+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Lehetséges együttműködésről tárgyaltak
2019. szeptember 19. csütörtök 15:13
Lehetséges együttműködésről tárgyaltak
Zalakaroson egyeztetett a Magyar Fürdővárosok Szövetsége és a Vajdasági Kereskedelmi és Iparkamara.
Zalakaros

Lehetséges együttműködésükről tárgyalt Zalakaroson a Magyar Fürdővárosok Szövetsége és a Vajdasági Kereskedelmi és Iparkamara. Az előkészítő beszélgetésen a felek ismertették a határon átívelő megállapodással kapcsolatos terveiket.  

A Vajdasági Kereskedelmi és Iparkamara turisztikai tárcájának elnökhelyettese azért érkezett a fürdővárosba, hogy egy együttműködés alapjairól tárgyaljon a Magyar Fürdővárosok Szövetségével, illetve Zalakaros vezetőségével. - Az iparkamarának jó kapcsolatai vannak gazdasági téren magyarországi iparkamarákkal. Ezt szeretnénk kibővíteni az egészség- és gyógyturizmus terén is. Tudjuk, hogy Magyarország ezen a téren kiemelkedő, míg Szerbiában jók a lehetőségek, de nincsenek kihasználva a termálvizei. Ezeket a jó tapasztalatokat szeretnénk a befektetőinknek bemutatni ­­– mondta Dragica Samardzic, a Vajdasági Kereskedelmi és Iparkamara Turisztikai Tárca elnökhelyettese.

Az elnökhelyettes asszony hozzátette, terveik közt szerepel közös rendezvények szervezése, valamint közös részvétel különböző kiállításokon. Megjegyezte, most először járt Zalakaroson, de rögtön otthon érezte magát a településen. - A környékbeli országokkal új kapcsolatokat kell kialakítanunk. Az elmúlt időszakban nyitottunk Horvátország és Szlovénia felé, onnan már elindultak a vendégek, és ez egy nagyon jó lehetőség, hogy a Vajdaságban is meg tudjuk mutatni a turisztikai kínálatunkat. Az a tapasztalat, hogy ha tudnak rólunk, akkor nagyon magas elégedettséggel tudjuk fogadni a vendégeket - fogalmazott  Czirákiné Pakulár Judit, Zalakaros alpolgármestere.

2014-ben már aláírt a Magyar Fürdővárosok Szövetsége a vajdasági egészségturizmusban dolgozó cégekkel egy együttműködési megállapodást. A határokon átívelő közös munka egyik fontos alapfeltétele a mai tárgyalás a Vajdasági Kereskedelmi és Iparkamarával. A tervek szerint a most előkészített szerződést október harmadikán, Újvidéken írják alá. - Eddig Nyugat-Európával, elsősorban Németországgal, Dél-Németországgal, Bajorországgal és Baden-Württemberg tartománnyal vannak kapcsolataink. Rendszeresen járunk okiállításokra, Stuttgartba a Balassi Intézetbe. Ezenkívül természetesen tervezzük, hogy erdélyi fürdőket is becsatolunk a szövetségünkbe együttműködőként – hangsúlyozta Dr. Szabó Zoltán, a Magyar Fürdővárosok Szövetségének ügyvezetője. Az együttműködés egyik fontos célja, hogy minél több vajdasági turista látogasson Magyarországra és élvezze a minőségi fürdők által nyújtott szolgáltatásokat.

Galéria
további friss hírek
29
máj.
18:00
1
Nagykanizsa
Edzésben az FC Nagykanizsa
29
máj.
18:00
1
Nagykanizsa
Óvodai élet Kanizsán
29
máj.
17:52
4
Zalakaros
A koronavírus-járvány miatt ugyan 4 hetet csúszott a szezonkezdés, de így sem számítanak rossz idényre a közeli fürdővárosban.
29
máj.
17:20
4
Nagykanizsa
A tagok a tavalyi évet a korábbiaknál sikeresebb esztendőként értékelték és hasonló folytatásban bíznak az előttük álló időszakban.
29
máj.
17:16
4
Nagykanizsa
Az illatos, nagy virágokat hozó növény idén is betartotta a hagyományt és éppen a Szentlélek kiáradásának ünnepén mutatja legszebb arcát.
29
máj.
17:08
4
Nagykanizsa
Kigyulladt egy autóban felejtett kézfertőtlenítő a napokban az Amerikai Egyesült Államokban.
Kigyulladt egy autóban felejtett kézfertőtlenítő a napokban az Amerikai Egyesült Államokban. Bár a hazai forgalomban lévő szerek nem tartalmaznak akkora számban alkoholt, mint a tengerentúliak, de a szakemberek szerint nem árt figyelni a..tovább olvasom
29
máj.
16:45
4
Nagykanizsa
Két új klippel is jelentkezett az elmúlt időszakban a Napsugár Együttes.
Két új klippel is jelentkezett az elmúlt időszakban a Napsugár Együttes. A kanizsai gyermekzenekarnak sem volt könnyű az elmúlt időszak, de a karantén alatt sem tétlenkedtek. Nem vagyunk borúlátóak, reméljünk hamarosan..tovább olvasom
29
máj.
16:24
4
Becsehely
A projekt részeként a fogyatékkal élők, a pszichiátriai, illetve szenvedélybetegek számára kettő 12 férőhelyes lakóépületet és egy szolgáltatóközpontot alakítanak ki a dél-zalai településen.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
20:55
Múlt-kor
21:25
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
22:00
Lapozó
híradó 2020.05.29

BEZÁRT A DKG – Az utolsó hónapokban mindössze 80 ember maradt állományban az egykor 2000 főnek is munkát biztosító vállalatban.  

ÉRTÉKELŐ – Közgyűlést tartott a Nagykanizsai Városvédő Egyesület

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu