+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Jazz örökzöldek egyenesen Londonból
2019. szeptember 13. péntek 13:46
Jazz örökzöldek egyenesen Londonból
Teltházas koncertet adott Gayer Mátyás, aki a brit jazzvilág csillagával, Sara Dowlinggal lépett fel a Móricz Zsigmond Művelődési Házban.
Kiskanizsa

Ismét teltházas koncertet adott szülővárosában Gayer Mátyás. A fiatal zongorista a brit jazzvilág csillagával, Sara Dowlinggal lépett fel a Móricz Zsigmond Művelődési Házban. Az est repertoárján jazz örökzöldek, valamint Gayer Mátyás saját feldolgozásai is helyet kaptak. 

Ezúttal is lenyűgözte közönségét Gayer Mátyás, aki egy éve már Londonban él. A fiatal zongorista tehetségére a brit fővárosban is felfigyeltek, nevét pedig egyre több helyen ismerik a világban. – Szerencsére elég jól alakulnak kint a dolgaim. Sok lehetőségem van, rendszeresen fellépek London egyik leghíresebb és Európának is az egyik legnívósabb jazz klubjában, a Sohoban, a Ronnie Scottsban. Ezen kívül Londonnak számos más klubjában is rendszeresen megfordulok fellépőként, valamint hotelekben, éttermekben, privát rendezvényeken is, valamint mindenfelé, ahol élőzenét igényelnek, rendszeresen fellépek – mondta Gayer Mátyás zongorista.

Gayer Mátyás nem egyedül érkezett haza. Az esten Sara Dowling volt a partnere, akivel egy éve dolgozik együtt. A közös munkát pedig mindketten nagyon élvezik. A brit jazzvilág új csillagaként is emlegetett énekesnő Ománban született, ír és jordániai szülők frigyéből. Pályafutását hivatásos csellistaként kezdte, majd néhány évvel ezelőtt lépett az énekesi pályára. – Mikor felhagytam a klasszikus csellóval, több időt kezdtem el tölteni más zenei stílusokkal. Nem sokkal később, 2009 körül aztán elkezdtem énekelni, 2010-től pedig hivatalosan is ezzel foglalkozom. Valójában a jazz iránti szeretetem az édesapámtól ered, aki nagyon sok jazz számot hallgatott, tehát a jazz kisgyermek koromtól fogva körül vett – fogalmazott Sara Dowling jazzénekes.

A jazz duó vasárnapig tartózkodik az országban, Nagykanizsa után Budapesten és Gödön lép fel. Gayer Mátyás tervei között újabb album megjelentetése és egy New York-i koncert is szerepel.

Galéria
további friss hírek
29
máj.
18:00
1
Nagykanizsa
Edzésben az FC Nagykanizsa
29
máj.
18:00
1
Nagykanizsa
Óvodai élet Kanizsán
29
máj.
17:52
4
Zalakaros
A koronavírus-járvány miatt ugyan 4 hetet csúszott a szezonkezdés, de így sem számítanak rossz idényre a közeli fürdővárosban.
29
máj.
17:20
4
Nagykanizsa
A tagok a tavalyi évet a korábbiaknál sikeresebb esztendőként értékelték és hasonló folytatásban bíznak az előttük álló időszakban.
29
máj.
17:16
4
Nagykanizsa
Az illatos, nagy virágokat hozó növény idén is betartotta a hagyományt és éppen a Szentlélek kiáradásának ünnepén mutatja legszebb arcát.
29
máj.
17:08
4
Nagykanizsa
Kigyulladt egy autóban felejtett kézfertőtlenítő a napokban az Amerikai Egyesült Államokban.
Kigyulladt egy autóban felejtett kézfertőtlenítő a napokban az Amerikai Egyesült Államokban. Bár a hazai forgalomban lévő szerek nem tartalmaznak akkora számban alkoholt, mint a tengerentúliak, de a szakemberek szerint nem árt figyelni a..tovább olvasom
29
máj.
16:45
4
Nagykanizsa
Két új klippel is jelentkezett az elmúlt időszakban a Napsugár Együttes.
Két új klippel is jelentkezett az elmúlt időszakban a Napsugár Együttes. A kanizsai gyermekzenekarnak sem volt könnyű az elmúlt időszak, de a karantén alatt sem tétlenkedtek. Nem vagyunk borúlátóak, reméljünk hamarosan..tovább olvasom
29
máj.
16:24
4
Becsehely
A projekt részeként a fogyatékkal élők, a pszichiátriai, illetve szenvedélybetegek számára kettő 12 férőhelyes lakóépületet és egy szolgáltatóközpontot alakítanak ki a dél-zalai településen.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
21:25
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
22:00
Lapozó
híradó 2020.05.29

BEZÁRT A DKG – Az utolsó hónapokban mindössze 80 ember maradt állományban az egykor 2000 főnek is munkát biztosító vállalatban.  

ÉRTÉKELŐ – Közgyűlést tartott a Nagykanizsai Városvédő Egyesület

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu