+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Élő történelem óra
2019. november 21. csütörtök 14:38
Élő történelem óra
Élménydús kiránduláson vettek részt a Bolyai-iskola nyolcadikosai a fővárosban.
Budapest

Élménydús kiránduláson vettek részt a Bolyai-iskola nyolcadikosai a fővárosban. Egy pályázatnak köszönhetően megnézhették a Sziklakórház Atombunker Múzeumot, a Mátyás-templomot és a Hadtörténeti Intézet és Múzeumot is. Összesen 44 nyolcadik osztályos diák vett részt a kiránduláson. Az iskola tagintézmény-vezetője szerint ez gyakorlatilag egy élő történelem óra volt a tanulók számára. - Iskolánk igyekszik mindig figyelemmel követni azokat a pályázati kiírásokat, melyek a magyarság, a nemzet történelméhez kötődnek, illetve nemzeti történelmi emlékhelyek meglátogatását tűzik ki célul. Így sikerült ráakadnunk a Szikla Múzeum Közhasznú Alapítvány által kiírt pályázatra, amelynek keretében iskolánk két 8. osztálya, 44 diák ingyenesen utazhatott, és díjmentesen látogathatta meg a Sziklakórház Atombunker Múzeumot, a Mátyás-templomot és a Hadtörténeti Múzeumot is – mondta el Tulman Géza, a Bolyai-iskola tagintézmény-vezetője.

Egy-egy hasonló pályázatot, illetve kirándulást komoly szakmai munka előzi meg. - Ezekkel támogatást kapunk olyan programok megszervezéséhez, amiben a gyerekek élményszerűen jutnak olyan ismeretekhez, amik tanórán kívüli ismeretek – fogalmazott Porpáczy Éva tagintézményvezető-helyettes.

A Bolyai-iskola nyolcadikosai több olyan intézményben, múzeumban jártak, ahol maradandó élményt szereztek. - Engem a Sziklakórház érintett meg a legjobban. A kitartásuk az orvosoknak, hogy egy 120 fős kórházban 600 ember láttak el egyszerre, és a kitartásuk, hogy ezt így meg tudták csinálni, és nem hátráltak meg, ez szerintem nagyon hősies is – mondta el Arthoffer Áron.

A kirándulás a diákok szerint is valóban tanulságos volt. Ami engem a legjobban megfogott, az atomrobbanások következményei, hatásai. És tényleg bemutatta a Sziklakórház, hogy milyen szörnyűek tudnak ezek a hatások lenni. És hogy szerencsére többször nem vetettek ilyet be, és nem is fognak bevetni – fogalmazott Pogány Péter.

A csoportban voltak olyan tanulók is, akik megrázónak találták a múzeumok által bemutatott eseményeket. -  Elrettentő és nyomasztó volt, hogy az emberiség mit képes megcsinálni másokkal. És ahogy ezt ábrázolták nekünk, teljesen élethűen, hogy ott voltak az orvosok, minden sebesültet elláttak, kötöztek, és volt, hogy már az elhasznált kötözőanyagot kellett újrahasznosítaniuk – mondta Traub Katinka. A Bolyai-iskola vezetőségének célja, hogy az intézmény a jövőben is sikeresen pályázzon az ilyen és ehhez hasonló lehetőségekre, ezzel is segítve a diákok tanulását, élményszerzését.  

Galéria
további friss hírek
10
júl.
18:20
1
Nagykanizsa
Végre épülhet a palini zajvédő fal?
10
júl.
18:14
1
Nagykanizsa
Vezetéstechnikai tréninget tartottak Nagykanizsán
10
júl.
16:33
4
Nagykanizsa
A vírus miatt módosították a „Környezettudatosság a zalai dombok-völgyek között” címmel meghirdetett irodalmi pályázat leadási határidejét.
10
júl.
16:27
4
Nagykanizsa
Az elmúlt napokban Nagykanizsán 30 fok feletti hőség volt, így nem árt odafigyelni a meleg okozta veszélyekre.
Az elmúlt napokban Nagykanizsán 30 fok feletti hőség volt, így nem árt odafigyelni a meleg okozta veszélyekre. A szakemberek rendszeresen figyelmeztetnek a folyamatos folyadék és sópótlásra. Ma délután a Huszti téren 38..tovább olvasom
10
júl.
16:25
4
Nagykanizsa
Bár Magyarországon kedvezőek a járványügyi mutatók, a környező országokban a koronavírusos megbetegedések számának növekedése tapasztalható.
10
júl.
15:28
4
Nagykanizsa
A focirajongók a Hevesi Sándor Művelődési Központban július végétől tárlattal emlékeznek a Nagykanizsai Olajbányász S.E. alapításának 75. évfordulójára.
10
júl.
15:22
4
Nagykanizsa
A kanizsai ultramaratonista 11 óra 13 perc 43 másodperc alatt teljesítette a 126 kilométeres távot, ezzel a hölgyek között a leggyorsabb lett, míg a teljes mezőnyben a harmadik helyen zárt.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
12:30
Neve is van: Budapest (2. rész)
13:20
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Önkormányzati ülés közvetítés felvételről
22:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
22:35
Lapozó
híradó 2020.07.10

KÁNIKULA – Napok óta 30 fok fölött van napközben a hőmérséklet  

KORONAVÍRUS – Akár ismét bevezthetik a korlátozások egy részét

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu