+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Nagykanizsára látogatott a Magyar-Indiai Baráti Társaság
2019. szeptember 17. kedd 14:50
Nagykanizsára látogatott a Magyar-Indiai Baráti Társaság
A budapesti csoport a Sass-hagyaték miatt érkezett, így az alkotó család kiállításának megtekintése volt az első állomása a kanizsai utazásnak.
Nagykanizsa

Nagykanizsára látogatott a Magyar-Indiai Baráti Társaság a hétvégén. A budapesti csoport a Sass-hagyaték miatt érkezett, így az alkotó család kiállításának megtekintése volt az első állomása a kanizsai utazásnak. 

A Magyar-Indiai Baráti Társaság legfontosabb feladata, hogy minél közelebbről megismertessék az indiai kultúrát a magyarokkal.  Tagjai előadásokat szerveznek, valamint ápolják a kapcsolatokat az ázsiai országgal. Nagykanizsára egyebek mellett azért érkeztek, hogy megtekintsék a Sass Brunner-hagyatékból szervezett tárlatot a Magyar Plakát Házban. - A Magyar-Indiai Baráti Társaság, melynek az elnöke vagyok néhány éve, régóta tervezte azt, hogy egy kiállítást szervezzen, és megtekintsük itt a Brunner-kiállítást, és most végre sikerült, úgyhogy nagyon nagy öröm számunkra az, hogy itt lehetünk – fogalmazott  Dr. Négyesi Mária, a Magyar-Indiai Baráti Társaság elnöke.

A Magyar-Indiai Baráti Társaság az év elején kereste meg a Thúry György Múzeum munkatársait, majd tagjai hosszú egyeztetéseket követően érkeztek Nagykanizsára, hogy megtekintsék a hatvanöt festményből álló kiállítást. - Vonattal érkeztek hozzánk, úgyhogy bejöttünk a városba busszal. Most nézzük a Brunner-kiállítást, beszélgetünk, elmélyedünk a képekben, de közel van az ebédidő, ezért a dödöllefesztiválnak is különösen örülnek. Mi is örülünk neki, hiszen sokkal több mindent tudunk így kínálni nekik, nem csak azt, hogy a kiállításokat nézegetik és beszélgetünk, úgyhogy ott is egy kicsit szétnézünk, megebédelünk. Utána a Fő úti épületünkben Lázár Imre Brunner-kutató fog előadást tartani. Igért két filmrészletet is, ami meglepetés, amire nagyon kíváncsiak vagyunk – árulta el Tugya Beáta, a Thúry György Múzeum muzeológusa.

A baráti társaság tagjai a plakátházban együtt idéztek fel és osztottak meg történeteket, beszélték meg a művészcsalád kontinenseken átívelő életútját. - ­Egy csodálatos élet volt. Az egész huszadik század indiai és magyar történetét úgy élték végig, hogy közelében voltak azoknak a sorsformáló embereknek - Rabindranáth Tagorenak, Mahatma Gandhinak, Dzsaváharlál Nehrunak, Indira Gandhinak -, akik a független India szabadságáért küzdöttek. Brunner Erzsébet és Sass Brunner Erzsébet mind India, mind Magyarország közös kincse, a legmagasabb elismerésekben részesültek, de végül az alkotások hazatértek Kanizsára, és most itt vannak közöttünk. – mondta el Lázár Imre, a Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ volt igazgatója. A társaság a tárlat megtekintését követően megismerkedhetett a helyi gasztronómia ízes fogásaival és a kanizsai életérzéssel is.

Galéria
további friss hírek
02
jún.
12:53
3
Zalamerenye
A 160 lelkes település majdnem minden fiatalja részt vett a helyi kultúrház udvarán tartott rendezvényen
Időutazáson vehetett részt az ifjúság a gyermeknap jegyében Zalamerenyén. A szervezők a 10-20 évvel ezelőtt még közönségkedvencnek számító programokkal várták hétfőn a fiatalokat.   A..tovább olvasom
02
jún.
12:46
2
Nagykanizsa
A magyar hősök emlékünnepe május utolsó vasárnapja, amikor országszerte fejet hajtanak az első és második világháború áldozatai előtt
02
jún.
12:45
2
Nagykanizsa
A felújítás alatt álló park létesítményét szombaton adták át
Vasárnaptól használhatják az Eötvös téri, kibővített játszóteret a gyerekek. A felújítás alatt álló park létesítményét szombaton adták át.   Nagykanizsa nem..tovább olvasom
29
máj.
18:00
1
Nagykanizsa
Edzésben az FC Nagykanizsa
29
máj.
18:00
1
Nagykanizsa
Óvodai élet Kanizsán
29
máj.
17:52
4
Zalakaros
A koronavírus-járvány miatt ugyan 4 hetet csúszott a szezonkezdés, de így sem számítanak rossz idényre a közeli fürdővárosban.
29
máj.
17:20
4
Nagykanizsa
A tagok a tavalyi évet a korábbiaknál sikeresebb esztendőként értékelték és hasonló folytatásban bíznak az előttük álló időszakban.
29
máj.
17:16
4
Nagykanizsa
Az illatos, nagy virágokat hozó növény idén is betartotta a hagyományt és éppen a Szentlélek kiáradásának ünnepén mutatja legszebb arcát.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
13:50
Múlt-kor
14:20
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
18:35
Aktuális - Hargita
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
19:35
20:05
Generációnk
20:35
Híradó
20:50
Sztárportré: Szatmári Orsi
21:20
Kanizsa vára egy itáliai hadmérnök szemével – Szovák Márton előadása
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
22:25
Lapozó
híradó 2020.05.29

BEZÁRT A DKG – Az utolsó hónapokban mindössze 80 ember maradt állományban az egykor 2000 főnek is munkát biztosító vállalatban.  

ÉRTÉKELŐ – Közgyűlést tartott a Nagykanizsai Városvédő Egyesület

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu