+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / A Thúry-iskola 9. B és 10. C osztálya nyerte a bűnmegelőzési akadályversenyt
2019. október 18. péntek 15:17
A Thúry-iskola 9. B és 10. C osztálya nyerte a bűnmegelőzési akadályversenyt
A kétévente megrendezett programon a kanizsai középiskolák kilencedik és tizedik évfolyamosai mérik össze tudásukat.
Nagykanizsa

A Thúry-iskola 9. B és 10. C osztálya nyerte az Útvesztők-útkeresők bűnmegelőzési akadályversenyt. A kétévente megrendezett programon a kanizsai középiskolák kilencedik és tizedik évfolyamosai mérik össze tudásukat. A háromnapos vetélkedőn bűnmegelőzési és drogprevenciós előadáson is részt vettek a fiatalok. Az évfolyamok első három helyezett osztálya 50, 30, illetve 15 ezer forintos vásárlási utalványt is kapott.  

Záróünnepséggel ért véget a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ, valamint társintézményei által szervezett Útvesztők-útkeresők elnevezésű bűnmegelőzési akadályverseny. A programon ezúttal 1.154 diák vett részt. – Úgy gondolom, hogy a legjobb hangulatban és a legtöbb élménnyel gazdagodva telt ez a három nap, hétfőtől szerdáig. A tanulók nagyon aktívak voltak. Én azt gondolom, hogy jó szívvel és lélekkel vettek részt ezen az akadályversenyen – mondta el  Dr. Kaszás Gizella, a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója.

A vetélkedőt csaknem húsz éve, kétévente szervezi meg a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ, melynek elsődleges célja az egyik legveszélyeztetettebb, a 15 és 16 éves korosztály felvilágosítása, illetve a segítő szférában dolgozó szerveztek munkájának megismertetése. – Az életben számtalan olyan veszély van, melynek elhárítására, megelőzésére fel lehet és fel kell készíteni a gyerekeket. A mindennapi életben például közlekedés közben is vannak olyan szabályok, hasznos tanácsok, amelyek betartásával megelőzhetők a balesetek. A fiataloknak tudniuk és ismerniük kell ezeket – hangsúlyozta Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója. A kilenc állomáshelyből álló versenyen a rendőrség, a Vöröskereszt és az Egészségügyi Alapellátási Intézmény dolgozóinak segítségével az újraélesztéssel, a biztonságos közlekedéssel is megismerkedhettek a fiatalok, de az energiaitalok és a virtuális világ veszélyeire is felhívták figyelmüket. – Tulajdonképpen az Útvesztők-útkeresők program erről szól, hogy vannak szabályok, amiket érdemes betartani. Érdemes megfogadni a tapasztalt felnőtteknek a véleményét, mert ezek a vélemények és ezek a szabályok csak segítenek az életben való eligazodásban, valamint a mindennapi tevékenységünkben – fogalmazott  Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.

Az eseményen Balogh László, Nagykanizsa polgármestere nemcsak a diákok aktív részvételéért, hanem a szervezők munkájáért is köszönetet mondott. – Jobban hiszek abban, hogy útkeresők vagyunk, és meg is találjuk az útunkat. Ezzel együtt oda kell figyelni azokra a problémákra, amikkel itt, a napokban találkoztatok. Erősen oda kell figyelni, és köszönet a szervezőknek, hogy ebben segítettek ezen a bűnmegelőzési akadályversenyen – mondta  Balogh László, Nagykanizsa polgármestere. Az eredményhirdetés előtt a zalakomári általános iskola hagyományőrző csoportja és a Nagykanizsai Fúvószenekar Kisegyüttese is fellépett. A rendezvényen az állomáshelyeken közreműködők és a segítő diákok munkáját is elismerték. A megmérettetés olyannyira szoros volt, hogy különdíjakat is kiosztottak a résztvevő iskolák között. Az Útvesztők-útkeresők bűnmegelőzési akadályverseny idei győztese a kilencedik évfolyamon a Thúry-iskola 9. B osztálya, a tizedik évfolyamosok között pedig a Thúry-iskola 10. C osztálya lett. 

Galéria
további friss hírek
27
máj.
16:23
4
Nagykanizsa
Az Operatív Törzs mai tájékoztatóján többek között arról esett szó, hogy segíteni szeretnék az építőipar fellendülését.
27
máj.
16:12
4
Nagykanizsa
A Nagykanizsa Központi Óvoda tagintézményeibe eddig a gyermekek harmada tért vissza az óvodai hétköznapokba.
Bár az óvodák és bölcsődék eddig is tartottak ügyeletet, a könnyítéseknek köszönhetően hétfőtől újra minden intézmény kinyitotta kapuit. A Nagykanizsa Központi Óvoda tagintézményeibe..tovább olvasom
27
máj.
16:02
4
Nagykanizsa
Zalakaroson pénteken, Nagykanizsán pedig szombaton csobbanhatnak ismét a fürdőzni vágyók.
Zalakaroson pénteken, Nagykanizsán pedig szombaton csobbanhatnak ismét a fürdőzni vágyók. A járványhelyzetre való tekintettel azonban a medencékben is tartani kell a másfél méteres távolságot, valamint a gyakori..tovább olvasom
27
máj.
15:43
4
Nagykanizsa
Kólát is lehet ültetni a már megszokott fűszernövények mellé.
Kólát is lehet ültetni a már megszokott fűszernövények mellé. Az istenfa néven is ismert növénynek számos jótékony hatása van, erőteljes, aromás illata miatt „ragadt rá” a kóla..tovább olvasom
27
máj.
15:31
4
Nagykanizsa
Nem gátolta a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet a kanizsai multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok építését.
26
máj.
18:00
1
Nagykanizsa
Épül-szépül az Eötvös tér
26
máj.
18:00
1
Nagykanizsa
Munkálatok az Eötvös téren
26
máj.
17:09
2
Nagykanizsa
A Magyar Ápolási Egyesület Zala Megyei Szervezete még januárban hirdetett egy pályázatot az ápolóhallgatók és az ápolási hivatást gyakorlók felé, hogy írásos formában mutassák be a hivatásuk szépségeit.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Kalando-zoo
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
Médiaház közönségtalálkozó
20:00
20:30
Híradó
20:45
Hargita
21:15
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
22:15
Lapozó
híradó 2020.05.27

ÚJRA ÉLED A VÁROS – Az óvodák már kinyitottak, a strandok fürdők a hétvégén nyitnak  

ÉPÜL A CSARNOK – A kivitelező szerint jól haladnak, a járvány nem befoolyásolta a munkákat. 

FOGYNAK A HELYEK – Sokan jelentkeznek a nyári táborokba

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu