+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Közös sétával emlékeztek a BLG-sek
2019. október 22. kedd 16:05
Közös sétával emlékeztek a BLG-sek
Felidézték az 1956-os forradalom nagykanizsai történéseit a BLG diákjai délelőtti megemlékezésükön. A gimnázium tanulói az iskolától belvárosi körsétára indultak, majd egy rövid műsor után megkoszorúzták vitéz Orbán Nándor mellszobrát.
Nagykanizsa

1956-ban a középiskolások is döntő fontosságú szerepet töltöttek be az októberi tüntetésekben. Az akkori fiatalok a Kossuth-nótát énekelve csatlakoztak a forrongó hangulatú tömeghez, sőt, saját tüntetést is szerveztek október 26.-án. Ezt idézték fel a BLG diákjai délelőtt. 

–Ezek a régi autók nagyon jól visszahozták ’56-os emlékét. Talán egy kicsit át tudtuk gondolni, hogy mit is élhettek át akkor az emberek, milyen rossz volt egy ilyen autón nyomorogni. Mégis azt éreztük, hogy valamiért küzdünk, hogy azért vagyunk itt, amiért akkor ők ott voltak, hogy szabadság legyen– mondta Tombori Zita, az iskola tanulója. 

A Batthyány Lajos Gimnázium tanulói az ’56-os tüntetéshez hasonlóan sétálták be korhű ruhákban és zászlókkal Kanizsa belvárosát. A menethez csatlakozott Balogh László polgármester is. 

–Jómagam is kezdeményezője voltam, még néhány héttel ezelőtt annak, hogy így történjen az ünneplésünk, hogy egy hasonló utat végigjárunk, mint annak idején a gimnazisták, akik az első sorokban tüntettek, meneteltek, figyeltek a történelem szavára. Voltak olyan pedagógusok akkor is, és remélem a most is, akik ezt a lelkesedést jó mederben tartották és terelték. A végső szó, a döntő szó természetesen mindig az ifjúságé, a fiataloké ­– fűzte hozzá a polgármester.  

A diákok végül az 56-os emlékkertben egy rövid műsorral emlékeztek meg az 1956-os forradalom nagykanizsai eseményeiről, majd megkoszorúzták vitéz Orbán Nándor mellszobrát is.

Galéria
további friss hírek
18
nov.
18:20
1
Murarátka
Átadták az árvízvédelmi töltést Murarátkán
18
nov.
18:00
1
Nagykanizsa
20 éves a Kodály Zoltán Énekkar
18
nov.
12:40
4
Zalaegerszeg
A tudományban, az oktatásban, a sportban, a művészetekben és az egyéb területeken kiemelkedőt nyújtók elismerését tegnap adták át.
18
nov.
12:26
4
Ménfőcsanak
Egy pontot szerzett Ménfőcsanakon az FC Nagykanizsa.
Egy pontot szerzett Ménfőcsanakon az FC Nagykanizsa. Barna László legénysége legutóbb egy változatos meccsen 4-3-ra nyerni tudott a győri gárda otthonában. A vasárnapi mérkőzés is jól kezdődött a kanizsaiak..tovább olvasom
18
nov.
12:24
4
Nagykanizsa
A városrész iskolájának udvarán összesen 16 facsemetét ültettek el.
A Kiskanizsai Általános Iskola is kivette a részét a 10 millió fa elültetéséből. Az elmúlt időszakban több civil szervezet és cég csatlakozott a mozgalomhoz, a városrész iskolájának udvarán..tovább olvasom
18
nov.
12:22
4
Nagykanizsa
A beiskolázási tájékoztatón az érdeklődők tanácsokat kaptak a felvételi eljárással kapcsolatban, majd megismerhették a képzési rendszert.
18
nov.
12:17
4
Nagykanizsa
A diákok megkóstolhatták az egyik legegészségesebb természetes táplálékot.
Mézes reggeli volt a Péterfy-iskolában. A diákok megkóstolhatták az egyik legegészségesebb természetes táplálékot. A tanulókhoz a Nagykanizsa és Környéke Méhészegyesület tagjai..tovább olvasom
18
nov.
12:12
4
Nagykanizsa
A rendezvény bevételéből az intézmény tehetséges diákjainak versenyeztetését támogatják, illetve iskolai felszereléseket vásárolnak.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
22:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet, Egészségügyi percek
22:35
Lapozó
híradó 2019.11.18

A LEGKIEMELKEDŐBBEK A KIEMELKEDŐK KÖZÜL – átadták a Zala Megyei Prima Díjakat  

MURAFÖLDE ÚJBORAI – 16 pincészet vett részt a helyi termelőket és a kulturált borfogyasztást népszerűsítő programon 

GÁLAMŰSOR – egész estés programot adott a 47 éves Kanizsa Táncegyüttes, a színpadon vendégcsoportokat is láthatott a közönség

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu