+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Edzés otthon
2020. március 27. péntek 15:28
Edzés otthon
A nassolás visszafogása és az onlájn edzések is segíthetnek a plusz kilók felszedésének elkerülésében.
Nagykanizsa

A nassolás visszafogása és az onlájn edzések is segíthetnek a plusz kilók felszedésének elkerülésében – állítják a szakemberek. Ráadásul a rendszeres testmozgás fontos az egészség megőrzése érdekében (nem a koronavírus ellen) és unaloműzésre is jó. Több kanizsai fitneszterem edzői gárdája is a közösségi oldalakon élőben közvetített tréningekkel próbálja mozgásban tartani az érdeklődőket. A legtöbb labdajátékot űző fiatal pedig – egyebek mellett – otthon elvégezhető, egyéni edzéstervek segítségével készül a visszatérésre.

Bár a veszélyhelyzet kihirdetésekor nem volt kötelező, de a megelőzés és az egészségvédelem okán múlt hét péntekig már minden kanizsai terem bezárt. Az első a kiskanizsai sport- és szabadidőközpont volt, ahol azonban hétfőtől online folytatódott a munka. A plusz kilók elleni harc a jelen helyzetben sem reménytelen, de a szakértők szerint az eddigieknél jobban ajánlott odafigyelni a megfelelő étkezésre.

– Az anyagcserénk lelassul, kevesebb lesz az energiafelhasználás, s így sokkal könnyebben raktározunk, s akár felesleget is könnyebben szedünk fel. Mindenképpen érdemes odafigyelni arra, hogy ne együnk túl nagy mennyiséget. Próbáljunk itt is egy napirendet betartani, tehát ne együnk óránként, kevesebbet rágcsáljunk – fogalmazott Molnár Zsófia csoportos edző.

Nincsenek könnyű helyzetben a csapatsportágak képviselői sem. A jelenlegi helyzetben az FC Nagykanizsa fiataljainak is a az otthoni felkészülés maradt, ezt azonban profi edzéstervekkel segítik a klub edzői. – Napirendi ajánlások, különböző mobilizációs, erősítő, stabilizációs, illetve a kondicionális képességet fejlesztő gyakorlatokat mutatunk a gyerekeknek. S ezt specializáltuk egyébként a versenyző korosztályra, a 12 év fölötti korosztályainkra. S meg kell említeni azt, hogy az utánpótlásedzőim közül Király Laciék nagyon komoly videós szakmai anyagot állítottak össze a kiskorosztályok számára – mondta Bene Gábor utánpótlásért felelős szakmai igazgató.

A két szakembertől további tanácsokat és részleteket tudhatnak meg ma esti sportmagazinunkból, amelyben lesz egy interjú a kanizsai vízilabdacsapat ügyvezetőjével is.

Galéria
további friss hírek
25
máj.
15:36
4
Nagykanizsa
Az eszközöket több mint két hete használhatják újra a legkisebbek. A Híradó által megkérdezett szülők örültek az enyhítő intézkedéseknek.
25
máj.
15:32
4
Nagykanizsa
A Csónakázó-tó mellett található fogadó kertjében 15 helyi és környékbeli termelő várja a vásárlókat.
Új termelői piac nyílt Nagykanizsán. A Csónakázó-tó mellett található fogadó kertjében 15 helyi és környékbeli termelő várja a vásárlókat. A nagy érdeklődésre való..tovább olvasom
25
máj.
15:21
4
Nagykanizsa
Balogh László polgármester közösségi oldalán a kanizsai adatokról is írt. Járványügyi megfigyelés alá eddig 253 embert helyeztek a városban, melyből már 218 feloldott, így jelenleg 35-en vannak még aktív megfigyelés alatt.
25
máj.
15:12
4
Nagykanizsa
Witold Pilecki lovassági kapitányt, az auschwitzi hőst 1948. május 25-én végezték ki, az Európai Parlament pedig tavaly szeptemberben nyilvánította e dátumot a totalitarizmus elleni harc hőseinek nemzetközi emléknapjává.
25
máj.
15:08
4
Szepetnek
Az alkotást és a hozzá tartozó keresztet a szepetneki hegybirtokosok összefogásával állították.
Felavatták Szent Orbán pápa szobrát Vöröshegyen. Az alkotást és a hozzá tartozó keresztet a szepetneki hegybirtokosok összefogásával állították. A helyi gazdák a jövőben több..tovább olvasom
22
máj.
18:02
4
Nagykanizsa
A személyes ügyintézés során a vírushelyzet miatt bizonyos szabályokat be kell tartani.
Újra van lehetőség személyes ügyintézésre a Tripammer utcai köztemető gondnokságán. A Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. a napokban tette közzé közösségi oldalán, hogy – a megfelelő..tovább olvasom
22
máj.
17:57
4
Nagykanizsa
Az enyhítések miatt ismét együtt készülhetnek a kanizsai bunyósok, de a kesztyűzés továbbra sem engedélyezett.
Az enyhítések miatt ismét együtt készülhetnek a kanizsai bunyósok, a megszokott felkészülési forma azonban még nem állt vissza, hiszen a vírus elleni védekezés jelenlegi szabályai miatt a küzdelem..tovább olvasom
22
máj.
17:52
3
Nagykanizsa
A megkérdezett szakértő szerint az enyhítéseknek köszönhetően némileg ugyan javult a helyzet, de szinte kizárólag a maximum kétéves gépjárműveket keresik jelenleg az érdeklődők.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Balasport
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet, Egészségügyi percek
19:35
Kukkantó
20:05
Egis Körmend – Atomerőmű SE NB I A-csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés
21:30
Múlt-kor
22:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet, Egészségügyi percek
22:35
Lapozó
híradó 2020.05.22

KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY – Zalában egy, az országban 37 fővel emelkedett az igazolt fertőzöttek száma 

KUTATÓMUNKA NAGYKANIZSÁN – A Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a MOL együttműködésével kilenc városból származó szennyvízmintákat vizsgálnak a szakemberek

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu