+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Személycserék
2019. november 29. péntek 15:04
Személycserék
Nyolc városi cég vezetőjének leváltásáról is döntött tegnapi ülésén a képviselő-testület.
Nagykanizsa

Az ügyvezetők szerződését néhány napos vagy néhány hetes hatállyal mondják fel. Az estébe nyúló közgyűlésen az is eldőlt: amíg az új grémiumnak nem sikerül alpolgármestert választania, négy tanácsnok felügyeli az önkormányzat meghatározott feladatköreit.

Számos fontos kérdésben döntöttek a képviselők a több mint hat órán át tartó tanácskozáson. A közgyűlés és a bizottságok munkáját jelentősen befolyásolja az SZMSZ módosítása: a soros, valamint folytatólagos ülések ezentúl 13 óra helyett 16 órakor kezdődnek, a bizottsági elnökök is összehívhatnak soron kívüli üléseket, indokolt esetben pedig szóban ismertetett előterjesztést is napirendre lehet venni, illetve ezentúl újra benyújthatnak önálló indítványt a képviselők.

Napirenden szerepelt a betöltetlen alpolgármesteri tisztség is, a szavazás eredménytelen lett, miután az Éljen VárosuNk! Egyesület tagjai nem vették át szavazólapjukat. Amíg a testület nem nevez ki alpolgármestert, négy tanácsnok felügyeli az önkormányzat meghatározott feladatköreit. – Ezzel, hogy nem választottunk alpolgármestert, mulasztásos törvénysértés esete lépett fel. Ez egyértelműen a közgyűlési többség felelőssége. Balogh László polgármester úr próbálta elérni, hogy legyen alpolgármester, ez, sajnos, nem jött össze, nem sikerült a mai nap folyamán. A bizottságok kapcsán annyit szeretnék elmondani, hogy én úgy érzem, az arányosság nem lett figyelembe véve. A Fidesz-KDNP delegáltjai kevés helyet kaptak, külső bizottsági tagok esetén négy helyet, illetve minden képviselőnk egy-egy bizottságban dolgozhat majd – mondta Bizzer András, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

Dr. Fodor Csaba, az Éljen VárosuNk! Egyesület frakcióvezetője stábunknak elmondta: – Vegyük tudomásul: október 13. óta eddig tartott, amíg végre felállíthattuk azokat a szükséges és jogszabály által előírt bizottságokat, amelyek lehetővé teszik az önkormányzat működését. Ebben késlekedett, mulasztásban volt a polgármester és az őt támogató frakció. Mi most úgy érezzük, ezzel meg tudtuk oldani a problémát. Módosítottuk a régi SZMSZ-t, és ezzel nyilván új SZMSZ lesz, amely megfelelő kereteket tud biztosítani arra, hogy mind az önkormányzatok, mind a közgyűlés vagy mind a tanácsnokok el tudják látni a feladataikat.

A közgyűlésen egyebek mellett elfogadták Berta Krisztián előterjesztését is, e szerint az adventi időszakban, december 7. és január 3. között ingyenes lesz a parkolás az egész városban, továbbá pályázatokkal kapcsolatos döntések is születtek. Az ülés végén dr. Fodor Csaba frakcióvezető azonnali soron kívüli közgyűlést hívott össze. Ezen döntöttek a tanácsnokok személyéről, a tisztségeket Berta Krisztián, dr. Fodor Csaba, Gondi Zoltán és Horváth Jácint képviselő tölti be. Zárt ülésen szavaztak cégvezetők visszahívásáról is: az önkormányzati cégek többségénél – a tizenegyből nyolcnál – néhány napos vagy hetes hatállyal hívják vissza a régi vezetőket, az új kinevezések pedig már meg is történtek. 

Galéria
további friss hírek
05
dec.
16:03
4
Nagykanizsa
A Nemadomfel Együttes lépett fel a tegnapi programon, a formációban kivétel nélkül sérült emberek a szólisták.
A csapat rutinos zenészekkel, valamint professzionális hang- és fénytechnikával dolgozik, repertoárjában saját szerzemények és klasszikus slágerek is szerepelnek. Az együttes telt ház előtt lépett színpadra. - ..tovább olvasom
05
dec.
16:02
4
Szepetnek
A szepetneki páros tornán a házigazda klub, a Cserszegtomaji SK és a Zemplén SE összesen 41 utánpótláskorú versenyzője vett részt.
05
dec.
15:56
4
Nagykanizsa
A leendő elsősök és szüleik az intézmény tanítóival is megismerkedhettek a Mikulás-napi rendezvényen.
Manók, varázslók, ajándékok és kézműves-foglalkozás várta az ovisokat tegnap a Zrínyi-iskolában. A leendő elsősök és szüleik az intézmény tanítóival is megismerkedhettek a Mikulás-napi..tovább olvasom
05
dec.
15:48
1
Nagykanizsa
Fogyatékkal élők világnapja
05
dec.
15:47
4
Csapi
Az intézmény tanulói a mindennapjaikhoz és a tanuláshoz szükséges eszközöket kaptak két zalai szervezet együttműködésének köszönhetően.
05
dec.
15:45
4
Nagykanizsa
Dokumentumkiállítás nyílt a HSMK-ban.
A tárlaton nemcsak az Inkey család rövid történetét ismerhetik meg az érdeklődők, hanem azokat a helyszíneket is, ahol valaha a család tagjai éltek, gazdálkodtak. A kiállítás létrejötte a Palini Inkey..tovább olvasom
05
dec.
15:42
4
Nagykanizsa
A beszámolóban elhangzott, a klub képviseltette magát minden honvédelmi és városi megemlékezésen Nagykanizsán, a tagsággal folyamatos volt a kapcsolattartás idén is.
05
dec.
15:34
4
Nagykanizsa
Az építőipari kivitelezések legvitatottabb momentumairól tartott tájékoztató előadást a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
21:20
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
22:25
Lapozó
híradó 2019.12.05

ÖNZETEN SEGÍTSÉG – annyi adomány érkezett a csapi iskolába, hogy még a település hátrányos helyzetű lakóinak is jut belőle 

NEMADOMFEL – különleges koncertet hallhatott a kanizsai közönség, az együttes szólistái kivétel nélkül sérült előadók A VALÓS

PROBLÉMÁKRÓL SZÓLT – a kamara rendezvényén az építőipar legvitatottabb helyzeteiről volt szó

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu