+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Újabb cég fejleszt az ipari parkban
2019. október 10. csütörtök 14:56
Újabb cég fejleszt az ipari parkban
A DAB telephelyén készülő új, 5000 négyzetméteres munkacsarnokot tegnap a város vezetősége is megnézte.
Nagykanizsa

Újabb cég fejleszt az ipari parkban. A DAB telephelyén készülő új, 5000 négyzetméteres munkacsarnokot tegnap a város vezetősége is megnézte. A vízszivattyúk gyártásával foglalkozó cég mintegy 8,5 millió eurós beruházásból bővül a másfélszeresére. A DAB jelenleg 7 gyártóüzemmel, 12 értékesítési vállalattal és 1 értékesítési irodával öt kontinensen van jelen. A vállalat stratégiai szempontból választotta Nagykanizsát, hiszen a kelet-európai piacok felé terjeszkedik. A nagykanizsai üzem első, 5 ezer négyzetméteres csarnokát 2014-ben avatták fel, három évvel később új csarnokkal bővítették a gyárat. Balogh László a mostani fejlesztés bejárása után a Híradónak elmondta: a DAB vezetősége arról tájékoztatta, a továbbiakban is együttműködnek Nagykanizsával. - Perspektívát látnak Nagykanizsában, és mint azt megtudtuk újulni, bővülni szeretnének a jövőben is. Ebben keresik a partnerek, különösen az önkormányzat, mint közvetítő partner segítségét is. Azt hiszem, ha jó a kapcsolat egy cég és az önkormányzat között, az kölcsönös előnyökhöz vezethet - mondta el Balogh László, a humán bizottság elnöke.

Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere elmondta, hogy a DAB nagyon fontos cég a városban, hiszen több mint 200 embert alkalmaznak, és a jövőben is bővülni szeretnének. - Ez mindannyiunknak öröm, hisz ez munkalehetőséget ad. Elmondták a cég képviselői azt is, hogy nem olyan egyszerű megfelelő szakembereket találni, de nyilván mi próbálunk segíteni nekik megoldani ezt a problémát a munkaügyi központon, vagy akár a szakképzési centrumon keresztül is, hogy irányítsanak ide olyan embereket, akik átképezhetők, és el tudnák ezt a munkát, ezt a feladatot végezni – fogalmazott Dénes Sándor polgármester.

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő kifejtette, hogy még polgármesterként látogatott ki Padovába, a cég központjába, hogy felkeresse a Közép-Európa felé terjeszkedni vágyó DAB vezetőségét. - Nagykanizsa sok szempontból nagyon jó helyszín a beruházásokra. Szakértelemmel rendelkező dolgozók vannak itt, földrajzi, logisztikai és infrastruktúra szempontjából is kiváló helyszín. Remélem, hogy ez a hat éve működő beruházás újabb jó példaként szolgál arra, hogy érdemes idejönni befektetni és beruházni Nagykanizsára ­– mondta Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.

Enrico Pelletti, a DAB magyarországi részlegének ügyvezető igazgatója kiemelte: az új csarnokban magasabb technológiát képvisel majd a gyártás. A legújabb szivattyúk készítése pedig a cégcsoporton belül is újdonságnak számít. - Mindig támogatott minket Nagykanizsa. A közösség, a polgármester, mindenki. Mondhatnám azt is, hogy Nagykanizsa minden nap hozzájárul a sikereinkhez. Sosem volt nehézség a tiszta és érthető kommunikáció, és amikor szükségünk volt rá, mindig számíthattunk a város segítségére, legyen szó akár a mindennapi életünkről – fogalmazott Enrico Pelletti, a DAB Magyarország ügyvezetője. Az elmúlt évek vállalkozásfejlesztései révén a meglévő ipari park hasznosítható területe szinte teljesen megtelt, ezért október elején elkezdték a bővítéséhez szükséges munkálatokat. Erre a TOP-pályázat és a Modern Városok Program összesen hatmilliárd forintot biztosít a városnak.

Galéria
további friss hírek
26
máj.
18:00
1
Nagykanizsa
Épül-szépül az Eötvös tér
26
máj.
18:00
1
Nagykanizsa
Munkálatok az Eötvös téren
26
máj.
17:09
2
Nagykanizsa
A Magyar Ápolási Egyesület Zala Megyei Szervezete még januárban hirdetett egy pályázatot az ápolóhallgatók és az ápolási hivatást gyakorlók felé, hogy írásos formában mutassák be a hivatásuk szépségeit.
26
máj.
16:47
4
Szepetnek
Ezúttal a föld és az ember kapcsolata került előtérbe, olyan eszközök segítségével, melyek a mai fiatalok számára talán már teljesen ismeretlenek.
26
máj.
16:34
4
Nagykanizsa
A gazdaságinformatikus, a villamosmérnöki és az egészségtudományi szakok a legnépszerűbbek a frissen érettségizett kanizsai fiatalok körében.
26
máj.
16:25
4
Nagykanizsa
A hónap utolsó péntekén Öltözz narancsba! címmel figyelemfelhívó kampányt tartanak világszerte.
Május a Prader-Willi szindróma érzékenyítés hónapja. Ez egy komplex genetikai rendellenesség, amely jellemzően gyenge izomtónust, alacsony növést, problémás viselkedést és krónikus..tovább olvasom
26
máj.
16:13
4
Nagykanizsa
A kulturális intézményeknek is komoly bevételkiesést okoz a veszélyhelyzet, a művelődési házakban működő csoportok tagjait pedig mentálisan viseli meg a programok hiánya.
26
máj.
15:57
4
Nagykanizsa
Varga Judit igazságügyi miniszter bejegyzésében arra is kitért, hogy a veszélyhelyzet megszüntetése után a védekezés második szakaszába lépünk.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
06:30
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
07:05
Aktuális - Hargita
07:30
08:00
Híradó
08:15
A szomszéd vár
08:45
Sztárportré: Sebestyén Péter
09:15
A Kanizsa vár 3D rekonstrukciója – Szakonyi Balázs előadása
09:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
10:20
Lapozó
12:00
Aktuális - Hargita
12:30
13:00
A szomszéd vár
13:30
Sztárportré: Sebestyén Péter
14:00
A Kanizsa vár 3D rekonstrukciója – Szakonyi Balázs előadása
14:30
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Kalando-zoo
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
Médiaház közönségtalálkozó
20:00
20:30
Híradó
20:45
Hargita
21:15
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
22:15
Lapozó
híradó 2020.05.26

KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY – Június 20-án megszűnhet a veszélyhelyzet Magyarországon  

IRÁNY BUDAPEST – A fővárosi egyetemek képzései a legnépszerűbbek a kanizsai fiatalok körében

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu