+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Vasárnaptól nincsenek nyilvános misék az országban
2020. március 20. péntek 17:38
Vasárnaptól nincsenek nyilvános misék az országban
A történelmi egyházak kanizsai képviselői online szolgálják a híveket.
Nagykanizsa

A történelmi egyházak kanizsai képviselői online szolgálják a híveket. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, az Evangélikus Püspöki Tanács, valamint a Magyarországi Református Egyház zsinatának elnöksége a koronavírus megjelenése miatt döntött így, a határozat visszavonásig érvényben marad. A lelki feltöltődést és a közös imádkozás lehetőségét az interneten próbálják biztosítani a történelmi egyházak kanizsai képviselői.

Elsők között, már a korlátozás elrendelése előtt próbálkozott internetes közvetítéssel a református gyülekezet. Az első, közösségi oldalon megosztott istentiszteletet is sokan követtek. A Híradónak Hella Ferenc elmondta, arra törekednek, hogy még jobb minőségben láthassák a hívek az istentiszteletet, illetve a bibliaórákat. – Most megpróbálunk technikailag is jobban rákészülni, s egy olyan kamerát beállítani, ami képes az élő, online egyenes adásban felcsatlakozni a netre. S van a videómegosztón is egy csoportunk, a Református Kanizsa, itt is lehet majd élőben nézni az istentiszteletet – fogalmazott.

A rendkívüli időszak végéig az Alsóvárosi templom is zárva marad. Ugyanakkor Csorba atya most vasárnap 18 órakor a Kanizsa TV adásában szól a hívekhez. – Próbálunk megtenni mindent, hogy a lelki igényeket ki tudjuk elégíteni. S különösen kérjük a híveket, hogy imádkozzanak, Szentírást olvassanak! S külön kérjük az időseket, s mindazokat, akikre a járvány fokozott elővigyázatossággal kell, hogy hasson, hogy maradjanak otthon! S tartsák be mindazon előírásokat, kéréseket, amelyeket a társadalom, a kormány kér tőlük – tette hozzá Csorba Tamás, a Szent József Plébánia plébánosa.

Makoviczky Gyula evangélikus lelkész kezdeményezésére szerdán egy közös, online balkonéneklést is szerveztek Kanizsán. Az ökumenikus programhoz Gölles Martin is csatlakozott.  – Természetesen nem volt kötelező balkonra kiállni, bár mi az evangélikus templom orgonabalkonján zenéltünk, de mindenki ott énekelt, ahol akart és tudott. A lényeg: ha fizikálisan nincs is rá lehetőség, legalább a virtuális térben együtt énekelhessünk. Bátorítunk mindenkit ilyen és ehhez hasonló közös éneklések szervezésére, mi a jövőben biztos, hogy jelentkezünk még a Facebookon – említette a fiatal zeneszerző.

A rendkívüli helyzet miatt bevezetett távoktatás a hittant is érinti. Böszörményi Géza stábunknak elmondta, a piarista tartományfőnökség elsők között reagált a kialakult helyzetre, így a kanizsai intézményben sem okozott problémát az átállás. – Érzékelték, hogy itt nagy változások lesznek, s elindult egy folyamat. Egy hete ki is jelölték a rendtartományi felelőst, aki az összes piarista iskola számára foglalkozik ezzel a kérdéssel. S megszülettek a pedagógiai irányelvek – mondta a Piarista-iskola vezetője.

Tegnap a polgármester is egyeztetett az egyházak kanizsai képviselőivel, akik felajánlották segítségüket Balog Lászlónak.

Galéria
további friss hírek
09
júl.
14:38
4
Nagykanizsa
A nagykanizsai vásárcsarnokban most már csupán egy-két árust lehet látni, ugyanakkor az erdőket, mezőket jól ismerők még mindig kint vannak a terepen.
09
júl.
14:35
4
Nagykanizsa
Az ötnapos programot 17 éve indította el az Élettér- Állat és Természetvédő Egyesület.
A menhelyi kutyák legnagyobb örömére idén sem maradt el az ifjú állatvédők napközis tábora. Az ötnapos programot 17 éve indította el az Élettér- Állat és Természetvédő Egyesület. A..tovább olvasom
09
júl.
14:27
4
Nagykanizsa
Kézműves foglalkozást tartottak a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai az Eötvös téri játszótéren.
08
júl.
18:20
1
Zalakaros
Zenélő Magyarország
08
júl.
18:19
4
Nagykanizsa
A városrész lakói már hosszú évek óta várják, hogy megszabaduljanak az M7-es autópálya zsivajától.
A városrész lakói már hosszú évek óta várják, hogy megszabaduljanak az M7-es autópálya zsivajától. Többször próbálkoztak már célt érni, csak ígéretet kaptak, falat nem...tovább olvasom
08
júl.
18:12
4
Nagykanizsa
A vendéglátás rejtelmeivel ismerkedhettek meg a gyerekek a szerdai napon a Kisinas táborban.
A vendéglátás rejtelmeivel ismerkedhettek meg a gyerekek a mai napon a Kisinas táborban. A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében ezen a héten a második turnussal folytatódik a szakmák bemutatása. Elsősorban az..tovább olvasom
08
júl.
18:08
4
Nagykanizsa
Levendulazsákot készíthettek azok a gyerekek, akik délelőtt elmentek a szünidő már harmadik kézműves játszóházába a HSMK-ba.
08
júl.
18:03
4
Nagykanizsa
A 2012 június 30-án átadott kút medencéje az idei nyári időszakban üresen áll.
A 2012 június 30-án átadott kút medencéje az idei nyári időszakban üresen áll. Próbáltuk, de nem sikerült megtudni, hogy miért nem működik.  A helyi lakosok szerint már a víznek a látványa is..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
18:35
Székely konyha
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
19:35
20:05
Mézes pajtás
20:35
Híradó
20:50
Verset mondók
21:20
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
22:25
Lapozó
híradó 2020.07.08

Száraz a szökőkút az Erzsébet téren – Próbáltuk, de nem tudtuk meg az okokat

Csalók jártak Zalamerenyén – értéktelen holmit adtak el csillagászati áron

Micimackó végleg bezár – 140 év után megszűnik a Micimackó óvoda

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu