+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Tanítani, nevelni, segíteni, támogatni
2019. november 21. csütörtök 15:48
Tanítani, nevelni, segíteni, támogatni
Neveléstudományi konferenciát tartottak ma Nagykanizsán.
Nagykanizsa

Tanítani, nevelni, segíteni, támogatni akar a pedagógus, hiszen erről szól a hivatásunk – mondta Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója a Neveléstudományi Konferencia mai megnyitóján. A Hevesi Sándor Művelődési Központban mintegy 400 pedagógus hallott szakmai előadásokat a bántalmazásról, valamint az online tér adta kihívásokról. A Nagykanizsai Tankerületi Központ Iskolapszichológusainak Munkaközössége idén második alkalommal szervezte meg a konferenciát. A rendezvényre a pedagógusok tartanak igényt, hogy segítséget kapjanak a mai kor nehézségeinek megoldására. - A konferenciának, mint ahogy az előzőnek is, az volt a funkciója, hogy helybe hozzunk olyan ismereteket, olyan tudást, amelyet nagyon sokan el tudnak itt a tankerületben sajátítani - mondta el Sipos Edit, a Tankerületi Iskolapszichológusok Munkaközösségének vezetője.

A konferencián elhangzott, fontos nyitottnak lenni és a problémákra korszerű válaszokat adni. - A pedagógusok számos olyan helyzettel találkoznak munkájuk során, amelyre a képzőintézmények nem készítették, nem is készíthették fel őket. Úgy gondolom, fenntartóként kötelességünk, hogy segítsük őket a mindennapjaikban. A mai konferenciánk témáját úgy választottuk ki, hogy megkérdeztük a pedagógusokat, és figyelembe vettük a véleményüket - fogalmazott Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója.

A rendezvényen két fő témában tartottak neves szakemberek előadást. Az iskolai bántalmazás és az online tér hatalmának problémája minden intézményben megjelenik manapság. Köszöntőjében Balogh László polgármester is e két téma fontosságát hangsúlyozta. - A fészek az fontos, mert minden iskola fészek, és fészekre szükség van, hogy repülni tudjanak a diákok. Most, amikor sok hatás éri a fiatalokat, és nem tudunk jól reagálni, olyan jó lenne, ha az érzelmi offline tartalmakban is tudnánk lépést tartani modern korunkkal. Ha az online és az offline együtt tud haladni a nevelésben és a nevelődésben az jó - mondta Balogh László polgármester. Az előadásokat gyakorlati műhelymunka követte, hogy konkrét esetek  átbeszélésével segítsék a tanítók, tanárok munkáját.

Galéria
további friss hírek
10
júl.
18:20
1
Nagykanizsa
Végre épülhet a palini zajvédő fal?
10
júl.
18:14
1
Nagykanizsa
Vezetéstechnikai tréninget tartottak Nagykanizsán
10
júl.
16:33
4
Nagykanizsa
A vírus miatt módosították a „Környezettudatosság a zalai dombok-völgyek között” címmel meghirdetett irodalmi pályázat leadási határidejét.
10
júl.
16:27
4
Nagykanizsa
Az elmúlt napokban Nagykanizsán 30 fok feletti hőség volt, így nem árt odafigyelni a meleg okozta veszélyekre.
Az elmúlt napokban Nagykanizsán 30 fok feletti hőség volt, így nem árt odafigyelni a meleg okozta veszélyekre. A szakemberek rendszeresen figyelmeztetnek a folyamatos folyadék és sópótlásra. Ma délután a Huszti téren 38..tovább olvasom
10
júl.
16:25
4
Nagykanizsa
Bár Magyarországon kedvezőek a járványügyi mutatók, a környező országokban a koronavírusos megbetegedések számának növekedése tapasztalható.
10
júl.
15:28
4
Nagykanizsa
A focirajongók a Hevesi Sándor Művelődési Központban július végétől tárlattal emlékeznek a Nagykanizsai Olajbányász S.E. alapításának 75. évfordulójára.
10
júl.
15:22
4
Nagykanizsa
A kanizsai ultramaratonista 11 óra 13 perc 43 másodperc alatt teljesítette a 126 kilométeres távot, ezzel a hölgyek között a leggyorsabb lett, míg a teljes mezőnyben a harmadik helyen zárt.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Önkormányzati ülés közvetítés felvételről
22:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
22:35
Lapozó
híradó 2020.07.10

KÁNIKULA – Napok óta 30 fok fölött van napközben a hőmérséklet  

KORONAVÍRUS – Akár ismét bevezthetik a korlátozások egy részét

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu