+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Mindenkinek személyes felelőssége, hogy a koronavírus-járvány ne terjedjen tovább
2020. május 20. szerda 15:33
Mindenkinek személyes felelőssége, hogy a koronavírus-járvány ne terjedjen tovább
A megkérdezett háziorvos szerint a korlátozó intézkedéseknek köszönhetően lassú volt a járvány felfutása, de a nyájimmunitás nem alakult ki, így szerinte a pandémiának még biztosan nincsen vége.
Nagykanizsa

Mindenkinek személyes felelőssége, hogy a koronavírus-járvány ne terjedjen tovább – hangsúlyozta Mihalecz Károly. A háziorvos szerint a korlátozó intézkedéseknek köszönhetően lassú volt a járvány felfutása, de a nyájimmunitás nem alakult ki, így szerinte a pandémiának még biztosan nincsen vége.  

Az eddigi adatok alapján már biztosnak látszik, hogy a meleg és a hideg idő nem befolyásolja a koronavírus terjedését. Ezért fontos továbbra is betartani az óvintézkedéseket. Az is valószínű, hogy a vírus újra és újra megjelenik majd. Érkezésének ideje és intenzitása azonban nem megjósolható. Szakemberek szerint a vírus folyamatos jelenléte miatt mindenkinek át kellene alakítani korábbi életvitelét.

– Fontos lenne, hogy az emberek tartsák a távolságot egymástól és továbbra is hordjanak maszkot a tömegközlekedési eszközökön és a bevásárlóhelyeken. Fontos a gyakori kézmosás, kézfertőtlenítés is, mert ez a betegség még jódarabig itt lesz. Ha lesz védőoltás, akkor sem fog úgy eltűnni, mint a himlő vagy más olyan betegségek, amit az emberiség szép lassan leküzdött. A védőoltással is csak azt tudjuk elérni, hogy a nagyon súlyos tüdőgyulladásos megbetegedés, mint szövődmény, lehetőleg minél kisebb számban és enyhébb lefolyásban menjen végbe – árulta el Mihalecz Károly háziorvos.    

Galéria
további friss hírek
25
máj.
15:08
4
Szepetnek
Az alkotást és a hozzá tartozó keresztet a szepetneki hegybirtokosok összefogásával állították.
Felavatták Szent Orbán pápa szobrát Vöröshegyen. Az alkotást és a hozzá tartozó keresztet a szepetneki hegybirtokosok összefogásával állították. A helyi gazdák a jövőben több..tovább olvasom
22
máj.
18:02
4
Nagykanizsa
A személyes ügyintézés során a vírushelyzet miatt bizonyos szabályokat be kell tartani.
Újra van lehetőség személyes ügyintézésre a Tripammer utcai köztemető gondnokságán. A Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. a napokban tette közzé közösségi oldalán, hogy – a megfelelő..tovább olvasom
22
máj.
17:57
4
Nagykanizsa
Az enyhítések miatt ismét együtt készülhetnek a kanizsai bunyósok, de a kesztyűzés továbbra sem engedélyezett.
Az enyhítések miatt ismét együtt készülhetnek a kanizsai bunyósok, a megszokott felkészülési forma azonban még nem állt vissza, hiszen a vírus elleni védekezés jelenlegi szabályai miatt a küzdelem..tovább olvasom
22
máj.
17:52
3
Nagykanizsa
A megkérdezett szakértő szerint az enyhítéseknek köszönhetően némileg ugyan javult a helyzet, de szinte kizárólag a maximum kétéves gépjárműveket keresik jelenleg az érdeklődők.
22
máj.
17:41
5
Nagykanizsa
A megújuló területen zajló munkák jelenlegi állapotáról ma reggel tájékoztatta a kivitelező Balogh László polgármestert és Cseresnyés Péter államtitkárt, országgyűlési képviselőt.
22
máj.
17:35
4
Nagykanizsa
A járványügyi görbe csökkenése bizakodásra ad okot, amely szerint a járvány első szakaszának végén vagyunk – egyebek mellett ez is elhangzott az Operatív Törzs mai tájékoztatóján.
22
máj.
17:26
4
Nagykanizsa
A Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a MOL együttműködésével kilenc városból származó szennyvízmintákat vizsgálnak a kutatók – a munka egyik helyszíne pedig Nagykanizsa lett.
21
máj.
16:08
4
Nagykanizsa
A napközis táborok mellett az ottalvós táborokra is lesz lehetőség. Tegnap este megjelent a közlönyben a szabályozás, az érintettek pedig gőzerővel elkezdték a nyári időszak szervezését Kanizsán is.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Balasport
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet, Egészségügyi percek
19:35
Kukkantó
20:05
Egis Körmend – Atomerőmű SE NB I A-csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés
21:30
Múlt-kor
22:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet, Egészségügyi percek
22:35
Lapozó
híradó 2020.05.22

KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY – Zalában egy, az országban 37 fővel emelkedett az igazolt fertőzöttek száma 

KUTATÓMUNKA NAGYKANIZSÁN – A Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a MOL együttműködésével kilenc városból származó szennyvízmintákat vizsgálnak a szakemberek

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu