+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / XI. Kanizsa Kupa Bridzs Csapatverseny
2019. szeptember 19. csütörtök 15:01
XI. Kanizsa Kupa Bridzs Csapatverseny
A háromnapos megmérettetésre az ország különböző pontjairól érkeztek a résztvevők.
Nagykanizsa

Bridzs csapatversenyt rendeztek Nagykanizsán a hétvégén. A háromnapos megmérettetésre az ország különböző pontjairól érkeztek a résztvevők. Nagykanizsán nagy hagyományai vannak a kártyajátéknak, ezért sem véletlen, hogy a bridzs vidéki fővárosának hívják többen is a települést. 10 csapat érkezett Nagykanizsára a dödöllefesztivál hétvégéjén, hogy összemérje tudását a 12 leosztásos körmérkőzésen, a XI. Kanizsa Kupa Bridzs Csapatversenyen. - Tíz csapat jött el, ami ideális, köztük az U16-os Ifjúsági Európa Bajnokságon résztvevő fiatalok is itt voltak. A szabályok szerint körmérkőzést játszik minden csapat, és a végén derül ki az eredmény. Most az utolsó előtti fordulónál vagyunk, és a kanizsaiak a harmadik, negyedik helyen állnak – mondta el Fenyves Jenő, a Nagykanizsai Bridzs SE elnöke.

A bridzset négy játékos játssza egy pakli francia kártyával, dzsókerek nélkül. A két-két szemben ülő játékos alkot egy-egy párt, a két pár egymás ellen küzd. A játék célja minél több ütés elvállalása és megszerzése.- Mindenkinek 13 lap jut, ezért ebben a játékban, ha minden ütéshez mindenki egy-egy lapot ad hozzá, akkor pontosan tizenhárom ütést lehet szerezni. Nagyjából a játék úgy osztható ketté, hogy van egy licit, ahol kiderül, hogy van-e aduszín vagy nincs, illetve meghatározzák, ki mennyi ütést vállal – fogalmazott Zoller Róbert, a Magyar Bridzs Szövetség alelnöke.

A komoly stratégiai hozzáállást igénylő kártyajátékot sokan kedvelik és magas szinten űzik Nagykanizsán. - Vidéken bizonyosan egyfajta bridzsfővárosnak is tekinthető Nagykanizsa. Bizonyítja az, hogy jó pár bridzsezőnk van, aki ezt magas szinten műveli. Összefogunk, versenyeket szervezünk és találkozókat. Ilyen ez a mostani meghívásos, 10 csapatot felvonultató rendezvény. Igenis a bridzs az szellemi sport, és az is tetszik benne, hogy közösségformáló – hangsúlyozta Balogh László, a humán bizottság elnöke. A baráti hangulatban zajló versenyt immár negyedszer nyerte meg a veszprémi csapat. Kanizsa csapatai végül az ötödik, illetve a kilencedik helyezést érték el. 

 

Galéria
további friss hírek
29
máj.
18:00
1
Nagykanizsa
Edzésben az FC Nagykanizsa
29
máj.
18:00
1
Nagykanizsa
Óvodai élet Kanizsán
29
máj.
17:52
4
Zalakaros
A koronavírus-járvány miatt ugyan 4 hetet csúszott a szezonkezdés, de így sem számítanak rossz idényre a közeli fürdővárosban.
29
máj.
17:20
4
Nagykanizsa
A tagok a tavalyi évet a korábbiaknál sikeresebb esztendőként értékelték és hasonló folytatásban bíznak az előttük álló időszakban.
29
máj.
17:16
4
Nagykanizsa
Az illatos, nagy virágokat hozó növény idén is betartotta a hagyományt és éppen a Szentlélek kiáradásának ünnepén mutatja legszebb arcát.
29
máj.
17:08
4
Nagykanizsa
Kigyulladt egy autóban felejtett kézfertőtlenítő a napokban az Amerikai Egyesült Államokban.
Kigyulladt egy autóban felejtett kézfertőtlenítő a napokban az Amerikai Egyesült Államokban. Bár a hazai forgalomban lévő szerek nem tartalmaznak akkora számban alkoholt, mint a tengerentúliak, de a szakemberek szerint nem árt figyelni a..tovább olvasom
29
máj.
16:45
4
Nagykanizsa
Két új klippel is jelentkezett az elmúlt időszakban a Napsugár Együttes.
Két új klippel is jelentkezett az elmúlt időszakban a Napsugár Együttes. A kanizsai gyermekzenekarnak sem volt könnyű az elmúlt időszak, de a karantén alatt sem tétlenkedtek. Nem vagyunk borúlátóak, reméljünk hamarosan..tovább olvasom
29
máj.
16:24
4
Becsehely
A projekt részeként a fogyatékkal élők, a pszichiátriai, illetve szenvedélybetegek számára kettő 12 férőhelyes lakóépületet és egy szolgáltatóközpontot alakítanak ki a dél-zalai településen.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2020.05.29

BEZÁRT A DKG – Az utolsó hónapokban mindössze 80 ember maradt állományban az egykor 2000 főnek is munkát biztosító vállalatban.  

ÉRTÉKELŐ – Közgyűlést tartott a Nagykanizsai Városvédő Egyesület

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu