+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Duális Nyílt Napot tartottak a PEN-en
2019. november 27. szerda 14:44
Duális Nyílt Napot tartottak a PEN-en
A rendezvényen az elméleti és a gyakorlati oktatást egyaránt biztosító képzési formáról tudhattak meg hasznos információkat az érdeklődők.
Nagykanizsa

A rendezvényen az elméleti és a gyakorlati oktatást egyaránt biztosító képzési formáról tudhattak meg hasznos információkat az érdeklődők. Az informatikai és a vízügyi terület mellett turizmus-vendéglátás szakon van jelenleg duális képzés a nagykanizsai kampuszon.

Idén is sok középiskolás érkezett a PEN nyílt napjára, ami jól jelzi, hogy a fiatalok körében egyre jobb a megítélése a kanizsai felsőoktatásnak. – Nagyon jónak tartom azt, hogy bár valószínűleg nem itt fogok tovább tanulni, viszont, ha mégis úgy döntök, hogy itthon maradok, akkor itt is olyan szinten tudok tanulni, mint egy nagyvárosban – említette Bozsits Márk.

A programon a nagykanizsai kampusz egykori és jelenlegi hallgatója is megosztotta a PEN-es duális képzésről szerzett tapasztalatait. – A konkrét lépések le vannak írva az én előadásomban a jelentkezés folyamatáról, ugyanis ezt nagyon kevesen tudják. Le vannak írva előnyök és hátrányok, ezekről is beszélek. S a munkarend felépüléséről is tájékoztatom őket, hogy milyen munkanapokon, s milyen arányban és hogyan kell dolgoznunk – fogalmazott Anga Gergely Máté.

A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán – a több környékbeli céggel kötött megállapodásnak köszönhetően – a diákok a turizmus-vendéglátás, a mérnök-informatika, az üzemmérnök-informatika, valamint a vízügyi üzemeltetési mérnök szakokat is duálisan hallgathatják. Az intézmények visszajelzései eddig pozitívak a kanizsai egyetemistákról. –  Ez egy hosszú folyamat, s kell is, hogy a cégek egy-egy mentort, tanácsadót adjanak a diákok mellé, aki betanítja, rávezeti különböző munkafolyamatokra a diákokat. Az a tapasztalat, s azt a visszajelzést kapjuk, hogy nagyjából a második évben, tehát egy év eltelte után teljes körű munkavállalóként tudnak tekinteni a fiatalokra. Tehát tényleg egy év befektetést igényel ez a cégek részéről, de a második évtől már szinte teljes jogú munkavállaló tud lenni a hallgató. S hála Isten, nagyon pozitív a visszajelzés, amit kapunk a cégektől – hangsúlyozta dr. Tóth-Kaszás Nikoletta, a PEN kampuszigazgatója.

A diákok a program végén a Pannon Egyetem veszprémi, keszthelyi és zalaegerszegi képzési helyeit, valamint a kanizsai kollégiumot is megismerhették.

Galéria
további friss hírek
10
júl.
18:20
1
Nagykanizsa
Végre épülhet a palini zajvédő fal?
10
júl.
18:14
1
Nagykanizsa
Vezetéstechnikai tréninget tartottak Nagykanizsán
10
júl.
16:33
4
Nagykanizsa
A vírus miatt módosították a „Környezettudatosság a zalai dombok-völgyek között” címmel meghirdetett irodalmi pályázat leadási határidejét.
10
júl.
16:27
4
Nagykanizsa
Az elmúlt napokban Nagykanizsán 30 fok feletti hőség volt, így nem árt odafigyelni a meleg okozta veszélyekre.
Az elmúlt napokban Nagykanizsán 30 fok feletti hőség volt, így nem árt odafigyelni a meleg okozta veszélyekre. A szakemberek rendszeresen figyelmeztetnek a folyamatos folyadék és sópótlásra. Ma délután a Huszti téren 38..tovább olvasom
10
júl.
16:25
4
Nagykanizsa
Bár Magyarországon kedvezőek a járványügyi mutatók, a környező országokban a koronavírusos megbetegedések számának növekedése tapasztalható.
10
júl.
15:28
4
Nagykanizsa
A focirajongók a Hevesi Sándor Művelődési Központban július végétől tárlattal emlékeznek a Nagykanizsai Olajbányász S.E. alapításának 75. évfordulójára.
10
júl.
15:22
4
Nagykanizsa
A kanizsai ultramaratonista 11 óra 13 perc 43 másodperc alatt teljesítette a 126 kilométeres távot, ezzel a hölgyek között a leggyorsabb lett, míg a teljes mezőnyben a harmadik helyen zárt.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Önkormányzati ülés közvetítés felvételről
22:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
22:35
Lapozó
híradó 2020.07.10

KÁNIKULA – Napok óta 30 fok fölött van napközben a hőmérséklet  

KORONAVÍRUS – Akár ismét bevezthetik a korlátozások egy részét

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu