+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Duális Nyílt Napot tartottak a PEN-en
2019. november 27. szerda 14:44
Duális Nyílt Napot tartottak a PEN-en
A rendezvényen az elméleti és a gyakorlati oktatást egyaránt biztosító képzési formáról tudhattak meg hasznos információkat az érdeklődők.
Nagykanizsa

A rendezvényen az elméleti és a gyakorlati oktatást egyaránt biztosító képzési formáról tudhattak meg hasznos információkat az érdeklődők. Az informatikai és a vízügyi terület mellett turizmus-vendéglátás szakon van jelenleg duális képzés a nagykanizsai kampuszon.

Idén is sok középiskolás érkezett a PEN nyílt napjára, ami jól jelzi, hogy a fiatalok körében egyre jobb a megítélése a kanizsai felsőoktatásnak. – Nagyon jónak tartom azt, hogy bár valószínűleg nem itt fogok tovább tanulni, viszont, ha mégis úgy döntök, hogy itthon maradok, akkor itt is olyan szinten tudok tanulni, mint egy nagyvárosban – említette Bozsits Márk.

A programon a nagykanizsai kampusz egykori és jelenlegi hallgatója is megosztotta a PEN-es duális képzésről szerzett tapasztalatait. – A konkrét lépések le vannak írva az én előadásomban a jelentkezés folyamatáról, ugyanis ezt nagyon kevesen tudják. Le vannak írva előnyök és hátrányok, ezekről is beszélek. S a munkarend felépüléséről is tájékoztatom őket, hogy milyen munkanapokon, s milyen arányban és hogyan kell dolgoznunk – fogalmazott Anga Gergely Máté.

A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán – a több környékbeli céggel kötött megállapodásnak köszönhetően – a diákok a turizmus-vendéglátás, a mérnök-informatika, az üzemmérnök-informatika, valamint a vízügyi üzemeltetési mérnök szakokat is duálisan hallgathatják. Az intézmények visszajelzései eddig pozitívak a kanizsai egyetemistákról. –  Ez egy hosszú folyamat, s kell is, hogy a cégek egy-egy mentort, tanácsadót adjanak a diákok mellé, aki betanítja, rávezeti különböző munkafolyamatokra a diákokat. Az a tapasztalat, s azt a visszajelzést kapjuk, hogy nagyjából a második évben, tehát egy év eltelte után teljes körű munkavállalóként tudnak tekinteni a fiatalokra. Tehát tényleg egy év befektetést igényel ez a cégek részéről, de a második évtől már szinte teljes jogú munkavállaló tud lenni a hallgató. S hála Isten, nagyon pozitív a visszajelzés, amit kapunk a cégektől – hangsúlyozta dr. Tóth-Kaszás Nikoletta, a PEN kampuszigazgatója.

A diákok a program végén a Pannon Egyetem veszprémi, keszthelyi és zalaegerszegi képzési helyeit, valamint a kanizsai kollégiumot is megismerhették.

Galéria
további friss hírek
05
dec.
16:03
4
Nagykanizsa
A Nemadomfel Együttes lépett fel a tegnapi programon, a formációban kivétel nélkül sérült emberek a szólisták.
A csapat rutinos zenészekkel, valamint professzionális hang- és fénytechnikával dolgozik, repertoárjában saját szerzemények és klasszikus slágerek is szerepelnek. Az együttes telt ház előtt lépett színpadra. - ..tovább olvasom
05
dec.
16:02
4
Szepetnek
A szepetneki páros tornán a házigazda klub, a Cserszegtomaji SK és a Zemplén SE összesen 41 utánpótláskorú versenyzője vett részt.
05
dec.
15:56
4
Nagykanizsa
A leendő elsősök és szüleik az intézmény tanítóival is megismerkedhettek a Mikulás-napi rendezvényen.
Manók, varázslók, ajándékok és kézműves-foglalkozás várta az ovisokat tegnap a Zrínyi-iskolában. A leendő elsősök és szüleik az intézmény tanítóival is megismerkedhettek a Mikulás-napi..tovább olvasom
05
dec.
15:48
1
Nagykanizsa
Fogyatékkal élők világnapja
05
dec.
15:47
4
Csapi
Az intézmény tanulói a mindennapjaikhoz és a tanuláshoz szükséges eszközöket kaptak két zalai szervezet együttműködésének köszönhetően.
05
dec.
15:45
4
Nagykanizsa
Dokumentumkiállítás nyílt a HSMK-ban.
A tárlaton nemcsak az Inkey család rövid történetét ismerhetik meg az érdeklődők, hanem azokat a helyszíneket is, ahol valaha a család tagjai éltek, gazdálkodtak. A kiállítás létrejötte a Palini Inkey..tovább olvasom
05
dec.
15:42
4
Nagykanizsa
A beszámolóban elhangzott, a klub képviseltette magát minden honvédelmi és városi megemlékezésen Nagykanizsán, a tagsággal folyamatos volt a kapcsolattartás idén is.
05
dec.
15:34
4
Nagykanizsa
Az építőipari kivitelezések legvitatottabb momentumairól tartott tájékoztató előadást a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
22:25
Lapozó
híradó 2019.12.05

ÖNZETEN SEGÍTSÉG – annyi adomány érkezett a csapi iskolába, hogy még a település hátrányos helyzetű lakóinak is jut belőle 

NEMADOMFEL – különleges koncertet hallhatott a kanizsai közönség, az együttes szólistái kivétel nélkül sérült előadók A VALÓS

PROBLÉMÁKRÓL SZÓLT – a kamara rendezvényén az építőipar legvitatottabb helyzeteiről volt szó

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu