsai Honvéd Egyesület a Magyar Honvédelem Napja alkalmából
2020. május 21. csütörtök 15:14
Ünnepi koszorúzást tartott a Nagykanizsai Honvéd Egyesület a Magyar Honvédelem Napja alkalmából
Minden év május 21-én azokra a katonákra és polgári alkalmazottakra is emlékezünk, akik a katonavárosunkban teljesítettek szolgálatot.
Nagykanizsa

Ünnepi koszorúzást tartott a Nagykanizsai Honvéd Egyesület a Magyar Honvédelem Napja alkalmából az egykori laktanyák épületeinél. Minden év május 21-én azokra a katonákra és polgári alkalmazottakra is emlékezünk, akik a katonavárosunkban teljesítettek szolgálatot.Bár a laktanyák már hosszú évekkel ezelőtt bezártak, a katonavárosi időszakot nem szabad elfelejtenünk, hiszen az országból nagyon sokan Nagykanizsán élték át a katonalét szépségeit és nehézségeit.

– Még Nagykanizsán is voltam katona, de sok helyen, másutt is, mert én még másfél évet szolgálhattam. Ez egy élmény volt és olyan mély érzés, hogy elmondhatom, hogy én honvéd is lehettem, ami máig hat - mondta el Balogh László, polgármester.

A jelenlévők az ünnepi beszédek megtartása után a volt Gábor Áron Laktanya emléktáblájának és Gábor Áron mellszobrának megkoszorúzásával fejezték ki tiszteletüket.

– A kötődésem legalapvetőbben az, hogy édesapám ennél az ezrednél szolgált parancsnok- helyettesként 1964-től nyugdíjba vonulásáig, 1982-ig. Mint gyerek sokszor jártam ebbe a laktanyába és nagyon szerettem, mert rendezett volt és szép. Sokat fordítottak arra, hogy a katonák kulturált körülmények között tölthessék a szolgálati idejüket - fogalmazott Móritz István, a Nagykanizsai Honvéd Egyesület tagja.

Nagykanizsa katonamúltját – egyebek mellett- a hagyományokon és ünnepségeken keresztül érdemes megőriznünk és továbbadnunk.

Galéria
további friss hírek
25
máj.
15:12
4
Nagykanizsa
Witold Pilecki lovassági kapitányt, az auschwitzi hőst 1948. május 25-én végezték ki, az Európai Parlament pedig tavaly szeptemberben nyilvánította e dátumot a totalitarizmus elleni harc hőseinek nemzetközi emléknapjává.
25
máj.
15:08
4
Szepetnek
Az alkotást és a hozzá tartozó keresztet a szepetneki hegybirtokosok összefogásával állították.
Felavatták Szent Orbán pápa szobrát Vöröshegyen. Az alkotást és a hozzá tartozó keresztet a szepetneki hegybirtokosok összefogásával állították. A helyi gazdák a jövőben több..tovább olvasom
22
máj.
18:02
4
Nagykanizsa
A személyes ügyintézés során a vírushelyzet miatt bizonyos szabályokat be kell tartani.
Újra van lehetőség személyes ügyintézésre a Tripammer utcai köztemető gondnokságán. A Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. a napokban tette közzé közösségi oldalán, hogy – a megfelelő..tovább olvasom
22
máj.
17:57
4
Nagykanizsa
Az enyhítések miatt ismét együtt készülhetnek a kanizsai bunyósok, de a kesztyűzés továbbra sem engedélyezett.
Az enyhítések miatt ismét együtt készülhetnek a kanizsai bunyósok, a megszokott felkészülési forma azonban még nem állt vissza, hiszen a vírus elleni védekezés jelenlegi szabályai miatt a küzdelem..tovább olvasom
22
máj.
17:52
3
Nagykanizsa
A megkérdezett szakértő szerint az enyhítéseknek köszönhetően némileg ugyan javult a helyzet, de szinte kizárólag a maximum kétéves gépjárműveket keresik jelenleg az érdeklődők.
22
máj.
17:41
5
Nagykanizsa
A megújuló területen zajló munkák jelenlegi állapotáról ma reggel tájékoztatta a kivitelező Balogh László polgármestert és Cseresnyés Péter államtitkárt, országgyűlési képviselőt.
22
máj.
17:35
4
Nagykanizsa
A járványügyi görbe csökkenése bizakodásra ad okot, amely szerint a járvány első szakaszának végén vagyunk – egyebek mellett ez is elhangzott az Operatív Törzs mai tájékoztatóján.
22
máj.
17:26
4
Nagykanizsa
A Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a MOL együttműködésével kilenc városból származó szennyvízmintákat vizsgálnak a kutatók – a munka egyik helyszíne pedig Nagykanizsa lett.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Balasport
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet, Egészségügyi percek
19:35
Kukkantó
20:05
Egis Körmend – Atomerőmű SE NB I A-csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés
21:30
Múlt-kor
22:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet, Egészségügyi percek
22:35
Lapozó
híradó 2020.05.22

KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY – Zalában egy, az országban 37 fővel emelkedett az igazolt fertőzöttek száma 

KUTATÓMUNKA NAGYKANIZSÁN – A Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a MOL együttműködésével kilenc városból származó szennyvízmintákat vizsgálnak a szakemberek

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu