+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Hit és boldogság
2019. augusztus 8. csütörtök 15:03
Hit és boldogság
22. alkalommal rendezték meg a Jézus Szíve Plébánia imatáborát.
Homokkomárom

Már 22. alkalommal rendezték meg a Jézus Szíve Plébánia imatáborát. A három helyszínen tartott program célja, hogy a hit és a szeretet erejével segítsék a fiatalok istenhívő felnőtté válását. A három csoport ma Homokkomáromban találkozott, majd a táborozók együtt vettek részt a Varga László megyés püspök által celebrált szentmisén.

Tánc, pingpong és csocsó is szerepelt a ma délelőtti programban Homokkomáromban. A Jézus Szíve Plébánia tábora több éve nagy sikernek örvend az általános és középiskolások, valamint az egyetemisták körében is. És nem csak Zalából érkeznek résztvevők. – Voltam már kétszer Galambokon is, ugye ott a kicsik vannak. Szerintem a közösség miatt tértem vissza, s szerintem egy lelki feltöltődést is lehet itt kapni – fogalmazott Paulik Villő.

A táborban másodszor vesz részt Kovács Kendra. – Úgy hallottam a táborról, hogy anyukám találta interneten. Egyébként kaposvári vagyok, s nem is vallásos iskolába járok, szóval először megrémisztett ez a tábor, de ahogy azt láthatjátok ismét eljöttem, mert nagyon tetszik ez a tábor. A közösség miatt vagyok itt – árulta el.

A résztvevők száma két évtized alatt csaknem ötszörösére nőtt. A szervezők szerint a siker egyik legfontosabb oka, hogy az ima és a lelki értékek fontosságára sajátos, a diákok életkorához illő programokkal világítanak rá. – A játék és a szórakozás mellett hangsúlyt kap az is, hogy beszéljünk arról, ami szerintünk értéket ad egy-egy életnek. Ez az, amit az evangélium alapján próbálunk megértetni velük. S mindenkinek a maga szintjén kínálunk megoldásokat. A kicsik keresztrejtvényt fejtenek, színjátszásba vesznek részt, míg a nagyok lelki beszélgetést folytatnak kispapokkal, atyákkal – hangsúlyozta Horváth Balázs, az imatábor egyik fő szervezője.

Varga László, a kaposvári egyházmegye püspöke a mai szentmisén a teljes hittel, valódi bátorsággal meghozott döntések fontosságáról prédikált. – Hoztál-e már döntést abban, hogy szeretnék keresztény lenni? Kereszténynek lenni több, mint vallásosnak. A keresztény azt jelenti, hogy krisztusi. Hoztál-e már döntést, akárhány éves is vagy, abban, hogy én szeretnék krisztusi lenni? S erre nem jó válasz az, hogy „mit gondol, miért vagyok itt a táborban” – tette fel a kérdést a főpásztor.

A tábor az általános iskolásoknak holnapig tart, az idősebbek egy nappal tovább maradnak Homokkomáromban, illetve Garaboncon.

Galéria
további friss hírek
23
aug.
20:00
1
Nagykanizsa
Már lehet szavazni a legszebb kanizsai kertekre
23
aug.
20:00
1
Nagykanizsa
Ziccer NLSE - Mol Fehérvár FC 0-13
23
aug.
16:42
4
Nagykanizsa
Felavatták a nagykanizsai Két Salamon Bt. nettó 284 millió forint értékű fejlesztéseit.
Felavatták a nagykanizsai Két Salamon Bt. nettó 284 millió forint értékű fejlesztéseit. A projekt részeként létrejött egy modern, 1100 négyzetméteres üzemcsarnok szociális helyiségekkel, fűtött..tovább olvasom
23
aug.
16:30
4
Nagykanizsa
A Viridis Pannonia Kft. a társasházi hulladék gyűjtésére használatos 770, illetve 1100 literes konténereket tisztítja augusztus 26-án és 27-én, azaz hétfőn és kedden.
23
aug.
16:18
1
Nagykanizsa
Focit, tekét és kosárlabdát is láthatnak a sportbarátok a hétvégén.
Focit, tekét és kosárlabdát is láthatnak a sportbarátok a hétvégén. Holnap ér véget a 27. Zalakaros Kupa, melyen huszonhárom leány utánpótláscsapat méri össze tudását a..tovább olvasom
23
aug.
16:12
4
Zalaszabar
21 kárpátaljai gyerek nyara vált felejthetetlenné a Holnapocska Táborban.
Határon túlról, szívektől innen – 21 kárpátaljai gyerek nyara vált felejthetetlenné a Holnapocska Táborban. A kilencnapos tábort ötödik alkalommal rendezték meg a Zala Megyei Közgyűlés..tovább olvasom
23
aug.
16:07
4
Nagykanizsa
Huszonkét kiemelten tehetséges zongoristanövendék érkezett Nagykanizsára a napokban, hogy egy intenzív, komplex készségfejlesztésen vegyen részt.
23
aug.
16:05
4
Nagykanizsa
A fáradság és az alváshiány okozta hallucinációval, egy hat órán át tomboló viharral és pályafutása egyben megtett legnagyobb távjával is megküzdött Lubics Szilvia.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
09:40
Lapozó
12:00
Az élet fagyos szigete: Antarktisz (3-4. rész)
12:50
Sztárportré: Hevesi Tamás
13:20
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Üzleti negyed
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet, Egészségügyi percek
19:35
Kukkantó
20:05
20:35
Híradó
20:50
Látogató
21:20
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet, Egészségügyi percek
22:25
Lapozó
híradó 2019.08.23

FEJLESZTÉS – felvatták a nagykanizsai Két Salamon Bt új üzemcsarnokát, a beruházás nettó 284 millió forintba került 

MESTERKURZUS – kiemelten tehetséges zongoristanövendékek vesznek részt a zeneiskola készségfejlesztő programján 

HALLUCINÁLT IS – élete legnehezebb versenyének nevezte az amerikai Bigfoot 200-at Lubics Szilvia

partnereink
NaGESZ
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu