+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Jótékonysági vásárt tartottak a Piarista-iskolában
2019. december 2. hétfő 14:33
Jótékonysági vásárt tartottak a Piarista-iskolában
A program célja az volt, hogy a kedvezményes árú holmikkal megkönnyítsék a nehezebb körülmények közt élők karácsonyi készülődését.
Nagykanizsa

Jótékonysági vásárt tartottak a Piarista-iskolában. Az egész napos rendezvényen különféle áruk: ruhák, könyvek, kézműves termékek közül lehetett válogatni, volt olyan portéka, amely Németországból érkezett. A program célja az volt, hogy a kedvezményes árú holmikkal megkönnyítsék a nehezebb körülmények közt élők karácsonyi készülődését. 

Kétéves szünet után újra megrendezték a hagyományos adventi vásárt a Piarista-iskolában. Az egyik soron feleslegessé vált, de jó állapotú ruháikat kínáltak az intézmény tanulói. – Eljöttem az adventi vásárra segíteni. Egyedül vagyok az osztályból egyébként fiú, de úgy gondoltam, mivel nincs programom erre a napra, vállalom én is – árulta el Ladányi Bálint, a Piarista-iskola diákja.

A portékák között sütemények, könyvek, valamint a pedagógusok és a családok által készített ünnepi dekorációk is helyet kaptak. Az iskola öregdiákja, dr. Perjés Ottó idén is sok mindent küldött Németországból, ezt a szülők egyike fuvarozta Nagykanizsára. Az iskola igazgatója szerint a vásár az adventi lelki készülődést segíti. – Azáltal, hogy odafigyelünk arra, hogy ami még használható, azt ne selejtezzük ki. Ferenc pápa sokszor beszél – és nagyon negatívan – a leselejtezés kultúrájáról. Arról, hogy manapság amire nincs szükségünk, azt kidobjuk, ahelyett, hogy megnéznénk, kinek van rá szüksége. Ez ellen a tendencia ellen próbálunk mi is tenni ezzel a vásárral – mondta el Böszörményi Géza, a Piarista-iskola igazgatója.

A program célja elsősorban a jótékonykodás volt, hiszen az érdeklődők mindössze pár száz forintért hozzájuthattak egy-egy kiszemelt áruhoz, megkönnyítve ezzel például az ajándékok beszerzését. A befolyt összeget pedig az iskola és a diákönkormányzat céljaira fordítják majd.

Galéria
további friss hírek
05
dec.
16:03
4
Nagykanizsa
A Nemadomfel Együttes lépett fel a tegnapi programon, a formációban kivétel nélkül sérült emberek a szólisták.
A csapat rutinos zenészekkel, valamint professzionális hang- és fénytechnikával dolgozik, repertoárjában saját szerzemények és klasszikus slágerek is szerepelnek. Az együttes telt ház előtt lépett színpadra. - ..tovább olvasom
05
dec.
16:02
4
Szepetnek
A szepetneki páros tornán a házigazda klub, a Cserszegtomaji SK és a Zemplén SE összesen 41 utánpótláskorú versenyzője vett részt.
05
dec.
15:56
4
Nagykanizsa
A leendő elsősök és szüleik az intézmény tanítóival is megismerkedhettek a Mikulás-napi rendezvényen.
Manók, varázslók, ajándékok és kézműves-foglalkozás várta az ovisokat tegnap a Zrínyi-iskolában. A leendő elsősök és szüleik az intézmény tanítóival is megismerkedhettek a Mikulás-napi..tovább olvasom
05
dec.
15:48
1
Nagykanizsa
Fogyatékkal élők világnapja
05
dec.
15:47
4
Csapi
Az intézmény tanulói a mindennapjaikhoz és a tanuláshoz szükséges eszközöket kaptak két zalai szervezet együttműködésének köszönhetően.
05
dec.
15:45
4
Nagykanizsa
Dokumentumkiállítás nyílt a HSMK-ban.
A tárlaton nemcsak az Inkey család rövid történetét ismerhetik meg az érdeklődők, hanem azokat a helyszíneket is, ahol valaha a család tagjai éltek, gazdálkodtak. A kiállítás létrejötte a Palini Inkey..tovább olvasom
05
dec.
15:42
4
Nagykanizsa
A beszámolóban elhangzott, a klub képviseltette magát minden honvédelmi és városi megemlékezésen Nagykanizsán, a tagsággal folyamatos volt a kapcsolattartás idén is.
05
dec.
15:34
4
Nagykanizsa
Az építőipari kivitelezések legvitatottabb momentumairól tartott tájékoztató előadást a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
20:35
Híradó
20:50
Sztárportré: Gór Nagy Mária
21:20
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
22:25
Lapozó
híradó 2019.12.05

ÖNZETEN SEGÍTSÉG – annyi adomány érkezett a csapi iskolába, hogy még a település hátrányos helyzetű lakóinak is jut belőle 

NEMADOMFEL – különleges koncertet hallhatott a kanizsai közönség, az együttes szólistái kivétel nélkül sérült előadók A VALÓS

PROBLÉMÁKRÓL SZÓLT – a kamara rendezvényén az építőipar legvitatottabb helyzeteiről volt szó

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu