+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Rendhagyó tanóra a környezettudatosságról
2020. január 7. kedd 15:26
Rendhagyó tanóra a környezettudatosságról
A Kiskanizsai Általános Iskolában a klímastratégiáról és az energiatudatosságról szóló előadásokat tartottak.
Kiskanizsa

A környezettudatos életmódra való nevelést a lehető legkorábban el kell kezdeni, vallják a szakemberek. A fenntarthatóságot a nagykanizsai és környéki ökoiskolákban is fontosnak tartják, így rendszeresen szerveznek tematikus programokat a diákoknak. A Kiskanizsai Általános Iskolában legutóbb a klímastratégiáról és az energiatudatosságról szóló előadásokat tartottak, a programokon a gyerekek széles körű tájékozottságukról adtak számot.

Szinte nem volt olyan kérdés vagy felvetés, amelyhez az ötödik osztályosok ne tudtak volna hozzászólni a környezettudatosság és fenntarthatóság kapcsán. A rendhagyó tanórán Musits Róbert, az IMRO DDKK Nonprofit Kft. ügyvezetője is pozitív tapasztalatokat szerzett. – Fantasztikus volt megtapasztalni a tudásukat és a felkészültségüket, amely nagyon komplex módon kiterjedt az energiafogyasztásra, az energiatakarékosságra, a megújuló energiákra, ezeknek a klímavédelemmel és a klímaváltozással való összefüggéseire. Tényleg egy felüdülés volt velük lenni, ráadásul a gyerekek nemcsak környezeti aspektusokat hoztak elő, hanem gazdasági szempontokat is – mondta el kérdésünkre.

A kiskanizsai iskolában nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatos életmódra való nevelésre.   – Örökös ökoiskolai címmel rendelkezik az intézmény, és az ilyen jellegű programok be vannak építve a tantervbe. A tanórákon is foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ennek keretében szól erről ez a délelőtt az 5., 6. és 7. osztály számára – hangsúlyozta Molnár István intézményvezető.

Szakemberek szerint fontos a gyerekekkel minél fiatalabb korban megismertetni, mi mindent tehetnek a hétköznapok során környezetük és a bolygó védelméért. A zöld nevelésre már az óvodákban is nagy hangsúlyt fektetnek.

Galéria
további friss hírek
10
júl.
18:20
1
Nagykanizsa
Végre épülhet a palini zajvédő fal?
10
júl.
18:14
1
Nagykanizsa
Vezetéstechnikai tréninget tartottak Nagykanizsán
10
júl.
16:33
4
Nagykanizsa
A vírus miatt módosították a „Környezettudatosság a zalai dombok-völgyek között” címmel meghirdetett irodalmi pályázat leadási határidejét.
10
júl.
16:27
4
Nagykanizsa
Az elmúlt napokban Nagykanizsán 30 fok feletti hőség volt, így nem árt odafigyelni a meleg okozta veszélyekre.
Az elmúlt napokban Nagykanizsán 30 fok feletti hőség volt, így nem árt odafigyelni a meleg okozta veszélyekre. A szakemberek rendszeresen figyelmeztetnek a folyamatos folyadék és sópótlásra. Ma délután a Huszti téren 38..tovább olvasom
10
júl.
16:25
4
Nagykanizsa
Bár Magyarországon kedvezőek a járványügyi mutatók, a környező országokban a koronavírusos megbetegedések számának növekedése tapasztalható.
10
júl.
15:28
4
Nagykanizsa
A focirajongók a Hevesi Sándor Művelődési Központban július végétől tárlattal emlékeznek a Nagykanizsai Olajbányász S.E. alapításának 75. évfordulójára.
10
júl.
15:22
4
Nagykanizsa
A kanizsai ultramaratonista 11 óra 13 perc 43 másodperc alatt teljesítette a 126 kilométeres távot, ezzel a hölgyek között a leggyorsabb lett, míg a teljes mezőnyben a harmadik helyen zárt.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
12:30
Neve is van: Budapest (2. rész)
13:20
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Önkormányzati ülés közvetítés felvételről
22:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
22:35
Lapozó
híradó 2020.07.10

KÁNIKULA – Napok óta 30 fok fölött van napközben a hőmérséklet  

KORONAVÍRUS – Akár ismét bevezthetik a korlátozások egy részét

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu