+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / BLG-s sikerek a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen
2019. május 15. szerda 15:41
BLG-s sikerek a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen
A már hatodik alkalommal megrendezett megmérettetésen idén is jól szerepeltek a batthyánys kisgimnazisták.
Nagykanizsa

BLG-s sikerek a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen – a már hatodik alkalommal megrendezett megmérettetésen idén is jól szerepeltek a batthyánys kisgimnazisták.

 Ezúttal Lakitelek adott otthont a Nemzetközi Magyar Matematikaversenynek. A május eleji versenyen az ötödik-nyolcadik osztályosok mérték össze matektudásukat. Erdős Gábor nemcsak felkészítőtanárként, hanem már második alkalommal a szakmai munka felelőseként és a zsűri elnökeként is részt vett az eseményen. – Talán azért fontos, mert egyrészt ide el kell jutni, tehát van egy olyan megyei verseny, amit több megyében megírnak, és onnan országos szinten, minden megyében ugyanazokkal a feladatokkal választja ki a régióvezető, a csapatkapitány, hogy kik indulhatnak Magyarország képviseletében. Illetve ott vannak a határon túli régiókból érkező magyar gyerekek. Ide jöttök gyerekek a Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből és Délvidékről is – fogalmazott Erdős Gábor, a BLG matematikatanára.

A 169 fős mezőnybe a Batthyány Lajos Gimnáziumból többen is bejutottak. Sikeres szereplésük pedig a sok gyakorlásnak köszönhető. – Összeségében egy nagyon jó hangulatú verseny volt. A szállás is, a hely is és a környezet is nagyon szép volt. Viszonylag sokat készültem rá. Minden héten van szakkör és próbáltam mindig ott lenni – árulta el Ágoston Barbara, a BLG tanulója.

A nyolcadikos Németh Márton már nem először vett részt a versenyen, ráadásul idén is elhozta az első díjat. – A feladatokat tekintve most nem érzem magam olyan szerencsésnek, mint tavaly. Ugyanis több könnyebb feladatot is elrontottam – amit sajnálok, ennek ellenére azonban összesítve boldog vagyok az eredményemmel – mondta Németh Márton Tamás, a BLG tanulója. Németh Márton nemcsak ezen a versenyen szerepelt kiválóan, hanem idén megnyerte a Kengurut és a Varga Tamás Matematikaversenyt is. Dancsák Dénes szintén első helyet ért el a Varga-matematikaversenyen, a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen pedig harmadik lett. Ágoston Barbara dicséretet kapott, míg az első alkalommal induló Molnár Csenge harmadik helyen végzett.   

– Aki innét díjat hoz, azt gondolom, hogy az nem akármilyen teljesítmény. Erre készülni is kell nyilván, benne vannak a szakkörök, nagyon sok év munkája. Nemcsak a mi egyévesünk, hanem a tanítónéniéké is, akik eddig foglalkoztak vele. Másrészt adottság is, azt gondolom. Egy olyanfajta gondolkodásmód, ami ehhez szükséges alapból, hogy valaki jól szerepeljen – hangsúlyozta Zsovár Anita, a BLG matematikatanára. A megmérettetés két versenynapján a négy évfolyamnak 4-4 feladatot kellett megoldania. A számolás mellett pedig kirándulásra és szabadidős tevékenységekre is jutott idő.

Galéria
további friss hírek
23
aug.
20:00
1
Nagykanizsa
Már lehet szavazni a legszebb kanizsai kertekre
23
aug.
20:00
1
Nagykanizsa
Ziccer NLSE - Mol Fehérvár FC 0-13
23
aug.
16:42
4
Nagykanizsa
Felavatták a nagykanizsai Két Salamon Bt. nettó 284 millió forint értékű fejlesztéseit.
Felavatták a nagykanizsai Két Salamon Bt. nettó 284 millió forint értékű fejlesztéseit. A projekt részeként létrejött egy modern, 1100 négyzetméteres üzemcsarnok szociális helyiségekkel, fűtött..tovább olvasom
23
aug.
16:30
4
Nagykanizsa
A Viridis Pannonia Kft. a társasházi hulladék gyűjtésére használatos 770, illetve 1100 literes konténereket tisztítja augusztus 26-án és 27-én, azaz hétfőn és kedden.
23
aug.
16:18
1
Nagykanizsa
Focit, tekét és kosárlabdát is láthatnak a sportbarátok a hétvégén.
Focit, tekét és kosárlabdát is láthatnak a sportbarátok a hétvégén. Holnap ér véget a 27. Zalakaros Kupa, melyen huszonhárom leány utánpótláscsapat méri össze tudását a..tovább olvasom
23
aug.
16:12
4
Zalaszabar
21 kárpátaljai gyerek nyara vált felejthetetlenné a Holnapocska Táborban.
Határon túlról, szívektől innen – 21 kárpátaljai gyerek nyara vált felejthetetlenné a Holnapocska Táborban. A kilencnapos tábort ötödik alkalommal rendezték meg a Zala Megyei Közgyűlés..tovább olvasom
23
aug.
16:07
4
Nagykanizsa
Huszonkét kiemelten tehetséges zongoristanövendék érkezett Nagykanizsára a napokban, hogy egy intenzív, komplex készségfejlesztésen vegyen részt.
23
aug.
16:05
4
Nagykanizsa
A fáradság és az alváshiány okozta hallucinációval, egy hat órán át tomboló viharral és pályafutása egyben megtett legnagyobb távjával is megküzdött Lubics Szilvia.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
09:40
Lapozó
12:00
Az élet fagyos szigete: Antarktisz (3-4. rész)
12:50
Sztárportré: Hevesi Tamás
13:20
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Üzleti negyed
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet, Egészségügyi percek
19:35
Kukkantó
20:05
20:35
Híradó
20:50
Látogató
21:20
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet, Egészségügyi percek
22:25
Lapozó
híradó 2019.08.23

FEJLESZTÉS – felvatták a nagykanizsai Két Salamon Bt új üzemcsarnokát, a beruházás nettó 284 millió forintba került 

MESTERKURZUS – kiemelten tehetséges zongoristanövendékek vesznek részt a zeneiskola készségfejlesztő programján 

HALLUCINÁLT IS – élete legnehezebb versenyének nevezte az amerikai Bigfoot 200-at Lubics Szilvia

partnereink
NaGESZ
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu