+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Népszerű szakok a nyolcadikosok körében
2020. május 20. szerda 15:20
Népszerű szakok a nyolcadikosok körében
A tanulók mintegy 90 százalékát abba az iskolába vették fel, amit első helyen jelöltek meg.
Nagykanizsa

Jól sikerültek azok a felvételik, melyekre a 8. évfolyam befejeztével jelentkeztek a diákok olyan intézményekbe, ahol figyelembe veszik az írásbeli eredményét. A tanulók mintegy 90 százalékát abba az iskolába vették fel, amit első helyen jelöltek meg. Stábunk azt is megtudta, hogy a digitális munkarend kialakítása óta jól boldogultak a pedagógusok és a nebulók. 

Nagy számban mennek továbbtanulni gimnáziumokba a Zrínyi Miklós Általános Iskola tanulói. A végzős diákok közel 65 százaléka jelentkezett gimikbe, 30 százaléka technikusi iskolákba, 7-8 százaléka pedig szakmunkásképzőbe.

-Intézményünkből még mindig nagy számban mennek gimnáziumba, illetve szakgimnáziumba a tanulók. Ennek nyilván örülünk és azért a szakmai programunk is ez irányban mutat, hogy a gyerekeket jól felkészítsük ezekre a felvételikre és a következő iskolafokra, főleg gimnáziumokra. Ezért van két nyelvtanítás és nívócsoportos osztályaink. Tehát én azt gondolom, hogy sikeres felvételin vannak túl a nyolcadikosok- mondta Faller Zoltán, a Zrínyi Miklós Általános Iskola igazgatója.

A digitális oktatás először mindenkinek szokatlan volt. A tapasztalat mindkét iskolából pozitív. Az új módszer fejlődést hozott az iskolásoknak tanároknak egyaránt. A tapasztalatok szerint valamennyien becsületesen végezték a feladatokat. 

-Szépen megtanulták. Az elején voltak elakadások, de nagyon gyorsan belejött a pedagógus oldal és a diák oldal is, úgyhogy ez nálunk jól működik, merem mondani. Mindig vannak visszajelzések, mi is tartjuk a tanárokkal egymás között a kapcsolatot. A vezetéssel is és a helyetteseken keresztül főleg és a kollégák is egymás között. Az osztályfőnökök azokkal a szaktanárokkal, akik az osztályukban tanítanak és tudják a feladatokat úgy koordinálni, hogy ne legyen túlterhelt a gyerek- árulta el Szabó Erzsébet, a Hevesi Sándor Általános Iskola igazgatója.

Az osztálytermeket nem díszítik fel a tanév végére, ugyanis az általános iskolákban elmaradnak a hagyományos ballagások. A koronavírus-járványra tekintettel a szülők jelenléte nélkül és maszkban tartható csak meg ilyen rendezvény. Az oskolák vezetői szerint azonban egy jó elképzelés az, hogy egy személyes búcsúzóra találkozzanak a végzett diákok és pedagógusaik. 

 

 

Galéria
további friss hírek
25
máj.
15:42
4
Nagykanizsa
A csoport tagjai minden vasárnap Nagykanizsa más-más helyszínein gyakorolják az új koreográfiákat. A nyilvános edzésekhez bárki csatlakozhat.
25
máj.
15:36
4
Nagykanizsa
Az eszközöket több mint két hete használhatják újra a legkisebbek. A Híradó által megkérdezett szülők örültek az enyhítő intézkedéseknek.
25
máj.
15:32
4
Nagykanizsa
A Csónakázó-tó mellett található fogadó kertjében 15 helyi és környékbeli termelő várja a vásárlókat.
Új termelői piac nyílt Nagykanizsán. A Csónakázó-tó mellett található fogadó kertjében 15 helyi és környékbeli termelő várja a vásárlókat. A nagy érdeklődésre való..tovább olvasom
25
máj.
15:21
4
Nagykanizsa
Balogh László polgármester közösségi oldalán a kanizsai adatokról is írt. Járványügyi megfigyelés alá eddig 253 embert helyeztek a városban, melyből már 218 feloldott, így jelenleg 35-en vannak még aktív megfigyelés alatt.
25
máj.
15:12
4
Nagykanizsa
Witold Pilecki lovassági kapitányt, az auschwitzi hőst 1948. május 25-én végezték ki, az Európai Parlament pedig tavaly szeptemberben nyilvánította e dátumot a totalitarizmus elleni harc hőseinek nemzetközi emléknapjává.
25
máj.
15:08
4
Szepetnek
Az alkotást és a hozzá tartozó keresztet a szepetneki hegybirtokosok összefogásával állították.
Felavatták Szent Orbán pápa szobrát Vöröshegyen. Az alkotást és a hozzá tartozó keresztet a szepetneki hegybirtokosok összefogásával állították. A helyi gazdák a jövőben több..tovább olvasom
22
máj.
18:02
4
Nagykanizsa
A személyes ügyintézés során a vírushelyzet miatt bizonyos szabályokat be kell tartani.
Újra van lehetőség személyes ügyintézésre a Tripammer utcai köztemető gondnokságán. A Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. a napokban tette közzé közösségi oldalán, hogy – a megfelelő..tovább olvasom
22
máj.
17:57
4
Nagykanizsa
Az enyhítések miatt ismét együtt készülhetnek a kanizsai bunyósok, de a kesztyűzés továbbra sem engedélyezett.
Az enyhítések miatt ismét együtt készülhetnek a kanizsai bunyósok, a megszokott felkészülési forma azonban még nem állt vissza, hiszen a vírus elleni védekezés jelenlegi szabályai miatt a küzdelem..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Balasport
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet, Egészségügyi percek
19:35
Kukkantó
20:05
Egis Körmend – Atomerőmű SE NB I A-csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés
21:30
Múlt-kor
22:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet, Egészségügyi percek
22:35
Lapozó
híradó 2020.05.25

KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY – A bölcsődék és óvodák újranyitásáról és a kedvező járványügyi adatokról is szóltak az Operatív Törzs tájékoztatóin a napokban 

A JÓ TERMÉSÉRT – Felavatták Szent Orbán pápa szobrát Vöröshegyen

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu