+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Sport- és falunap volt Palinban
2019. augusztus 12. hétfő 14:50
Sport- és falunap volt Palinban
A programokra sokan voltak kíváncsiak, a városrész apraja-nagyja megmozdult szombaton.
Nagykanizsa

A programokra sokan voltak kíváncsiak, a városrész apraja-nagyja megmozdult szombaton. Élményben nem volt hiány, a focipálya például habtengerré változott.

Reggel óta rúgták a bőrt a kispályás férfi foci résztvevői Palinban. A városrész napján tizenötödik alkalommal rendezték meg a Rózsa Kupát, amire ezúttal nyolc csapat nevezett. A bajnoksággal egy időben főzőversenyt is tartottak. Ámon István például vörösboros marhapörköltet készített saját, titkos receptje alapján. – A fiatalok fociznak, és ők kértek meg engem, hogy mi lenne, ha főznék nekik egy jó pörköltet, addig, amíg ők sportolnak. Mivel nekem a sport már a múltat jelenti, így inkább a fakanál mellett maradok, és ezért vagyok itt - mondta Ámon István, a Pityu és a haverok csapatának egyik tagja.

Délután a legkisebbek vették birtokukba a focipályát, amit a Gelsei Önkéntes Tűzoltó Egyesület változtatott habtengerré. A tizenegyedik palini sport- és falunapon mindenki megtalálhatta a kedvére való elfoglaltságot. – Rengeteg rendezvényt szerveznek a paliniak és ezeken a rendezvényeken szép számmal is vesznek részt. Ezek közül kiemelkedik a palini falunap, a maga hangulatteremtő erejével, a sokrétű, színes programjaival, a forgatagával. Gyakorlatilag ennek a jelentőségét abban tudnám meghatározni, hogy a palini közösségi érzést erősíti - fogalmazott Dr. Erdős László önkormányzati képviselő.

Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő szerint Nagykanizsának több olyan része is van, amely megőrizte hagyományos jellegét, régi szokásait. Saját programjaiknak köszönhetően pedig folyamatosan erősödik az ott élők közössége. – Ugyanúgy, ahogy Kiskanizsa, Miklósfa vagy éppen Bagola megszervezi a saját kis városrészi vagy falunapjait, Palin is megteszi ezt. Ez pedig nem gyengíti a mi nagy közösségünket, Nagykanizsát, hanem erősíti, mert nagykanizsai tudattal élünk mindannyian – éljünk bent a városban, Kiskanizsán, Palinban, Bagolán, Miklósfán vagy éppen Bajcsán, a város egy olyan településrészén, amelyik a falusias jellegét megőrizte - hangsúlyozta a politikus.

A rendezvényt minden évben a Palini Sport és Kulturális Egyesület szervezi, amelynek legfőbb célja, hogy összehozza a városrész lakosait. – Azért azt elmondanám, hogy ez nem kis munka – a támogatók és a segítők nélkül ezt az egészet véghezvinni, ez egy komoly feladat. Úgyhogy remélem, hogy ennek a mai rendezvénynek is meg lesz az eredménye és nagyon sokan megismerik a másikat, egy kicsit többet tudnak meg a másikról, elbeszélgetnek, talán most egy kicsit több idejük jut rá ebben a rohanó világban - említette Kuti László, a Palini Sport és Kulturális Egyesület elnöke. 

A főzőverseny eredményhirdetését követően kulturális műsor kezdődött, a nap sztárvendége Szűcs Judit volt.

Galéria
további friss hírek
23
aug.
20:00
1
Nagykanizsa
Már lehet szavazni a legszebb kanizsai kertekre
23
aug.
20:00
1
Nagykanizsa
Ziccer NLSE - Mol Fehérvár FC 0-13
23
aug.
16:42
4
Nagykanizsa
Felavatták a nagykanizsai Két Salamon Bt. nettó 284 millió forint értékű fejlesztéseit.
Felavatták a nagykanizsai Két Salamon Bt. nettó 284 millió forint értékű fejlesztéseit. A projekt részeként létrejött egy modern, 1100 négyzetméteres üzemcsarnok szociális helyiségekkel, fűtött..tovább olvasom
23
aug.
16:30
4
Nagykanizsa
A Viridis Pannonia Kft. a társasházi hulladék gyűjtésére használatos 770, illetve 1100 literes konténereket tisztítja augusztus 26-án és 27-én, azaz hétfőn és kedden.
23
aug.
16:18
1
Nagykanizsa
Focit, tekét és kosárlabdát is láthatnak a sportbarátok a hétvégén.
Focit, tekét és kosárlabdát is láthatnak a sportbarátok a hétvégén. Holnap ér véget a 27. Zalakaros Kupa, melyen huszonhárom leány utánpótláscsapat méri össze tudását a..tovább olvasom
23
aug.
16:12
4
Zalaszabar
21 kárpátaljai gyerek nyara vált felejthetetlenné a Holnapocska Táborban.
Határon túlról, szívektől innen – 21 kárpátaljai gyerek nyara vált felejthetetlenné a Holnapocska Táborban. A kilencnapos tábort ötödik alkalommal rendezték meg a Zala Megyei Közgyűlés..tovább olvasom
23
aug.
16:07
4
Nagykanizsa
Huszonkét kiemelten tehetséges zongoristanövendék érkezett Nagykanizsára a napokban, hogy egy intenzív, komplex készségfejlesztésen vegyen részt.
23
aug.
16:05
4
Nagykanizsa
A fáradság és az alváshiány okozta hallucinációval, egy hat órán át tomboló viharral és pályafutása egyben megtett legnagyobb távjával is megküzdött Lubics Szilvia.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
09:40
Lapozó
12:00
Az élet fagyos szigete: Antarktisz (3-4. rész)
12:50
Sztárportré: Hevesi Tamás
13:20
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Üzleti negyed
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet, Egészségügyi percek
19:35
Kukkantó
20:05
20:35
Híradó
20:50
Látogató
21:20
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet, Egészségügyi percek
22:25
Lapozó
híradó 2019.08.23

FEJLESZTÉS – felvatták a nagykanizsai Két Salamon Bt új üzemcsarnokát, a beruházás nettó 284 millió forintba került 

MESTERKURZUS – kiemelten tehetséges zongoristanövendékek vesznek részt a zeneiskola készségfejlesztő programján 

HALLUCINÁLT IS – élete legnehezebb versenyének nevezte az amerikai Bigfoot 200-at Lubics Szilvia

partnereink
NaGESZ
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu