+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Kanizsán is tombolt a kánikula
2019. augusztus 12. hétfő 15:31
Kanizsán is tombolt a kánikula
A szakemberek szerint a nyár legforróbb hőhulláma érte el az országot.
Nagykanizsa

A szakemberek szerint a nyár legforróbb hőhulláma érte el az országot. A városban már délben 36-37 fokot mutattak a hőmérők.

Már délelőtt rekkenő hőség volt a városban, a napsugarak elől mindenki igyekezett árnyékba húzódni.  A főtéren többen is összegyűltek hűsölni a szökőkútnál, valamint a kihelyezett párakapunál. A Híradó által megkérdezettek többsége védekezik a forróság és a napsugarak káros hatásai ellen, valamint kívülről és belülről is hűsíti magát. –Elmegyünk medencézni, fagyizunk, árnyékban déltől háromig vagyunk, próbálunk keveset lenni napon és nagyon sok vizet iszunk - mondta Tiba Emese. 

A fülledt melegben nem csak a szökőkút és a párakapu tudja lehűteni a felhevült szervezetet, van, aki a strandon hűsöl inkább a perzselő napsütésben. Én bírom, hála Istennek, a meleget, mert építőiparban dolgoztam nem sokáig, életemben 46 évet kint a tűző napon. Az unokákra meg ügyelünk, általában hűvös helyen és sok folyadékkal - említette Kis Antal.

A folyamatos vízpótlásra különösen oda kell ilyenkor figyelni, hiszen még a legkisebb mozdulatok is folyadékveszteséggel járnak. – Olyan kettő litert, két és felet azért megisszuk. Ha nagyon meleg van és az embert veri a víz, akkor többet iszik természetesen - tette hozzá Balogh Imréné.

A MÁV munkatársai is kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy utasaik számára folyadékot biztosítsanak, az állomásokon szénsavas és szénsavmentes ásványvizet osztanak. Még arra is figyelnek, hogy a palackokat az induló és az érkező vonatokhoz igazítva rakják ki, nehogy felmelegedjen a bennük lévő víz. A nagy melegben azonban nemcsak a megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztására kell ügyelni, hanem a megfelelő táplálkozásra is. –Én nagyon sok gyümölcsöt eszek ilyenkor, lehetőleg sárgadinnyét, szilvát, barackot. Összeszelem, és akkor ezt együttesen megturmixolom és megiszom. Rendszerint ezt eszem ebérdre, lehetőleg egészségesen táplálkozom.  Nincs is szükségem talán a nehéz ételekre, nem is kívánom. Tehát a süteményeket és húsokat ilyenkor mellőzöm, azt meghagyom a hidegebb időkre. Úgyhogy én így védekezek a meleg ellen - hangsúlyozta dr. Dénes Béláné.

Dr. Dénes Béláné azt is elmondta, az egészséges táplálkozás mellett arra is odafigyel, hogy természetesen hűtse a lakását, így légkondi helyett vizes függönyökkel teremt 26-27 fokos hőmérsékletet otthon. Az előrejelzés szerint a mai 36-37 fokos hőséget holnap gyors lehűlés követi, felhős, esős és szeles lesz az időjárás. Kedden 26 fok lesz délután, így a hőmérséklet akár 10 fokkal is elmarad a maitól.

Galéria
további friss hírek
23
aug.
20:00
1
Nagykanizsa
Már lehet szavazni a legszebb kanizsai kertekre
23
aug.
20:00
1
Nagykanizsa
Ziccer NLSE - Mol Fehérvár FC 0-13
23
aug.
16:42
4
Nagykanizsa
Felavatták a nagykanizsai Két Salamon Bt. nettó 284 millió forint értékű fejlesztéseit.
Felavatták a nagykanizsai Két Salamon Bt. nettó 284 millió forint értékű fejlesztéseit. A projekt részeként létrejött egy modern, 1100 négyzetméteres üzemcsarnok szociális helyiségekkel, fűtött..tovább olvasom
23
aug.
16:30
4
Nagykanizsa
A Viridis Pannonia Kft. a társasházi hulladék gyűjtésére használatos 770, illetve 1100 literes konténereket tisztítja augusztus 26-án és 27-én, azaz hétfőn és kedden.
23
aug.
16:18
1
Nagykanizsa
Focit, tekét és kosárlabdát is láthatnak a sportbarátok a hétvégén.
Focit, tekét és kosárlabdát is láthatnak a sportbarátok a hétvégén. Holnap ér véget a 27. Zalakaros Kupa, melyen huszonhárom leány utánpótláscsapat méri össze tudását a..tovább olvasom
23
aug.
16:12
4
Zalaszabar
21 kárpátaljai gyerek nyara vált felejthetetlenné a Holnapocska Táborban.
Határon túlról, szívektől innen – 21 kárpátaljai gyerek nyara vált felejthetetlenné a Holnapocska Táborban. A kilencnapos tábort ötödik alkalommal rendezték meg a Zala Megyei Közgyűlés..tovább olvasom
23
aug.
16:07
4
Nagykanizsa
Huszonkét kiemelten tehetséges zongoristanövendék érkezett Nagykanizsára a napokban, hogy egy intenzív, komplex készségfejlesztésen vegyen részt.
23
aug.
16:05
4
Nagykanizsa
A fáradság és az alváshiány okozta hallucinációval, egy hat órán át tomboló viharral és pályafutása egyben megtett legnagyobb távjával is megküzdött Lubics Szilvia.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
12:00
Az élet fagyos szigete: Antarktisz (3-4. rész)
12:50
Sztárportré: Hevesi Tamás
13:20
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Üzleti negyed
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet, Egészségügyi percek
19:35
Kukkantó
20:05
20:35
Híradó
20:50
Látogató
21:20
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet, Egészségügyi percek
22:25
Lapozó
híradó 2019.08.23

FEJLESZTÉS – felvatták a nagykanizsai Két Salamon Bt új üzemcsarnokát, a beruházás nettó 284 millió forintba került 

MESTERKURZUS – kiemelten tehetséges zongoristanövendékek vesznek részt a zeneiskola készségfejlesztő programján 

HALLUCINÁLT IS – élete legnehezebb versenyének nevezte az amerikai Bigfoot 200-at Lubics Szilvia

partnereink
NaGESZ
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu