+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Horgolt világ
2020. március 20. péntek 20:17
Horgolt világ
Április ötödikéig lehetett volna megnézni az Én hobbim kiállítássorozat legújabb tárlatát a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Nagykanizsa

Április ötödikéig lehetett volna megnézni az Én hobbim kiállítássorozat legújabb tárlatát a Hevesi Sándor Művelődési Központban. Az érdeklődők múlt pénteken és az előző hétvégén még megnézhették Bogatin Gyöngyi horgolt kézimunkáit, azonban a koronavírus-járvány miatt a kulturális intézményeknél ma elrendelték a látogatási tilalmat.

Több, mint tíz évvel ezelőtt kezdett horgolni Bogatin Gyöngyi, aki ma már olyan magas szinten űzi hobbiját, hogy két könyvet is megjelentetett a témában. Gyakorlatilag nincs olyan kiegészítő, dekoráció, amit ne tudna elkészíteni. Ezekből láthatnak most válogatást az érdeklődők a HSMK-ban. – Van itt kalap, esernyő – az a legújabb, terítők, húsvéti tojások, karácsonyfadíszek és a lakásnak az egyéb díszítő elemei. Amit kitalálok, azt megcsinálom – mondta el kérdésünkre.

Bogatin Gyöngyi a kórház traumatológiai osztályán dolgozik, és tagja a Magyar Ápolási Egyesületnek. Kiállítását a szervezet megyei vezetője, Boros Károlyné nyitotta meg, aki egyebek mellett a horgolás egészségre gyakorolt, pozitív hatásairól beszélt. – A feszültséget levezeti, csökkenti a szorongást, különféle feladatok megoldásában is segíthet, hiszen tudományosan is kimutatták, hogy fejleszti a kreativitást, így a váratlan problémákat is könnyebb megoldani. Nagyon fontos, hogy ilyesmivel is foglalkozzunk, mert általa érzékenyebbek vagyunk a betegek iránt is – fogalmazott.

Boros Károlyné hozzátette: a magyar ápolók példaképének tekintett Kossuth Zsuzsanna szintén foglalkozott kézműveskedéssel: brüsszeli emigrációja után megtanulta a csipkeverést, később pedig megnyitotta saját műhelyét.

Galéria
további friss hírek
03
ápr.
19:43
3
Nagykanizsa
A cég nyugalmazott munkatársainak több évtizedes munkáját jutalmazta az agrárminiszter.
Miniszteri elismerést kapott a Zalaerdő Zrt. két munkatársa. A cég nyugalmazott munkatársainak több évtizedes munkáját jutalmazta az agrárminiszter. A szaktárca vezetője az Életfa Emlékplakett Arany fokozatát..tovább olvasom
03
ápr.
19:38
4
Nagykanizsa
Iskolai szerveren keresztül beszélhetnek egymással a rozgonyis diákok és tanárok.
Iskolai szerveren keresztül beszélhetnek egymással a rozgonyis diákok és tanárok. A Discord elnevezésű program elsősorban audiokommunikációs alkalmazás, de szövegesen is használható. A tegnap óta működő programnak..tovább olvasom
03
ápr.
19:31
4
Nagykanizsa
A nagykanizsai helyzetről tegnap azt mondta a polgármester, még csak gyanús esettel sem találkoztak a tájékoztatóját megelőző 24 órában a Kanizsai Dorottya Kórházban.
03
ápr.
19:24
2
Nagykanizsa
Balogh László polgármester az önkormányzati tulajdonban lévő nem lakáscélú helyiségek bérleti díját 70 százalékkal csökkentette a vészhelyzet idejére.
03
ápr.
19:15
2
Nagykanizsa
Az érvényben levő kijárási korlátozás nem tiltja az erdők látogatását, a természetjárást, azonban ezeken a helyeken is ügyelni kell a szabályok betartására.
03
ápr.
19:05
4
Nagykanizsa
Ennek köszönhetően a jelenlegi depónia megteléséig, vagyis a következő 3-4 évben már nem lesz szükség nagyobb beruházásra.
03
ápr.
18:58
1
Nagykanizsa
A helyi autóbuszjáratok április 6-tól a szabadnapi menetrend szerint közlekednek munkanapokon.
Hétfőtől változik a helyi járatok menetrendje Nagykanizsán. A helyi autóbuszjáratok április 6-tól a szabadnapi menetrend szerint közlekednek munkanapokon. A város nagyüzemeiben dolgozók érdekében továbbra is..tovább olvasom
03
ápr.
18:53
1
Nagykanizsa
Ezt Orbán Viktor jelentette be ma a Kossuth Rádió reggeli műsorában.
500 ezer forintos pluszjuttatást kap idén minden egészségügyi dolgozó – ezt Orbán Viktor jelentette be ma a Kossuth Rádió reggeli műsorában. A részletekről bővebb információt szombaton ad a sajtónak Gulyás..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
06:30
Info blokk, benne Híradó. Időjárás, Napi Kanizsa, Üzenet
07:00
Látogató
07:30
Magyarok a Barcáért
08:55
09:25
Info blokk, benne Híradó. Időjárás, Napi Kanizsa, Üzenet
09:55
Lapozó
12:00
12:30
Heti Híradóink
13:45
14:15
14:45
15:15
Lapozó
18:00
18:30
Leszállás Párizsban - Zenés vígjáték az Új Színpad Egyesület előadásában
20:10
Liliputi mimikri: Tengernyi herkentyű
20:35
A Monarchia hajóroncsai: A Zenta történet
21:00
Lapozó
híradó 2020.04.03

KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY

Zalában nyolcra emelkedett az igazoltan fertőzöttek száma, a polgármester tájékoztatása szerint csütörtök délutánig gyanús eset sem volt a kanizsai kórházba

Megérkeztek a városba azok a szájmaszkok, amelyeket a kanizsai háztartások a jövő héten kapnak a postaládájukba

A Delta és a ZERO is azt üzeni: maradj otthon!

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu