Elkészítették Thúry desszertjét. A térségre jellemző ízek és aromák által inspirált, körtés finomságot a város napján, a díszközgyűlésen mutatják be. A Thúry-desszertet az úgynevezett francia cukrászati stílus magyarországi megteremtője, Mihályi László cukrászmester készítette el, akinek váci cukrászata tavaly a legjobb lett Magyarországon. – Az én munkámban meghatározók az illatok, ebből próbálok ötletet meríteni. A térségre jellemző körte az „ízek Bibliájában” az egyik legfontosabb alkotóelem. Hajdanán, 500 évvel ezelőtt még nem volt cukrászat, de a korabeliek nagyon szívesen fogyasztottak gyümölcsöket – a körtét, az almát és a barackot –, és különféle módokon használták fel. Ebből indultam ki én is. A körte pedig egyenesen vonzza a vaníliát, a tejcsokoládét és a diót. Ezekből az ízekből áll össze a desszert is – mondta el Mihályi László cukrászmester.
adás
magazin
híradó