+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Élő történelem óra
2019. november 21. csütörtök 14:38
Élő történelem óra
Élménydús kiránduláson vettek részt a Bolyai-iskola nyolcadikosai a fővárosban.
Budapest

Élménydús kiránduláson vettek részt a Bolyai-iskola nyolcadikosai a fővárosban. Egy pályázatnak köszönhetően megnézhették a Sziklakórház Atombunker Múzeumot, a Mátyás-templomot és a Hadtörténeti Intézet és Múzeumot is. Összesen 44 nyolcadik osztályos diák vett részt a kiránduláson. Az iskola tagintézmény-vezetője szerint ez gyakorlatilag egy élő történelem óra volt a tanulók számára. - Iskolánk igyekszik mindig figyelemmel követni azokat a pályázati kiírásokat, melyek a magyarság, a nemzet történelméhez kötődnek, illetve nemzeti történelmi emlékhelyek meglátogatását tűzik ki célul. Így sikerült ráakadnunk a Szikla Múzeum Közhasznú Alapítvány által kiírt pályázatra, amelynek keretében iskolánk két 8. osztálya, 44 diák ingyenesen utazhatott, és díjmentesen látogathatta meg a Sziklakórház Atombunker Múzeumot, a Mátyás-templomot és a Hadtörténeti Múzeumot is – mondta el Tulman Géza, a Bolyai-iskola tagintézmény-vezetője.

Egy-egy hasonló pályázatot, illetve kirándulást komoly szakmai munka előzi meg. - Ezekkel támogatást kapunk olyan programok megszervezéséhez, amiben a gyerekek élményszerűen jutnak olyan ismeretekhez, amik tanórán kívüli ismeretek – fogalmazott Porpáczy Éva tagintézményvezető-helyettes.

A Bolyai-iskola nyolcadikosai több olyan intézményben, múzeumban jártak, ahol maradandó élményt szereztek. - Engem a Sziklakórház érintett meg a legjobban. A kitartásuk az orvosoknak, hogy egy 120 fős kórházban 600 ember láttak el egyszerre, és a kitartásuk, hogy ezt így meg tudták csinálni, és nem hátráltak meg, ez szerintem nagyon hősies is – mondta el Arthoffer Áron.

A kirándulás a diákok szerint is valóban tanulságos volt. Ami engem a legjobban megfogott, az atomrobbanások következményei, hatásai. És tényleg bemutatta a Sziklakórház, hogy milyen szörnyűek tudnak ezek a hatások lenni. És hogy szerencsére többször nem vetettek ilyet be, és nem is fognak bevetni – fogalmazott Pogány Péter.

A csoportban voltak olyan tanulók is, akik megrázónak találták a múzeumok által bemutatott eseményeket. -  Elrettentő és nyomasztó volt, hogy az emberiség mit képes megcsinálni másokkal. És ahogy ezt ábrázolták nekünk, teljesen élethűen, hogy ott voltak az orvosok, minden sebesültet elláttak, kötöztek, és volt, hogy már az elhasznált kötözőanyagot kellett újrahasznosítaniuk – mondta Traub Katinka. A Bolyai-iskola vezetőségének célja, hogy az intézmény a jövőben is sikeresen pályázzon az ilyen és ehhez hasonló lehetőségekre, ezzel is segítve a diákok tanulását, élményszerzését.  

Galéria
további friss hírek
05
dec.
16:03
4
Nagykanizsa
A Nemadomfel Együttes lépett fel a tegnapi programon, a formációban kivétel nélkül sérült emberek a szólisták.
A csapat rutinos zenészekkel, valamint professzionális hang- és fénytechnikával dolgozik, repertoárjában saját szerzemények és klasszikus slágerek is szerepelnek. Az együttes telt ház előtt lépett színpadra. - ..tovább olvasom
05
dec.
16:02
4
Szepetnek
A szepetneki páros tornán a házigazda klub, a Cserszegtomaji SK és a Zemplén SE összesen 41 utánpótláskorú versenyzője vett részt.
05
dec.
15:56
4
Nagykanizsa
A leendő elsősök és szüleik az intézmény tanítóival is megismerkedhettek a Mikulás-napi rendezvényen.
Manók, varázslók, ajándékok és kézműves-foglalkozás várta az ovisokat tegnap a Zrínyi-iskolában. A leendő elsősök és szüleik az intézmény tanítóival is megismerkedhettek a Mikulás-napi..tovább olvasom
05
dec.
15:48
1
Nagykanizsa
Fogyatékkal élők világnapja
05
dec.
15:47
4
Csapi
Az intézmény tanulói a mindennapjaikhoz és a tanuláshoz szükséges eszközöket kaptak két zalai szervezet együttműködésének köszönhetően.
05
dec.
15:45
4
Nagykanizsa
Dokumentumkiállítás nyílt a HSMK-ban.
A tárlaton nemcsak az Inkey család rövid történetét ismerhetik meg az érdeklődők, hanem azokat a helyszíneket is, ahol valaha a család tagjai éltek, gazdálkodtak. A kiállítás létrejötte a Palini Inkey..tovább olvasom
05
dec.
15:42
4
Nagykanizsa
A beszámolóban elhangzott, a klub képviseltette magát minden honvédelmi és városi megemlékezésen Nagykanizsán, a tagsággal folyamatos volt a kapcsolattartás idén is.
05
dec.
15:34
4
Nagykanizsa
Az építőipari kivitelezések legvitatottabb momentumairól tartott tájékoztató előadást a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
20:35
Híradó
20:50
Sztárportré: Gór Nagy Mária
21:20
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
22:25
Lapozó
híradó 2019.12.05

ÖNZETEN SEGÍTSÉG – annyi adomány érkezett a csapi iskolába, hogy még a település hátrányos helyzetű lakóinak is jut belőle 

NEMADOMFEL – különleges koncertet hallhatott a kanizsai közönség, az együttes szólistái kivétel nélkül sérült előadók A VALÓS

PROBLÉMÁKRÓL SZÓLT – a kamara rendezvényén az építőipar legvitatottabb helyzeteiről volt szó

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu