+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Kihívások és lehetőségek
2019. október 18. péntek 15:05
Kihívások és lehetőségek
Nagykanizsán ülésezett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Kisvállalkozás-fejlesztési Kollégiuma.
Nagykanizsa

Nagykanizsán ülésezett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Kisvállalkozás-fejlesztési Kollégiuma. Az eseményen - melyen előadást tartott Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő és Dr, Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke - a kis- és középvállalkozások számára elérhető lehetőségekről tárgyaltak. 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Kisvállalkozás-fejlesztési Kollégiumának ülésén kis- és középvállalkozók kaptak több fontos témában is tájékoztatást. - Abban bízunk, hogy egy csomó kisvállalkozás számára el tudunk juttatni olyan információkat, amit egyébként nem kapnának meg. Ha lassan is, de fel tudnak készülni arra, hogyan fog változni a nagy beszállítók igényeihez a világ – nyilatkozta Dr. Polay József, a NAKKIK elnöke.

A kollégiumi ülésen szó volt a kisvállalkozások sorsának jövőjéről, valamint a digitalizáció szerepéről is. - A jövő arról szól, hogy megúszhatatlan dolgok előtt áll egy vállalkozás, még akkor is, ha 20-30 éve tökéletes rutinja van. Ilyen a digitalizáció kérdése. Ami jön, nem azonnal, de szépen lassan jön és változni fog. Ilyen a humán erőforrás megszerzésének a kérdése, tehát az új nemzedékkel való kommunikáció, az igényeik megértése. Ilyen még a globális verseny, mert az internet egyre szélesebb körű és egyre professzionálisabb működésének köszönhetően, mindenki, mindig folyamatosan versenyben van – mondta Dr. Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke.

A résztvevők első kézből tudhatták meg, hogyan válhatnak egy nagyvállalkozás beszállítójává. - Azért kaptam a meghívást a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamarától, hogy beszéljek a kkv-szektor fejlesztéséről. Körülbelül 650 magyar beszállítónk van a kkv-szektorból, és mi tudtunk növekedni a magyar beszállítási arányban. 38 százalék volt korábban, most több mint 60 százalék a magyarországi beszerzésünk. Arról beszéltünk, hogy hogyan csináltuk és milyen fejlesztések lesznek a továbbiakban – árulta el Jörg Bauer, a Tungsram Group elnök-vezérigazgatója.

Cseresnyés Péter, a kereskedelempolitikai és fogyasztóvédelmi feladatokért felelős államtitkárság vezetője elmondta, a kormányzat kiemelt célja, hogy a kis- és közepes kereskedők is versenyben tudjanak maradni. - Az az egyik célunk, hogy a kis- és közepes kereskedők is meg tudjanak maradni, és lehetőség szerint versenytársai tudjanak lenni a már nagy számban itt lévő multinacionális cégeknek, bolthálózatoknak. Az egyik fő célkitűzésünk ez, hiszen ez politikai szempontból is nagyon fontos, főként, ha azt nézzük, hogy a vidék ellátása kimondottan az ilyen kis üzleteken múlik. Ezeknek a hálózatoknak a támogatását, segítését kell megoldani – fogalmazott Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő. Az ülés résztvevői az előadások után megvitatták az aktuális kérdéseket.

Galéria
további friss hírek
27
máj.
16:12
4
Nagykanizsa
A Nagykanizsa Központi Óvoda tagintézményeibe eddig a gyermekek harmada tért vissza az óvodai hétköznapokba.
Bár az óvodák és bölcsődék eddig is tartottak ügyeletet, a könnyítéseknek köszönhetően hétfőtől újra minden intézmény kinyitotta kapuit. A Nagykanizsa Központi Óvoda tagintézményeibe..tovább olvasom
27
máj.
16:02
4
Nagykanizsa
Zalakaroson pénteken, Nagykanizsán pedig szombaton csobbanhatnak ismét a fürdőzni vágyók.
Zalakaroson pénteken, Nagykanizsán pedig szombaton csobbanhatnak ismét a fürdőzni vágyók. A járványhelyzetre való tekintettel azonban a medencékben is tartani kell a másfél méteres távolságot, valamint a gyakori..tovább olvasom
27
máj.
15:43
4
Nagykanizsa
Kólát is lehet ültetni a már megszokott fűszernövények mellé.
Kólát is lehet ültetni a már megszokott fűszernövények mellé. Az istenfa néven is ismert növénynek számos jótékony hatása van, erőteljes, aromás illata miatt „ragadt rá” a kóla..tovább olvasom
27
máj.
15:31
4
Nagykanizsa
Nem gátolta a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet a kanizsai multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok építését.
26
máj.
18:00
1
Nagykanizsa
Épül-szépül az Eötvös tér
26
máj.
18:00
1
Nagykanizsa
Munkálatok az Eötvös téren
26
máj.
17:09
2
Nagykanizsa
A Magyar Ápolási Egyesület Zala Megyei Szervezete még januárban hirdetett egy pályázatot az ápolóhallgatók és az ápolási hivatást gyakorlók felé, hogy írásos formában mutassák be a hivatásuk szépségeit.
26
máj.
16:47
4
Szepetnek
Ezúttal a föld és az ember kapcsolata került előtérbe, olyan eszközök segítségével, melyek a mai fiatalok számára talán már teljesen ismeretlenek.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Kalando-zoo
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
Médiaház közönségtalálkozó
20:00
20:30
Híradó
20:45
Hargita
21:15
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
22:15
Lapozó
híradó 2020.05.26

KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY – Június 20-án megszűnhet a veszélyhelyzet Magyarországon  

IRÁNY BUDAPEST – A fővárosi egyetemek képzései a legnépszerűbbek a kanizsai fiatalok körében

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu