+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Megkezdődött a fesztivál
2019. szeptember 13. péntek 17:03
Megkezdődött a fesztivál
Két napon át számos program, több sztárfellépő várja a vendégeket az Erzsébet téren.
Nagykanizsa

Helyi és környékbeli együttesek, előadók műsorával már délben megkezdődött a 16. Kanizsai Bor- és Dödöllefesztivál. Két napon át számos program, több sztárfellépő várja a vendégeket az Erzsébet térre, ahol a különböző korosztályok szórakozását például a Thúry-játszótér és a borutca szolgálja. A szüreti felvonulás holnap 11 órakor indul. 

Egy, a tavalyi fesztiválon díjat nyert borház előtt nyitották meg hivatalosan Kanizsa legnagyobb gasztro- és kulturális kavalkádját. – Sok-sok vidám, beszélgetős, mosolygós, csillogó szemű embert fogunk látni. Mi készültünk. Készült a város, amit lehetett, megtett. Köszönet a szervezőknek, és azoknak, akik eljöttek, kipakoltak, és bort kínálnak vagy egyéb lehetőségeket. A legkisebbektől egészen a felnőttekig mindenki találhat kedvére valót, használjuk ezt ki – mondta el Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere.

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő arról a közösségi élményről beszélt, amelyet a bor- és dödöllefesztivál kínál. – Legalább annyira fontosnak tartom a beszélgetéseket, mint magának a fesztiválnak a kulturális részét. Hiszen erre van mostanában a legkevesebb időnk: egyre kevesebb időt szánunk a beszélgetésekre. Egy-egy ilyen alkalommal, amikor összejövünk két- vagy háromezren ezen a téren, óhatatlanul összetalálkozunk ismerősökkel, akikkel azelőtt talán évekig nem. Ez a fesztivál, egy ilyen jellegű rendezvény ilyen találkozásokra, és az ezekből adódó beszélgetésekre is nagy lehetőséget biztosít – fogalmazott Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.

A köszöntőket követő, közös koccintással ünnepélyesen is elkezdődött a kétnapos programsorozat. Holnap éjszakáig koncertek, borházak és árusok várják a kanizsaiakat az Erzsébet téren, de lesz még mézlovagrendi találkozó, szüreti felvonulás és természetesen dödölle-főzőverseny is.

Galéria
további friss hírek
29
máj.
18:00
1
Nagykanizsa
Edzésben az FC Nagykanizsa
29
máj.
18:00
1
Nagykanizsa
Óvodai élet Kanizsán
29
máj.
17:52
4
Zalakaros
A koronavírus-járvány miatt ugyan 4 hetet csúszott a szezonkezdés, de így sem számítanak rossz idényre a közeli fürdővárosban.
29
máj.
17:20
4
Nagykanizsa
A tagok a tavalyi évet a korábbiaknál sikeresebb esztendőként értékelték és hasonló folytatásban bíznak az előttük álló időszakban.
29
máj.
17:16
4
Nagykanizsa
Az illatos, nagy virágokat hozó növény idén is betartotta a hagyományt és éppen a Szentlélek kiáradásának ünnepén mutatja legszebb arcát.
29
máj.
17:08
4
Nagykanizsa
Kigyulladt egy autóban felejtett kézfertőtlenítő a napokban az Amerikai Egyesült Államokban.
Kigyulladt egy autóban felejtett kézfertőtlenítő a napokban az Amerikai Egyesült Államokban. Bár a hazai forgalomban lévő szerek nem tartalmaznak akkora számban alkoholt, mint a tengerentúliak, de a szakemberek szerint nem árt figyelni a..tovább olvasom
29
máj.
16:45
4
Nagykanizsa
Két új klippel is jelentkezett az elmúlt időszakban a Napsugár Együttes.
Két új klippel is jelentkezett az elmúlt időszakban a Napsugár Együttes. A kanizsai gyermekzenekarnak sem volt könnyű az elmúlt időszak, de a karantén alatt sem tétlenkedtek. Nem vagyunk borúlátóak, reméljünk hamarosan..tovább olvasom
29
máj.
16:24
4
Becsehely
A projekt részeként a fogyatékkal élők, a pszichiátriai, illetve szenvedélybetegek számára kettő 12 férőhelyes lakóépületet és egy szolgáltatóközpontot alakítanak ki a dél-zalai településen.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
20:55
Múlt-kor
21:25
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
22:00
Lapozó
híradó 2020.05.29

BEZÁRT A DKG – Az utolsó hónapokban mindössze 80 ember maradt állományban az egykor 2000 főnek is munkát biztosító vállalatban.  

ÉRTÉKELŐ – Közgyűlést tartott a Nagykanizsai Városvédő Egyesület

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu