+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / PENturismo
2019. november 20. szerda 15:44
PENturismo
Turisztikai ötletversenyt szervezett a Pannon Egyetem kanizsai kampusza Zalakaroson.
Zalakaros

Turisztikai ötletversenyt szervezett a Pannon Egyetem kanizsai kampusza Zalakaroson. A PENturismo elnevezésű megmérettetésen induló középiskolai és felsőoktatási csapatok egy napra szállodamenedzserek bőrébe bújtak, hogy valósnak tűnő, a mindennapokban előforduló helyzetekbe kerüljenek, melyek megoldásához nem csak a kreativitásra és jó ötletekre volt szükség. A versenyen egyebek mellett barcsi, keszthelyi, nagykanizsai és dunaújvárosi csapatok, illetve a PEN és a Corvinus Egyetem hallgatói is részt vettek. Egy feldúlt szállóvendég panaszát is kezelniük kellett a PENturismo ötletverseny résztvevőinek. Az élményt és kiváló tapasztalatot adó megmérettetést első alkalommal szervezte meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza zalakarosi turisztikai szakemberekkel együttműködve. – Elsősorban a turizmus-vendéglátásban érintett középiskolás, illetve egyetemista diákokat próbáltuk megszólítani. A versennyel az volt a célunk, hogy a fiatalok figyelmét ráirányítsuk arra, hogy ez a szakma, ez az iparág milyen szép, milyen nehézségei, napi kihívásai vannak, hiszen az egész versenyt úgy építettük fel, hogy egy napra a szállodai vezetés bőrébe bújhatnak a diákok – mondta el Dr. Tóth-Kaszás Nikoletta, a PEN kampuszigazgatója.

A háromfős csapatoknak nemcsak egy projektet kellett kidolgozniuk a közelgő Giro d’Italia kerékpáros körversenyhez kapcsolódóan, hanem valósnak tűnő, napi szintű problémákat is azonnal orvosolniuk kellett. – Volt egy feladatom, hogy le kellett menjek panaszkezelésre, és nagy adrenalin volt bennem, mert le kellett reagálnom egy igazi szituációt, ami a jövőre nézve nagyon jó, hogy már most megtapasztalhatom, hogy hogyan is kéne megoldani. Ez kicsit íjesztő is volt, de jó is egyben. Nagyon tetszett – fogalmazott Horváth Júlia, a Keszthelyi VSZK versenyzője.

A versenyen indulók egyebek mellett Barcsról, Budapestről, Dunaújvárosból és Keszthelyről érkeztek. A hét egyetemista és a nyolc középiskolás csapat között a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium és a Dr. Mező Ferenc Gimnázium tanulóiból összeállt trió is képviseltette magát. – Igazából ez egy hirtelen ötlet volt. A mezős lánynak, barátnőmnek az édesapja mondta, hogy van egy ilyen lehetőség, és gyorsan jelentkeztünk is rá. Nem tudtunk nagyon sokat készülni, mert nagyon hirtelen jött ez az ötlet. Bár járunk külön gazdaságórára, és ott lehettek számunkra hasznos információk  – mondta Hóbár Helga, a BLG versenyzője. A versenyzők értékelése során fontos szempont volt a kreativitás, valamint az is, hogy a feladatok megoldása során ki mennyire volt kedves és ügyfélorientált. A megmérettetést a nagy érdeklődésre való tekintettel a jövőben is szeretnék megrendezni. 

Galéria
további friss hírek
10
júl.
18:20
1
Nagykanizsa
Végre épülhet a palini zajvédő fal?
10
júl.
18:14
1
Nagykanizsa
Vezetéstechnikai tréninget tartottak Nagykanizsán
10
júl.
16:33
4
Nagykanizsa
A vírus miatt módosították a „Környezettudatosság a zalai dombok-völgyek között” címmel meghirdetett irodalmi pályázat leadási határidejét.
10
júl.
16:27
4
Nagykanizsa
Az elmúlt napokban Nagykanizsán 30 fok feletti hőség volt, így nem árt odafigyelni a meleg okozta veszélyekre.
Az elmúlt napokban Nagykanizsán 30 fok feletti hőség volt, így nem árt odafigyelni a meleg okozta veszélyekre. A szakemberek rendszeresen figyelmeztetnek a folyamatos folyadék és sópótlásra. Ma délután a Huszti téren 38..tovább olvasom
10
júl.
16:25
4
Nagykanizsa
Bár Magyarországon kedvezőek a járványügyi mutatók, a környező országokban a koronavírusos megbetegedések számának növekedése tapasztalható.
10
júl.
15:28
4
Nagykanizsa
A focirajongók a Hevesi Sándor Művelődési Központban július végétől tárlattal emlékeznek a Nagykanizsai Olajbányász S.E. alapításának 75. évfordulójára.
10
júl.
15:22
4
Nagykanizsa
A kanizsai ultramaratonista 11 óra 13 perc 43 másodperc alatt teljesítette a 126 kilométeres távot, ezzel a hölgyek között a leggyorsabb lett, míg a teljes mezőnyben a harmadik helyen zárt.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
12:30
Neve is van: Budapest (2. rész)
13:20
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Önkormányzati ülés közvetítés felvételről
22:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
22:35
Lapozó
híradó 2020.07.10

KÁNIKULA – Napok óta 30 fok fölött van napközben a hőmérséklet  

KORONAVÍRUS – Akár ismét bevezthetik a korlátozások egy részét

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu