+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Újra együtt edzenek az FC Nagykanizsa utánpótláskorú játékosai
2020. május 19. kedd 13:35
Újra együtt edzenek az FC Nagykanizsa utánpótláskorú játékosai
A kormány enyhítéseinek köszönhetően ugyan kiscsoportos tréningekkel, de a héten minden korosztály elkezdhette a munkát az Olajbányász-sporttelepen.
Nagykanizsa

Két hónap szünet után tegnaptól újra együtt edzenek az FC Nagykanizsa utánpótláskorú játékosai. A kormány enyhítéseinek köszönhetően ugyan kiscsoportos tréningekkel, de a héten minden korosztály elkezdhette a munkát az Olajbányász-sporttelepen. 

A koronavírus elleni védekezés első szakaszában sem hagyták feladatok nélkül az FC Nagykanizsa utánpótlásedzői a fiatal focistákat. A játékosok online feladatsorok segítségével készültek a visszatérésre.        

Ugyan az előírások miatt a 18 fős keretnek csak a fele vehetett részt az első közös edzésen, de hétfőn – elsőként az U15-ös gárda tagjai – a gyerekek is visszatérhettek a kanizsai sportkomplexumba.  

– Komoly erőpróba volt ez mindenkinek, hiszen mentálisan sem volt egyszerű a gyerekekben tartani a tüzet, s éreztetni velük, hogy fontosak, fontos a sport és a csapat. De hála Istennek összességében egyaránt pozitív tapasztalataim voltak az edzők és a gyerekek részéről. Nagyon szorgalmasan küldték vissza a különböző videóikat az egyéni edzéseikről, de az végig érezhető volt, hogy várjak azt a pillanatot, amikor újra együtt lehet edzeni.  A fiatal focisták számára a játék és a csapattársak hiánya miatt is különösen nehéz volt az elmúlt két hónap - nyilatkozta Bene Gábor, utánpótlásért felelős szakmai igazgató.

– Követtem azokat az utasításokat, melyeket az edzőim küldtek nekem. Eléggé hiányzott már a foci, de próbáltam a szabadidőmből minél többet arra szánni, hogy focizom - mondta Horváth Áron, az FC Nagykanizsa játékosa.

A felnőttcsapat játékosai pár hete már edzésbe álltak, de kezdetben ők is csak kiscsoportos munkát végezhettek. A héten már együtt készül a keret, de a koronavírus elleni védekezés miatt például az öltözőt még nem használhatják a játékosok.

– Hosszú időn keresztül a játékosok egyéni edzésterv mellett készültek, aztán – követve a törvényi előírásokat – mi is áttértünk a kiscsoportos, labdás edzésekre, s már harmadik hete, hogy közös edzéseken vesznek részt a futballistáink. De öltözőhasználat jelen pillanatban sincs, a pályán találkozunk, megcsináljuk az eltervezett munkát, aztán megy mindenki haza -tette hozzá Koller Zoltán az FC Nagykanizsa vezetőedzője.

Arról még nincs hivatalos információ, hogy edzőmeccseket mikor játszhatnak az FC Nagykanizsa csapatai, de a vezetők úgy tervezik, hogy a nyári felkészülést már a vírus előtti időszakhoz hasonlóan alakíthatják ki.  

Galéria
további friss hírek
25
máj.
15:42
4
Nagykanizsa
A csoport tagjai minden vasárnap Nagykanizsa más-más helyszínein gyakorolják az új koreográfiákat. A nyilvános edzésekhez bárki csatlakozhat.
25
máj.
15:36
4
Nagykanizsa
Az eszközöket több mint két hete használhatják újra a legkisebbek. A Híradó által megkérdezett szülők örültek az enyhítő intézkedéseknek.
25
máj.
15:32
4
Nagykanizsa
A Csónakázó-tó mellett található fogadó kertjében 15 helyi és környékbeli termelő várja a vásárlókat.
Új termelői piac nyílt Nagykanizsán. A Csónakázó-tó mellett található fogadó kertjében 15 helyi és környékbeli termelő várja a vásárlókat. A nagy érdeklődésre való..tovább olvasom
25
máj.
15:21
4
Nagykanizsa
Balogh László polgármester közösségi oldalán a kanizsai adatokról is írt. Járványügyi megfigyelés alá eddig 253 embert helyeztek a városban, melyből már 218 feloldott, így jelenleg 35-en vannak még aktív megfigyelés alatt.
25
máj.
15:12
4
Nagykanizsa
Witold Pilecki lovassági kapitányt, az auschwitzi hőst 1948. május 25-én végezték ki, az Európai Parlament pedig tavaly szeptemberben nyilvánította e dátumot a totalitarizmus elleni harc hőseinek nemzetközi emléknapjává.
25
máj.
15:08
4
Szepetnek
Az alkotást és a hozzá tartozó keresztet a szepetneki hegybirtokosok összefogásával állították.
Felavatták Szent Orbán pápa szobrát Vöröshegyen. Az alkotást és a hozzá tartozó keresztet a szepetneki hegybirtokosok összefogásával állították. A helyi gazdák a jövőben több..tovább olvasom
22
máj.
18:02
4
Nagykanizsa
A személyes ügyintézés során a vírushelyzet miatt bizonyos szabályokat be kell tartani.
Újra van lehetőség személyes ügyintézésre a Tripammer utcai köztemető gondnokságán. A Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. a napokban tette közzé közösségi oldalán, hogy – a megfelelő..tovább olvasom
22
máj.
17:57
4
Nagykanizsa
Az enyhítések miatt ismét együtt készülhetnek a kanizsai bunyósok, de a kesztyűzés továbbra sem engedélyezett.
Az enyhítések miatt ismét együtt készülhetnek a kanizsai bunyósok, a megszokott felkészülési forma azonban még nem állt vissza, hiszen a vírus elleni védekezés jelenlegi szabályai miatt a küzdelem..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Balasport
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet, Egészségügyi percek
19:35
Kukkantó
20:05
Egis Körmend – Atomerőmű SE NB I A-csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés
21:30
Múlt-kor
22:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet, Egészségügyi percek
22:35
Lapozó
híradó 2020.05.22

KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY – Zalában egy, az országban 37 fővel emelkedett az igazolt fertőzöttek száma 

KUTATÓMUNKA NAGYKANIZSÁN – A Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a MOL együttműködésével kilenc városból származó szennyvízmintákat vizsgálnak a szakemberek

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu