+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Sétáltatás, simogatás, tanítgatás
2019. július 10. szerda 15:25
Sétáltatás, simogatás, tanítgatás
A héten rendezik az állatmenhely immár hagyományos táborát, ahol a részt vevő gyerekek és a négylábúak egyaránt tanulnak.
Nagykanizsa

Sétáltatás, simogatás, tanítgatás. Zömében ezzel telnek az ifjú állatvédők és a héten rájuk bízott ebek napjai. A héten rendezik ugyanis az állatmenhely immár hagyományos táborát, ahol a részt vevő gyerekek és a négylábúak egyaránt tanulnak.

A héten összesen 24 fiatal ismerkedik a kutyákkal és a velük való bánásmóddal. Van egy-két visszatérő táborozó, de évről évre jelentkeznek újabb ifjú állatvédők is. - Először vagyok itt, ebben a táborban, és azért jelentkeztem, mert szeretem az állatokat, a természetet - említette Király Hanna.

Az önfeledt kutyázás mellett persze kemény munka folyik a táborban, hiszen sokat tanulnak az ideiglenes gazdik és az ebek is. - Szeretnek ide jönni, szeretik a kutyákat, én úgy gondolom, hogy nagyon hasznos is nekik. Aki kutyát tart otthon, annak célszerű megtanulni a kutyával való bánásmódot. Itt a viselkedésükről, az igényeikről próbáljuk őket tanítgatni, és egyáltalán arról, hogyan lehet a kutyának parancsolni, hogy a gazda gazda maradjon, és ne ő kerüljön a rangsorban hátra - mondta Varga Károlyné, az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület elnöke.

A jelenleg szegedi Kocsor András még mint ifjú táborozó ismerkedett meg a nagykanizsai menhely munkájával. Azóta visszatérő segítője a programnak. - A kutya nem elsősorban hobbi, hanem felelősség és társ. Ezt megpróbáljuk a gyerekek fejébe beleverni, hogy aki kutyát akar, annak minden aspektusával számolni kell, egy kutyának akkor is el kell menni sétálni és akkor meg kell tanulni viselkedni, ha éppen esik az eső vagy nincs kedvünk vele foglalkozni - fogalmazott.

A menhelyen lévő kutyákkal és a kutyatartással azonban nem csak a tábor keretein belül ismerkedhetnek az állatvédők, hiszen a menhelyen folyamatosan várják az érdeklődő segítőket. A tábor igazi nyertesei a kutyák, akik kiemelt figyelmet és rengeteg simogatást kapnak az ifjú állatvédőktől.

Galéria
további friss hírek
22
okt.
18:20
1
Csurgó
2. Gesztenye Kupa Csurgón
22
okt.
17:04
4
Nagykanizsa
Zászlókon, szalvétákon és numizmatikai érdekességeken keresztül tárul fel az ősi karavánutak története és Közép-Ázsia jelene.
22
okt.
16:21
4
Nagykanizsa
Az intézmény galériájában első alkalommal mutatják be egy volt tanuló alkotásait.
A rendhagyó tárlaton analóg és digitális fényképezőgéppel készült képek is láthatók. Kasza Viktória jelenleg a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnáziumban festőművésznek..tovább olvasom
22
okt.
16:18
4
Nagykanizsa
A végeredmény 2-1 lett, így megszerezte szezonbéli második győzelmét a Sáska.
A kiskanizsai csapat két hete 9-0-ra kapott ki Gellénházán, így minden jel arra mutatott, hogy a hétvégi, Lenti elleni bajnoki sem lesz könnyű mérkőzés. A meccs nem is kezdődött jól a hazaiak számára, hiszen már a..tovább olvasom
22
okt.
16:15
4
Nagykanizsa
Ezúttal Juhász Attila „Jack” jazz-zongorista, dalszerző, hangszerelő muzsikált az együttessel a Honvéd Kasznióban.
Ismét telt ház fogadta a Kanizsa Big Bandet, amelynek vezetője a Budapest Jazz Orchestra egy újabb tagját, Juhász Attilát hívta vendégségbe.  – Amikor elkezdtük a Big Bandet csinálni, voltam több táborban. Nyaranta sok..tovább olvasom
22
okt.
16:12
4
Nagykanizsa
A Területi Infrastrukturális Fejlesztések projektnek köszönhetően a tér új aszfaltburkolatot kap, megújul a járda, valamint fizetős parkolót alakítanak ki az autósok számára.
22
okt.
16:07
4
Nagykanizsa
Az iskola csaknem három évtizede tiszteleg névadója előtt a megmérettetéssel, melynek mottója: „Gondolkodni öröm”.
A versenyen a város és a környék általános iskolásai vesznek részt.  Az idei matekverseny díjátadóját tegnap tartották, az ünnepségen a tanulók kitartását és szorgalmát is..tovább olvasom
22
okt.
16:05
4
Nagykanizsa
Felidézték az 1956-os forradalom nagykanizsai történéseit a BLG diákjai délelőtti megemlékezésükön. A gimnázium tanulói az iskolától belvárosi körsétára indultak, majd egy rövid műsor után megkoszorúzták vitéz Orbán Nándor mellszobrát.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2019.10.22

MEGSZÉPÜL A MÚZEUM TÉR – már dolgoznak az északi oldalon a szakemberek, megújul az úttest, a járda, a zöldfelület és a közvilágítás is 

LÉLEKHARANG – elkészült és felszentelték a temetői harangot Nemespátrón 

EMLÉKEZŐ KÖRSÉTA – felidézték az 1956-os forradalom nagykanizsai történéseit a BLG diákjai

 

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu