Az alapanyagokból nem csak Magyarországon, hanem a környező országokban is óriási hiány van. A főzőműhelyek vezetői jelenleg tehetetlenek és kilátástalannak érzik a folytatást. Többféle sört is készít Valu Gábor Újudvaron. Termékeit már a vírushelyzet előtt is kiszállította a megrendelők számára. A járvány okozta leállások miatt azonban könnyen lehet, hogy hamarosan szüneteltetnie kell a főzést. – Jelenleg nagyon nehéz beszerezni az alapanyagokat, mert egyszerűen bedőltek az ellátási láncok. Németországból, Lengyelországból, Amerikából, Angliából egyszerűen nem tudnak hozni se komlót, se malátát. Elfogyott, Magyarországon is hiány van belőlük. Amink van azt még el tudjuk főzni. Még 2-3 főzetre való van, de hogy utána mi lesz, azt nem tudjuk – mondta Valu Gábor, a Vaker Brewery Kft. ügyvezetője. A termelőknek sincs pontos információjuk arról, hogy mikor normalizálódhat az ellátás, ugyanakkor ennek időpontját a legpozitívabb jóslatok is csak 2021-re teszik.
adás
magazin
híradó